Bir zamanların gözde ihracatçısı, Ali Şafak Akmil, iflas etti

1996 yılında Ali Şafak Akmil tarafından kurulan Deniz Atı Petrokimya’nın sahibi Ali Şafak Akmil iflas erteleme davasını kaybetti. Bir zamanlar ihracat...

1996 yılında Ali Şafak Akmil tarafından kurulan Deniz Atı Petrokimya’nın sahibi Ali Şafak Akmil iflas erteleme davasını kaybetti. Bir zamanlar ihracat rekortmenleri arasına giren ve bakanlar tarafında paketle ödüllendirilen Akmil’in şimdi tüm malvarlıkları alacaklıları tarafından satılacak.

 

21 YILLIK SALTANAT BİTTİ

1996 yılında Ali Şafak Akmil tarafından kurulan Sea Horse tescilli markasıyla ürettiği motoryağlarıyla tanınan Denizatı Petrokimya başta sınır komşusu ülkeler olmak üzere Ortadoğu, Orta Asya, Türki Cumhuriyetler, Afrika, Avrupa ve Okyanusya olmak üzere 5 kıtada 69 ülkeye ihracat yapıyordu. Ali Şafak Akmil, yaptığı bütün bu çalışmalarla ihracat rekortmenleri arasına girmişti.

 

BİR DÖNEM KAÇIRILMIŞTI

Başarılarından dolayı birçok kez ödüllendirilen, Ekonomi eski Bakanı Nihat Zeybekçi ve Zafer Çağlayan tarafından düzenlenen törenlerde plaket takdim edilen Akmil’in firması iflas bayrağını çekti. Türkiye, Ali Şafak Akmil’i 2012 yılında tanıdı. O dönem kaçırılan iş adamı olarak ün yapan Akmil’den daha çok Körfez Şirinyalı mevkiinde bulunan görkemli villası konuşulmuştu.

 

8 KİŞİ YAKALANDI

Akmil, Villasından çıkarken arabasının önü sahte polisler tarafından kesilmiş ve ölüm tehdidiyle bankadan parası çektirilmişti. Denizatı Petrokimya Şirketi'nin sahibi iş adamı Ali Şafak Akmil'i gasp ettiği iddia edilen 8 şahıs daha sonra polis tarafından yakalanmıştı.

 

İFLAS ERTELEMEYE RET!

Bir zamanlar 84 ülkeye ihracat yapan ve sonradan işleri kötüye gitmeye başlayan Akmil, 23 Haziran 2015 tarihinde mahkemeye başvurarak “iflas erteleme” talebinde bulunmuştu. O tarihten beri devam eden mahkeme geçtiğimiz haftalarda sonuçlandı ve Gebze Adliyesi’nde görülen iflas erteleme davası şirketin iflas ettiğine hükmetti.

 

200 MİLYON BORÇ

Söz konusu şirket ile ilgili olarak gelinen noktada iflas süreci işletilmeye başlandı. Deniz Atı Petrokimya ve bu firmanın sahibi Ali Şafak Akmil’in tüm mal varlıkları borçlarının ödenmesi için satılacak. Akmil’in toplam borcunun 200 milyon lira civarında olduğu ileri sürülüyor.

#

24 Mar 2017 - 18:30 Kocaeli- Gündem

Son bir ayda kocaeligazetesi.com.tr sitesinde 3.521.331 gösterim gerçekleşti.


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Kocaeli Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Kocaeli Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Kocaeli Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Kocaeli Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.

04

Grand alexander's lave je - Safak bu yakinda topraga gomdugu Milyarlarca dolari cikarir vali bakan kim varsa siraya sokar yine

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 24 Mart 18:30