Besicilerden darbe tepkisi

Açıklama öncesinde katılımcılara süt dağıtıldı. Basın açıklamasını TMMOB Kocaeli Ziraat Mühendisleri Odası İzmit Ziraat Odası Başkanı Aykut Sami Ünal...

Açıklama öncesinde katılımcılara süt dağıtıldı. Basın açıklamasını TMMOB Kocaeli Ziraat Mühendisleri Odası İzmit Ziraat Odası Başkanı Aykut Sami Ünal okudu. Ünal “15 Temmuz 2016 cuma akşamı cumhuriyetimize, demokrasimize, milli irademize, birlik ve bütünlüğümüze yönelik yaşanan hain darbe girişimini şiddetle ve nefretle kınıyoruz. Milletimiz; Ülkemize yönelik hain yapılanma tarafından kalkışılan darbe girişimine kendini siper etmekten çekinmemiş ve anında cevabını vermiştir. Yaşamış olduğumuz elim hadiseye karşı toplumun her kesiminin güçlü bir reaksiyon göstermiş olması hem demokrasimizin gücünü hem de milletimizin demokrasiye olan inancım bir kez daha ispatlamıştır” dedi.

 

HUKUK ÖNÜNDE HESAP VERMELİLER

Darbe şehitlerine Allah’tan rahmet dilediklerini belirten Ünal, “Bu alçak girişimin planlayıcı, uygulayıcı ve işbirlikçileri mutlaka yüce Türk milletinin ve sarsılmaz hukuk temellerimizin önünde hesap vermelidir. Yaşanan bu olağanüstü sürecin hızla normale dönmesi için her zamankinden daha fazla sağduyuya, birlik ve beraberliğe ihtiyacımız bulunmaktadır. Devletimiz halkımız ve tüm kuruluşlarımızla omuz omuza bu günleri de aşacağımıza inancımızı yürekten ifade ediyoruz. Tüm varlığımızı borçlu olduğumuz cumhuriyete ulusal egemenliğe, laik demokratik sosyal hukuk devletine ve toplumsal barışa ülkemize, parlamenter sisteme bütün gücümüzle sahip çıkacağımızı ve her daim milli iradenin yanında yer alacağımızı bir kez daha ilan ediyor tekrardan tüm halkımıza demokrasi şehitlerimize Allahtan rahmet yaralılarımıza acil şifalar diliyoruz” açıklamasında bulundu.

 

KATILIMCI STK’LAR

TMMOB Kocaeli Ziraat Mühendisleri Odası, İzmit Ziraat Odası Başkanlığı, Gölcük Ziraat Odası Başkanlığı, Kandıra Ziraat Odası Başkanlığı, Karamürsel Ziraat Odası Başkanlığı, Derince Ziraat Odası Başkanlığı, Kocaeli Veteriner Hekimler Odası, Kocaeli İli Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği, Kocaeli Süs Bitkileri Yetiştiricileri Birliği, Kocaeli Süt Üreticileri Birliği, Kocaeli İli Damızlık Keçi Koyun Yetiştiricileri Birliği, Kocaeli Su Ürünleri Kooperatifler Birliği, Kocaeli Kırmızı Et Üreticileri Birliği, Kocaeli Kanatlı Eti Üreticileri Birliği.

Serkan BORLAK

 

#

22 Tem 2016 - 17:13 Kocaeli- Gündem

Son bir ayda kocaeligazetesi.com.tr sitesinde 3.390.610 gösterim gerçekleşti.


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Kocaeli Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Kocaeli Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Kocaeli Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Kocaeli Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.