Belsa'da Bulut yeniden başkan ancak...

Mülkiyeti İzmit Belediyesi’ne ait olan, aynı zamanda İzmit Belediyesi Hizmet Binası olarak kullanılan Belsa Plaza, 22’nci Olağan Genel Kurulunu Wes Ot...

Belsa'da Bulut yeniden başkan ancak...
Belsa'da Bulut yeniden başkan ancak...
+1
Haber albümü için resme tıklayın

Mülkiyeti İzmit Belediyesi’ne ait olan, aynı zamanda İzmit Belediyesi Hizmet Binası olarak kullanılan Belsa Plaza, 22’nci Olağan Genel Kurulunu Wes Otel’de gerçekleştirdi. AVM esnafının katılımı beklenenin aksine oldukça düşüktü. Belsa Plaza’nın 3 kişilik yönetim kurulunda İzmit Belediyesi adına yer alan İbrahim Bulut ve İbrahim Elgin, beklenildiği gibi yeniden plazanın yönetimine girdi. Kongre divanın oluşturulmasının ardından gündemin okunması ve kabul edilmesiyle devam etti. Kongre sonunda, başkanlığa 2009 yılında gelen mevcut başkan İbrahim Bulut, tek adaylı seçimde yeniden başkan oldu. Kongrede esnaflar Bulut’u yeniden başkan seçti ancak esnaflar sorunlarının birçoğunun çözüme ulaşmadığını söyledi.

 

ESNAF SORUNLARINI DİLE GETİRDİ

634 bağımsız bölümden 240 kişinin oy kullanma hakkının olduğu kongreye kat malikleri ile kiracılar katıldı. Çoğunluğun sağlanmasıyla ilk olarak divan kurulu oluşturuldu. Oylama sonucuna göre divan başkanlığına İbrahim Elgin, katipliklerine ise Kemal Doğan, Ersin Biçer ile Enes Selman seçildi. Daha sonrasında ise gündemin okunup onaya sunulmasına gidildi. 11 maddeden oluşan gündem, Belsa Plaza esnafının yaşadığı sorunları anlatmasıyla birçok kez kesilerek tartışmalara sahne oldu.

 

WC PARALI OLSUN ÖNERGESİ

İlk olarak AVM içerisinde yer alan esnaflardan Orhan Demirtaş, gündeme madde eklenmesi konusunda divana önerge sundu. Belsa Plaza’da bulunan WC’lerin, esnafa ücretsiz, dışardan gelen vatandaşlar için ise ücretli olmasını istedi. Demirtaş’ın talebi oylamaya sunuldu. Madde, oy birliğiyle kabul edilerek gündemdeki yerini aldı. Gündeme eklenen bu madde sonrası tekrar oylamaya sunularak oy birliğiyle kabul edildi. Oylamanın bitmesinin ardından Belsa Plaza’da 20 yılını dolduran esnaflardan Menderes Bulut, Günay Vatansever, Nurşen Can, Kemal Bayramoğlu, Hasan Özen, Cumali Şamdalı, Mustafa Kaya, Ramazan Peşkirci, Tacettin Koç, En- Ca Elektronik Albay Bilgisayar, Salih Firik, Avni Arzık’a plaket takdim edildi.

 

HİÇBİR SORUN KALMADI

Seçimler öncesi konuşma yapan mevcut başkan İbrahim Bulut, “Esnafa bir dokun ah işit konumundaydık. Yürüyen merdivenler asansörlerin bozulması dükkanlara yağmur sularının dolması gibi birçok mesele bir göreve geldiğimizde vardı. Yönetim hakkında ilgisizlikten kaynaklı şikayetler eleştiri konusuydu. Biz önce bu kronik sorunlardan kurtulmayı kendimize hedef koyduk. Bu açıdan da önce Belsa’yı kendi koşullarında AVM yapmalıyız dedik. Bunun için birinci aşamada kronik şeyleri ortadan kaldırdık. Şimdi saydığım sorunlardan hiçbirisi kalmadı. Yaşanmayacak mı yaşanacak. Hayat bize sorunsuzluğu vaat etmiyor. Önemli olan biran önce çözüm üretmek. Bizler ciddi bir aşama kaydettik” dedi.

 

GELEN FİKİRLERE AÇIĞIZ

Bulut konuşmasının devamında, “Belsa’yı kendi koşullarında nasıl AVM yaparız dedik. Şöyle bir tespit yaptık. Fiziksel görüntünün eski oluşu Belsa’ya imaj kaybettiriyor. Böyle bir ortama insanların Belsa’ya gitmesi konusunda tereddütlerimiz oluştu. Biz, Belsa’nın bugüne ayak uydurması için çalışmalar başlattık. Modern bir görüntü kazandırdık. Yürüyen merdiven, dış cephe kaplaması, tuvaletler ve ledler gibi yenileme çalışmalarına gittik. Belsa İzmit’in göbeğinde kat maliklerinin her geçen gün dükkanlarına değer kazandırmaları gerekiyor” ifadelerini kullandı.

