Bilim Akademisi’nde ikinci dönem başlıyor

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Kültür Sosyal İşler Daire Başkanlığı Bilim Teknoloji Kulübü (BTK) tarafından açılan Bilim Akademisi ilk dönem çalışmalar...

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Kültür Sosyal İşler Daire Başkanlığı Bilim Teknoloji Kulübü (BTK) tarafından açılan Bilim Akademisi ilk dönem çalışmalarını tamamladı. 6, 7 ve 8. sınıf öğrencilerinin eğitim gördüğü dönem içinde birbirinden farklı bilimsel deneyler ve spor faaliyetleri gerçekleştirildi. Akademi öğrencileri bir yandan bilimle ilgilenirken diğer yandan eğlencenin keyfini çıkardı.

İLK DÖNEM BİTTİ
BTK’nın Cumhuriyet Kültür Merkezi’ndeki binasında gerçekleştirilen Akademi çalışmalarında birinci dönem geride kaldı. Bu dönem içinde öğrenciler roket-havacılık, biyoloji, kimya, fizik, mekatronik-robotik, botanik, lazer ve zekâ oyunları olmak üzere 8 atölyede eğitim gördü. Bilimsel çalışmaların yanı sıra Akademi’deki spor faaliyetleri eğitime renk kattı. Öğrenciler futbol, masa tenisi ve yüzme gibi branşlarda yeteneklerini ortaya koydu.

İKİNCİ DÖNEM BAŞLIYOR
Bilim Akademisi’ndeki ikinci dönem çalışmaları ise yarın (5 Temmuz Salı) günü başlayacak. 4 ve 5. sınıfların eğitim göreceği ikinci dönem 15 Temmuz Cuma gününe kadar devam edecek. Bu dönem içinde öğrenciler yine birbirinden önemli deneyleri öğrenme ve uygulama şansını yakalayacak.

ÜÇÜNCÜ DÖNEM 25 TEMMUZ’DA BAŞLAYACAK
Akademinin son döneminde ise Gökyüzü Okulu açılacak. Buradaki eğitimler 25-29 Temmuz tarihlerinde gerçekleştirilecek. İlköğretim ve lise öğrencileri uzayı keşfetmek, galaksilere yolculuk etmek, gök cisimlerini tanımak ve delta aquarid akanyıldız yağmurunu izlemek için gökyüzü okuluna gelecek. Gökyüzü Okulu’na girmek isteyen öğrencilerin Bilim Teknoloji Kulübü’nün 226 83 84 numaralı telefonunu arayarak randevu almaları gerekiyor.

#

04 Tem 2011 - 16:15 Kocaeli- Gündem

Son bir ayda kocaeligazetesi.com.tr sitesinde 3.457.725 gösterim gerçekleşti.


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Kocaeli Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Kocaeli Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Kocaeli Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Kocaeli Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.