Bir eczacı, neden çöpçülük yapar?

Körfez ilçede geniş bir kesim tarafından tanınan Eczacı Caner Göçmez, farklı bir projeyle çevre temizliğine dikkat çekti. Körfez Belediyesi’ne bir dil...

Körfez ilçede geniş bir kesim tarafından tanınan Eczacı Caner Göçmez, farklı bir projeyle çevre temizliğine dikkat çekti. Körfez Belediyesi’ne bir dilekçeyle başvuran Caner Göçmez ilçenin gönüllü çöpçüsü olarak çalışmak istediğini bildirdi. Bu talep olumlu karşılanınca da tulumunu giyerek çöp arabasının arkasına asıldı. Bir ekibine dahil olarak çöp toplayan ve konteynır boşaltan Göçmez, depolama alanına çöp indirip, araç yıkama işlemi yaptı.

 

“ÇÖPÇÜLÜKLE MUTLU OLDUM”

Bu ilginç çalışmayı yapan Caner Göçmez, “Amacım mutlu olmaktı. İnsan hayalini kurduğu her şeye sahip olduktan sonra çevresine ve etrafına faydalı bir insan olmak istiyor. Gönüllü çöpçülüğü bu yüzden istedim. Hem çevre temizliği ile ilgili bir farkındalık yaratmak, hem de insanlara faydalı olup, çöpçülerin sıkıntılarına ortak olmak istedim” dedi.

 

“NEFSİMİ–KİBRİMİ YENDİM”

Çöp toplayıcılarının sıkıntılarını da dinleyen Göçmez, ayrıca evinin çöpünü nasıl atması gerektiğini de öğrendi. Göçmez, “Görmezden geldiğimiz çöpçülük mesleğinin ne kadar zor, riskli ve yorucu olduğunu öğrendim. Ben bu sayede nefsimi ve kibrimi yendim” dedi.

 

“NEDEN BÖYLE BİR İŞ YAPTI”

Allah’ın çevreyi insanın hizmetine verdiğini dile getiren Caner Göçmez, “İnsan kendine hizmet eden caddelerin, sokakların,  parkların, ormanların, akarsuların, göllerin, denizlerin kısaca doğanın çevresini temiz tutması ve koruması gerekiyor. İnsan olmadan çevre ve diğer canlılar rahatlıkla varlıklarının sürdürebilir. Fakat çevre olmadan insanın varlığını sürdürmesi mümkün değil. İşte bu duyarlılığı toplumda artırabilmek ve dikkat çekebilmek adına aldığım izinle gönüllü temizlik işçisi olmaya karar verdim” diye konuştu.

 

İŞÇİLERE TEŞEKKÜR ETTİ

Her ayın bir yarım günü mıntıka temizliği için sokaklarda, bir yarım günü de çöp kamyonunda konteynırların temizliği için caddelerde olacağını dile getiren Göçmez, şöyle konuştu: “Belediye temizlik işlerinde görev yapan müdürlerden işçilere kadar herkese çok teşekkür ediyorum. Bu projeyle hem Körfezimize temizlik kapsamında fayda vermek, hem de temizlik işçilerine moral ve motivasyon katmak ayrıca kendi nefsimi ve kibrimi yenmek için bu çalışmayı yaptım.”

 

İZLENİMLERİ

Sessiz sedasız çöpçü kılığına giren Eczacı Caner Göçmez, 3 gün içinde farklı tespitlerde bulundu. 25 derece sıcaklıkta bile ter içinde kalıp ekmek parası için çevremizi temizleyen işçilerin o kamyondan yayılan çöp kokusuna nasıl dayandıklarını gözlemledi. Günlerce çöp kokusunun burnundan gitmediğini söyleyen Caner Göçmez, “Yapılabilecek en zor işlerden birisi. Çöp ve çöp suyunun kokusunu ciğerime çektim. Anladığım bir şey, çöpçüye şayet saygımız varsa poşetlerin ağzını mutlaka bağlamalıyız” dedi. Bülent EKİNCİ

ecza.jpg

tasidi.jpg

#

24 Eki 2017 - 09:21 Kocaeli- Gündem

Son bir ayda kocaeligazetesi.com.tr sitesinde 3.521.331 gösterim gerçekleşti.


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Kocaeli Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Kocaeli Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Kocaeli Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Kocaeli Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.

10

Caner’i yetiştiren annesi - Canım evladım,bu kez şaşılacak,enteresan bir proje ile karşımıza çıktın.Pes vallahi,nerden aklına geldi diye güldüm,seni her projenle takdir eden annen olarak mutlu oldum.Sizler hepiniz benim gurur kaynağımsınız.Seni gerçekten iyi tanıyanların yürekten tebriklerini okudum.Her yapılan güzel işin,yardımın,projenin altında bi menfaat yattığını düşünenleri de çok yadırgadım.Sen hetguzel konuda topluma güzel örnek olmanla,yüreği yardım yapmayı sevmekle dolu olan Canerimsin.Bunu anlamayan kişiler,kendilerinin bir işe yaramadığını idrak edip hayıflananlardır.

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 24 Ekim 09:21
09

Caner - İleride siyasete girmeyi düşünüyor musunuz?

