BİRLİKTE OLMAK HER ENGELİ AŞAR

İzmit Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü’nün Engelliler Haftası dolayısıyla geleneksel olarak düzenlediği “Birlikte Olmak Her Engeli Aşar” şö...

İzmit Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü’nün Engelliler Haftası dolayısıyla geleneksel olarak düzenlediği “Birlikte Olmak Her Engeli Aşar” şöleninin 3. sünü İzmit Belediyesi Belsa Hizmet Binası’nın önünde gerçekleştirildi. Etkinliğe İzmit Belediyesi Başkan Vekili İbrahim Bulut, İzmit Belediyesi Meclis Üyeleri Kani Baştürk, Fikret Gökmen, Gülümser Ayhan, Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Erhan Bağ, İzmit Belediyesi Engelliler Meclisi Başkanı Tenzile Görgün, engelli aileleri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

BİR ENGELDE SİZ OLMAYIN

Engellilere yönelik yaptığı çalışmalar dolayısıyla İzmit Belediyesi’ne teşekkür eden İzmit Belediyesi Engelli Meclisi Başkanı Tenzile Görgün “Engellilere acımak yerine onlara destek olun. Engellilerde sizlerle aynı haklara sahip insanlar. Zihinlerdeki engeller başarıya dönüşecektir. Onların fiziksel engellerine bir engelde siz eklemeyin. Ben engelli annesiyim. Her türlü engele rağmen onun yanında olmaktan asla vazgeçmedim, geçmem. Zaman zaman gerçekleşen bu tür etkinlikler çocuklarımız kadar bizlere de moral veriyor” dedi.

İZMİT BELEDİYESİ OLARAK DUYARLILIĞIMIZ DEVAM EDECEK

İzmit Yenidoğan Özel Eğitim Merkezi, Derince Şefkat Özel Eğitim Merkezi, İzmit Otistik Çocuklar Eğitim Okulu ve İzmit Belediyesi Ritim Grubu’nun gösterileri ile renk kattığı etkinlikte söz alan Belediye Başkan Vekili İbrahim Bulut katılımcılara teşekkür etti. Bulut konuşmasında “Belediye Başkanımız Sayın Dr. Nevzat Doğan Avrupa Çocuk Dostu Şehirler Ağı’nın Stuttgart’da düzenlenen konferansa katılmak üzere Almanya’da olduğu için programa katılamadı. Kendisinin buradaki herkese selamı var. Belediye olarak gerçekleştirdiğimiz tüm çalışmalarda insan odaklılığı temel alıyoruz. Engelliler konusunda da özellikle son dönemde önemli adımlar attık. Geçen sene düzenlediğimiz Engellilere Yönelik Farkındalık Semineri’nin ardından hız verdiğimiz bu çalışmalar Engelli Meclisi ile daha anlamlı hale geldi. Bundan sonraki süreçte Başkanımızın da destek ve talimatları ile bu böyle devam edecektir. Hepimizin başına her an gelebilecek bir durum olan engelliler için hepimiz taşın altına elimiz koyacağız. Engelliye acıyarak değil; hayranlıkla bakmalıyız. Çünkü bizim onun gibi engellimiz olmamasına karşın daha engelli gibi davranıyoruz. Ben burada engelli kardeşlerimizin her türlü sorunu ile ilgilenen onların en büyük destekçisi annelerimizin Anneler Gününü bir kez daha kutluyorum” dedi.

MUHTEŞEM GÖSTERİ

Konuşmaların ardından Yenidoğan Özel Eğitim Okulu öğrencileri Ecenur Yeşildağ ve Tunahan Baştürk 10 Kasım şiirini seyircilere seslendirdi. Derince Şefkat Özel Eğitim Merkezi öğrencilerinin gösterileri ile hareketlenen etkinlikte İzmit Otistik Çocuklar Eğitim Okulu öğrencisi Gökçe Kozdereli “ Ben Engelliyim” adlı şiiri okudu. Seyircilere duygulu anlar yaşatan şiirin ardından İzmit Belediyesi Ritim Grubu eğitmen Murat Bizel önderliğinde performanslarını sergilediler.

Büyük alkış alan gösterinin ardından engelli çocukların anneleri sahneye davet edildi. Annelere günün anısına magnet hediye edildi.


#

17 May 2012 - 14:28 Kocaeli- Gündem

Son bir ayda kocaeligazetesi.com.tr sitesinde 3.521.331 gösterim gerçekleşti.


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Kocaeli Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Kocaeli Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Kocaeli Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Kocaeli Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.