 

NEDEN HEP İBRAHİM BULUT

Bulut’un ardından muhalefet yapan Belsa Esnafları Dernek Başkanı Ömer Güner, ”İzmit’in en değerli en güzel yerinde bulunan yerde plaza hiçbir şekilde yönetilemiyor. Bunda İbrahim başkanın da esnafın da suçu var. Niye? Hiçbir şeye sorumlu olarak davranmıyoruz. Elimizi taşın altına koymuyoruz. Her sene toplanıyoruz plan proje anlatılıyor başka bir şey tok. Çatı akıntıları dediniz, Kemal Doğan’ın dükkanında ki çatı akmalarından dolayı ışıkları patladı. Kendisinin mağduriyetini ben size iletiyorum. Bu konuda çalışmamız var diyorsunuz, çalışmanızı bizde destekleriz ama görmemiz gerekiyor. Yapılan seçimlerde her sene kat maliklerini temsil edecek kişi değişiyor peki belediyenin aday gösterdiği kişi neden değişmiyor, neden hep İbrahim Bulut” diye konuştu.

 

İŞGALİYE PARASI ÇOK YÜKSEK

Konuşmasını sürdüren Güner, “Bir başka konuda işgaliye parası. Yürüyüş yolunda bulunan esnaftan alınan ücret ile bizden alınan arasında haksızlık var. Siz bu esnafa müşteri kazandırmak mı istiyorsunuz, yok atıl duruma mı getirmek istiyorsunuz. Yürüyüş yolunda ki esnaf işgaliye parası olarak metrekareye 40 lira 50 lira veriyor. Biz ise kendi yerimize 90 lira veriyoruz. Bu adil değil. Esnafla yönetim bir arada olacak demiştik. Biz elimizi taşın altına koyuyoruz. Size tam destek olarak bunu söyleyebiliyorum. Peki siz elinizi taşın altına koyabiliyor musunuz? İşgaliye parasında lütfen indirime gidilsin” dedi.

 

BÜTÇEYE GÖRE HARCAMA FAZLA

22’nci olağan genel kurulda 4. Maddede yer alan, “2016 yılı Denetleme Kurulu Raporu taktimi, kabulü ve ibrası sırasında tansiyon yükseldi. Belsa malikleri tartışmalar sırasında, “Biz yapılan harcamaları bilmiyoruz. Belediye yönetimi kendi seçtiği ve kendi oluşturduğu denetim kurulu ile çalışmaları yönetiyor. Biz buna itiraz ediyoruz. Bütçeye göre harcama fazla” dedi.

plaket-010.jpg

GÜVENLİK YASASI TARTIŞMASI

Gündem de yer alan T.C. Kocaeli Valiliği Emniyet Müdürlüğü’nün 07/04/ 2016 tarih 4961 sayılı güvenlik tedbirleri konulu yazısının görüşülmesi ve gereği görüşmeleri sırasında da tartışmalar yaşandı. Her kapıya güvenlik görevlisi ve X-Ray cihazlarının kanunun verdiği hükümce uygulamaları gerektiğini söyleyen başkan İbrahim Bulut, zemin katta bulunan 6 giriş kapısının maliyetinin çok olacağını belirterek kapı sayılarında azaltılmaya gidermesini önerdi. Böylece maliyetin düşeceğini söyleyen başkan Bulut’a esnafın bir kısmı destek çıkarken bir kısmı da muhalefetle karşılık etti.

 

AİDATLARIN ARTIŞI TARTIŞMASI

Divan Başkanı İbrahim Ergin, maddenin görülmemesi gerektiğini zaten bunun Valilik tarafından gelen yazıda zorunlu tutulduğunu ifade etti. Uygulanmaması durumunda cezai işlem olarak dükkan kapatmaya kadar gidilebileceğini belirten Bulut ve Ergin, özel bir toplantı yaparak konuyu geniş çaplı olarak görüşebileceklerini dile getirdi. Üyelerin aidat olarak şimdiye kadar metrekaresine 6 TL ödediği aylık aidatın 11 TL’ye çıkartılma önerisi kongre sırasında uzun tartışmalara sahne oldu. Esnafın tepki göstermesi üzerine maddeden 11 TL rakamı çıkarıldı ve Valiliğin gösterdiği şekilde güvenlik tedbirlerinin alınması için belirlenecek fiyatın daha sonra esnaf toplantısında belirlenmesi kararlaştırıldı. Serkan BORLAK  

katilim-009.jpg

divan.jpg

#

21 Oca 2017 - 14:45 Kocaeli- Gündem

Son bir ayda kocaeligazetesi.com.tr sitesinde 3.521.331 gösterim gerçekleşti.


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Kocaeli Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Kocaeli Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Kocaeli Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Kocaeli Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.