Binici: Ömer Hazer başarısız olmuştur

CHP İzmit İlçe Başkanlığı’na aday olan Utku Binici, şu anki ilçe başkanı Ömer Hazer ve ekibinin başarısız olduğunu, AKP ile aralarındaki farkın açıldı...

CHP İzmit İlçe Başkanlığı’na aday olan Utku Binici, şu anki ilçe başkanı Ömer Hazer ve ekibinin başarısız olduğunu, AKP ile aralarındaki farkın açıldığını söyledi.

CHP’de kongre süreci Eylül ayında başlıyor. Adaylar da yavaş yavaş ortaya çıkmaya başladı. Utku Binici, geçtiğimiz hafta CHP İzmit İlçe Başkanlığı’na aday olduğunu açıklamıştı. Binici ile bir röportaj yapıp neden aday olduğunu sorduk. Binici, 1 yıldır çalışmalarının sürdüğünü ve bu çalışmalarının kongre sürecinde de devam edeceğini belirtti.

[b]İzmit İlçe Başkanlığı için neden aday oldunuz?
İzmit İlçe Örgütü olarak hem referandumda hem de geçtiğimiz 12 Haziran seçimlerinde CHP olarak başarısız olduk. Bu başarısızlığının devam etmemesi için yeniden harekete geçmek gerekiyordu. Şimdiki mevcut İlçe Başkanı Ömer Hazer, çalışmalarında büyük bir başarısızlık elde etmiştir. AKP ile aramızda olan fark giderek arttı ve 1.200 oy fark 28 bine kadar çıkarmıştır. Bu nedenlerden dolayı adayım.

[b]Aday olmaya ne zaman karar verdiniz? Bu kapsamda çalışmalarınıza ne zaman başladınız?
1 yıldır çalışmalar içinde yer alıyorum. Ancak taban olarak gördük ki bir harekete ihtiyaç var. Benim aday olmamı da zaten tabandaki CHP’liler istedi. Onları isteği üzerine böyle bir karar aldık. Kararımızı mevcut başkan Ömer Hazer de biliyor ve CHP için çalışmamızdan dolayı sıcak karşılıyor. Diğer yandan İl Başkanı Yalçın Kuşkan ve milletvekilleri ise destek verdiklerini dile getiriyorlar.

[b]1 yıldır neler yaptınız ve neler yapacaksınız?
Partimizin başarısız olmasından dolayı 1 yıldır çalışıyoruz. 63 arkadaşımız ile birlikte Şen İş Merkezi’nde bir büro tuttuk. İzmit’i 3 bölgeye ayırdık. Her bir bölgede 21 arkadaşımız yer alacak. Şimdiden mahalle mahalle geziyor vatandaşla bire bir konuşuyoruz. Onlara tekrar ümit aşılayıp aktif çalışmanın içine sokmalıyız. Bizler, kimsenin önem vermediği insanların yanına gittik, onların dertlerini dinledik. Hiç itibar görmeyen insanları bir araya getiriyoruz.

[b]CHP İzmit İlçe için projeleriniz var mı?
Başarısız olan CHP’nin yerel yönetimlerde başarılı olması için tabanın desteği ile elimden geleni yapacağım. Şimdiye kadar bini aşkın kişi ile görüştüm ve projelerimi tek tek anlattım. Şimdi burada mevcut başkan dururken anlatmam pek hoş olmaz. Ancak ciddi çalışmalarımız olacak. Başarısızlık ile parçalanmış CHP’yi daha iyi bir hale getireceğim.

[b]Kongre sürecine az kaldı, sizce CHP İzmit’te ne istiyor?
CHP İzmit örgütü Eylül ayının gelmesiyle birlikte kongre sürecine girecek. Bu süreçte CHP artık yerel yönetimlerde başarılı olmayı istiyor. Yerelde belediye başkanlıkları için elimizden geleni yaparak başkanlığı almalıyız. Bunun yanı sıra parti içinde işleyen bir demokrasinin olması gerekiyor

[b]Yönetimde size destek veren isim var mı?
Adaylığım ve çalışmalarımın sürecinde hiç kimsenin adamı olmayacağım. Bu yüzden yönetimde sadece destek verenlere mesafeli davranıyorum. Kimseden yana taraf olmayacağım.

#

20 Ağu 2011 - 16:26 Kocaeli- Gündem

Son bir ayda kocaeligazetesi.com.tr sitesinde 3.521.331 gösterim gerçekleşti.


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Kocaeli Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Kocaeli Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Kocaeli Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Kocaeli Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.