Bin diyabetli bin umut 14 Kasım’da

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, İl Sağlık Müdürlüğü ve Kocaeli Üniversitesi işbirliğinde 14 Kasım Dünya Diyabet günü nedeni ile 1000 diyabetli 1000 umu...

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, İl Sağlık Müdürlüğü ve Kocaeli Üniversitesi işbirliğinde 14 Kasım Dünya Diyabet günü nedeni ile 1000 diyabetli 1000 umut organizasyonu gerçekleştirilecek. Diyabetle ilgilenen herkesin davet edildiği etkinlik KOÜ Umuttepe Prof. Dr. Baki Komsuoğlu Kültür ve Kongre Merkezi’nde 09.30-12.30 saatleri arasında yapılacak.

BASIN TOPLANTISI
14 Kasım Dünya Diyabet Günü" ile ilgili olarak İl Sağlık Müdürlüğü Makamı'nda bir basın bilgilendirme toplantısı düzenlendi. Toplantıya Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Sağlık ve Sosyal Hizmetler Daire Başkanı Dr. Osman Poyraz, Kocaeli Üniversitesi Tıp Fakültesi Dekan Yardımcısı ve Rektör Danışmanı Prof.Dr.Şükrü Hatun, İç Hastalıkları AD Erişkin Endokrinoloji ve Metabolizma Bilim Dalı Başkanı Prof.Dr.Berrin Çetinarslan, aynı bölümden Prof.Dr. İlhan Tarkun, İl Sağlık Müdür Vekili Dr.Mustafa Melih Kaştı, Sağlık Müdürlüğü Eğitim Şube Müdürü Mahmut Karacık, KOÜ Basın ve Halkla İlişkiler Müdürü Zehra Demiral ile KOÜ Genel Sekreter Yardımcısı Mahmut Semerci katıldı.

OTOBÜS KALDIRILACAK
Bilgilendirme toplantısında “1000 diyabetli 1000 umut” organizasyonunun diyabet hastalığına karşı toplum bilinci oluşturulması amacı ile yapılacağı ifade edildi. Etkinliğe diyabetli yetişkinler, çocuklar ve aileleri, her okuldan bir yetkili, diyabetle uğraşan sağlık çalışanları ile vatandaşlar davet edilecek. Büyükşehir Belediyesi toplantıya katılmak isteyenler için 14 Kasım Pazartesi günü 08.30‘da Perşembe Pazarı alanından otobüs kaldıracak.

AKADEMİK BİLGİLER VERİLECEK
Kocaeli’de bu konuda yapılan en kapsamlı toplantı olacak organizasyonda diyabet ve şişmanlıkla ilgili temel konularda bilgiler verilecek. Ayrıca diyabetliler, diyabetli yakınları, öğretmenler ve hekimler arasında etkileşimi artırabilmek amacıyla çalışmalar yapılacak. 14 Kasım Pazartesi günü saat 9.30’da başlayacak ve 12.00’a kadar sürecek olan "Bin Diyabetli Bin Umut" toplantısında Prof. Dr. Berrin Çetinarslan tarafından erişkinlerde diyabet, Prof. Dr. Şükrü Hatun tarafından çocuklarda ve okulda diyabet programı, Doç. Dr. Oğuzhan Deyneli tarafından diyabetle büyümek, Prof. Dr. İlhan Tarkun tarafından Kocaeli Üniversitesi'nin diyabetle ilgili yeni projeleri hakkında bilgiler verilecek.

#

10 Kas 2011 - 11:33 Kocaeli- Gündem

Son bir ayda kocaeligazetesi.com.tr sitesinde 3.390.610 gösterim gerçekleşti.


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Kocaeli Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Kocaeli Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Kocaeli Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Kocaeli Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.