Bilgisayarlar çevreye duyarlı olacak

Tebliğ, bilgisayar ve bilgisayar sunucularının piyasaya sürülmesine ilişkin çevreye duyarlı tasarım gereklerini düzenliyor. Tebliğde, ürünlerin tanım...

Tebliğ, bilgisayar ve bilgisayar sunucularının piyasaya sürülmesine ilişkin çevreye duyarlı tasarım gereklerini düzenliyor. Tebliğde, ürünlerin tanımlanan güç modlarında belirli bir zaman aralığında tüketebileceği elektrik miktarına yer verildi. Belirlenen miktarlar 1 Temmuz 2015'ten itibaren geçerli olacak ve 1 Ocak 2016'da aşağı çekilerek revize edilecek.

 

PROSEDÜRÜNE GÖRE YAPILACAK

Piyasa gözetimi, Enerji ile İlgili Ürünlerin Çevreye Duyarlı Tasarımına İlişkin Yönetmelikte belirtilen kurallar uyarınca yürütülecek. Bilgisayar ve bilgisayar sunucularının uygulanabilir çevreye duyarlı tasarım gereklerine uygunluk kontrolü ise belirtilen doğrulama prosedürüne göre yapılacak.

 

1 TEMMUZ'DAN İTİBAREN

Ayrıca doğrusal lambalar, ışık yayan diyot (LED) lambalar ve ilgili ekipmanların piyasaya arz edilmesi ile ilgili çevreye duyarlı tasarım gereklerini belirleyen Doğrusal Lambalar, Işık Yayan Diyot Lambalar ve İlgili Ekipmana İlişkin Çevreye Duyarlı Tasarım Gereklerine Dair Tebliği (SGM-2015/10) de Resmi Gazete'de yayımlandı. Tebliğ, 1 Temmuzdan itibaren yürürlüğe girecek.

#

13 Şub 2015 - 17:45 Kocaeli- Teknoloji

Son bir ayda kocaeligazetesi.com.tr sitesinde 3.390.610 gösterim gerçekleşti.


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Kocaeli Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Kocaeli Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Kocaeli Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Kocaeli Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.