Bir millet iki devletin kurultayı

Azerbaycan’ın Milli Lideri merhum Haydar Aliyev “Biz Bir Millet İki Devletiz” veciz sözü herkesin inandığı ve yürekten desteklediği bir yol haritamızdır.

26 Kasım günü Ramada Plaza’da Federasyonumuza bağlı derneklerimizin belirlediği 77 delegemiz ile dördüncü olağan kurultayımızı bir bayram havası içinde yaptık.

Azerbaycan Diaspora Bakan Yardımcısı Valeh Hacıyev ile Şübe Müdürü Kenan Memmedov bakanlık temsilcileri olarak katıldılar.

Divan başkanlığına Baro Başkanımız Sertif Gökçe oy birliği ile seçildi. Saygı duruşu ve her iki ülkenin milli marşlarının okunmasından sonra gündem gereği geçmiş yılların faaliyetlerini detaylarına kadar açıkladık.

Diaspora Bakanlığından dört yıl içinde herhangi bir mali yardımın yapılmadığına dair resmi yazı dağıtılarak ayrıca faaliyet raporunda belirtildi.

Başkan yardımcısı konuşmasında şahsıma teşekkür ederek, başarılarımdan bahsederek beni hem onurlandırdı, hem de büyük sorumluluk yükledi.

Delegelerin divana verdikleri önerge ile tekrardan Genel Başkan olmamı istemeleri de ayrıca büyük sorumluluk yükledi.

Delegeler ortak önerge vererek beni Fahri Konsolos olmamı önermeleri şahsım için bir onur oldu. Birçok terör örgütleri ile savaşan Türkiye’miz aynı zamanda birçok devletlerin baskısı altında olduğu bir dönemde Federasyon olarak üzerimize çok yönlü görevlerin düştüğünün hem farkında hem de sorumluğu altında olduğumuzun bilincindeyiz

Dilek temennilerden sonra aynı günün akşamı Ramada Otel’de Gala Yemeğinde güzel aile sohbetlerimiz oldu. Salonun küçük olması nedeniyle davetlilerimiz sınırlandırıldı.

Azerbaycan’dan gelen üç televizyon kanalı her anımızı görüntülediler.

Kurultayımızda Azerbaycan İstanbul Başkonsolosu Mesim Hacıyev çok yoğun olmasına rağmen gelerek bizleri onurlandırdılar.

Büyükşehir Belediye Başkanımızı temsilen Zekeriya Özak katıldılar. Eski Bekirpaşa Belediye Başkanı Abdullah Köktürk ile eski Kartepe Belediye Başkanı Şükrü Karabalığın katılmaları her iki tarafın ahde vefa örneği olarak hepimizi duygulandırdı.

Kocaeli basınımızın her zaman olduğu gibi desteklerini esirgememeleri bizleri çok memnun etti.

Türkiye ile Azerbaycan hem kardeş, hem de hakiki dostlar. Tarihin her döneminde elele olmuşlardır. Eminim şimdiden sonra daha fazla artan ilişkilerle aynı olacaklar. Dünyada Azerbaycan ile Türkiye örneğinin bir benzeri daha yoktur.

Yeni Yönetim Kurulu arkadaşlarımı tebrik edip kutlayarak, başarılar diliyorum.

Kurultayımızda kusursuz hizmet veren Ramada Plaza Oteli’nin Yönetim Kurulu Başkanları Kemalettin ve İlhan Akkurt Beylere, Genel Müdür Cengiz Bey, Müdür Yardımcısı Koray Beye ayrıca personele içten teşekkür edip tebrik ediyoruz.

# YAZARIN DİĞER YAZILARI

Yazar Bilal Dündar - Mesaj Gönder

#

göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Kocaeli Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Kocaeli Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Kocaeli Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Kocaeli Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.



Anket Başiskele belediye seçimlerinde hangi adaya oy verirsiniz?
Tüm anketler