Gerek bazı ülkelerin dağılması veya büyük sarsıntılara maruz kalmasının acı örnekleri,gerekse de diğer halkların iyi bir düşüncenin ürünü olan uyumlu ve düzenli hayatına dair mutluluk öyküleri sadece devleti yöneten şahısların;başkanların,bakanların,milletvekillerinin icraatları sonucu değildir. Bunlar her vatandaşı ilgilendiren meselelerdir.

Erkek yada kadın,okumuş yada okumamış,genç yada yaşlı herkes ülkesi ve milletiyle alakalı meseleleri düşünmelidir.

Herkes kendine şu soruyu sormalıdır. Kendi ülkemizde ne işle meşgulüz,halkımızın kaderinde nasıl bir rol üstleniyoruz?Çalışma enerjimiz ve azmimiz,vatanımıza olan bağlılık ve sevgimiz en üst seviyede olmalıdır. Siyasetin içinde olmadan da birşeyler yapabiliriz,illa girdikten sonra yapacağız diye birşey yok. Ölmeden önce de ölebiliriz ve diğer insanlarada örnek teşkil edebiliriz.

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 24 Ekim 09:21
08

Caner - Herkes avukat,doktor,mühendis,eczacı vs.olmak ister. Zordur bu üniversiteleri kazanmak ve bitirmek. Yorulursun ama sonrasında değer.

Para kazanmaya başlarsın;yuvanı kurar,evini alırsın. Sonra iş arabanı almaya gelir,onu da alırsın. Yaz tatilleri,kış tatilleri seni bekler. Hayatın kolaylaşır ama bir doygunluk vardır artık. Eskisi kadar mutlu olamazsın. Duygularını yaşayamazsın,toplumdan kopmaya başlamışsındır.

GÖZÜN AYDIN PARAN PULUN VAR AMA KENDİNE. ARTIK REFAH SEVİYEN ARTMIŞ,İLERİ GÖRÜŞLÜ BİR AYDIN OLMUŞSUNDUR. AMA YİNE KENDİNE.

KENDİNE ŞU SORUYU HİÇ SORDUN MU?

“NE FAYDAM VARDIR MİLLETE?”.

Halbuki hayat paylaşınca güzeldir. Toplumun ileri görüşlü aydın kesimi halkın refahı ve ülkenin kalkınması için çalışmalı ve hayatlarını bu amaca adamalılar. Artık işe koyulmanın ve fayda vermenin,mesaj vermenin vakti geldi demeliler. Hem öğrenmek,hem öğretmek zorundayız. Daha çok kişiyi çalışmaya ve millete iyi işler yapmaya davet etmeliyiz. Çünkü yapılacak çok iş var.

Toplumun eğitimli kesimlerinin halkın bilinçlenmesine hizmet için seferber olması gerekiyor. İşe önce kendimizden başlamamız gerekiyor. Daha sonrasında halkın eğitim ve kültür seviyesinin yükseltilmesi idealimiz olmalıdır.

Konuşmalarımız ve yaptıklarımız;insanların kalbini,değişimlerin gerçekleşebileceğine olan “Umut” ve ülkede yaşam koşullarının iyileştirilmesinin “HALKIN”elinde olduğunu ve bunun için herbir vatandaşın “SORUMLULUK” alması gerektiğine dair inançla doldurmak olmalı.

EVET ŞİMDİLİK BU KADAR. ARTIK ÇALIŞMA ZAMANI. EN İYİ İLAÇ SEVGİDİR,sevgiyle kalın. Caner.

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 24 Ekim 09:21
07

Bahri Soyyiğit - Sıradan yaratılmışlar sadece doğayı takip ederler güneş doğunca uyanmak batınca yatmak, yağmurdan korunmak, yıldırımdan sakınmak gibi, Nisan yağmurlarında ıslanmak yürek ister, farkındalık kıvılcımı çakmak cesaret ister

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 24 Ekim 09:21
06

bilim adami - Bazi yorumlari okuyunca saskinlik ve utanc hissettigim duygular. Yapilmayan seylerin yapilmis gibi yansitildigi, algi operasyonlarinin ardi arkasi kesilmedigi su ortamda bir vatandas cikmis alisilmadik bir güzellik yapiyor, temizlik gibi önemli bir konuya dikkat cekiyor. Takdir ve tebrik bir yana gercekten cehennemdeki basinda zebani olmayan kazanin Türklerin kazani oldugu fikrayi animsatacak sekilde yorumlar..Tebrikler Caner Göcmez, basitce cevrenize, Körfez'e, ülkeye ve dünyaya katma deger yarattiginiz icin!

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 24 Ekim 09:21
04

körfezli - siyaset düşünen biri olarak Caner bey güzel çalışıyor.

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 24 Ekim 09:21
03

Metin Büyükoğlu - Ben birebir şahitim kimsenin haberi yoktu ve maske yakıyordu. Gizli bir şekilde çalıştı ama ortaya çıkmış demek ki yaklaşık iki hafta oldu tebrik ediyorum Caner Göçmez, herkes sizin gibi olabilse

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 24 Ekim 09:21
02

körfezli - işi yaptıktan sonra bunu haber yaptırınca bi değeri kalmıyor işte o zaman bunun adı tribünlere oynamak oluyor.

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 24 Ekim 09:21
01

erol demirbek - ağız ve burnunuza keşke maske taksaydınız, mesleğinize uygun bir örnek davranış yapmış olurdunuz . sadece poz vermiş gibisiniz .

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 24 Ekim 09:21