Bisikletler dağıtılmaya başlandı

Bu senenin ilk bisikletleri Belediye Başkanı Dr. Nevzat Doğan tarafından öğrencilere dağıtılmaya başlandı. Akpınar Köyü’ndeki Fatma Seher İlköğretim...

Bu senenin ilk bisikletleri Belediye Başkanı Dr. Nevzat Doğan tarafından öğrencilere dağıtılmaya başlandı.

Akpınar Köyü’ndeki Fatma Seher İlköğretim Okulu 67,  Kuruçeşme’deki Özel Cebir Koleji’nde de 44 öğrenciye düzenlenen törenle bisikletleri teslim edildi. Bisiklet dağıtım törenlerine Belediye Başkanı Dr. Nevzat Doğan, Belediye Başkan Yardımcısı Güray Oruç, Fatma Seher İlköğretim Okulu Müdür Vekili Selahattin İlgar, Özel Cebir Koleji Müdürü Oğuz Öksüz, mahalle muhtarları, okul aile birliği başkanları, öğretmenler, öğrenciler ve veliler katıldı.

 

ÇOCUKLAR BİZİM EN BÜYÜK KAYNAĞIMIZ

Öğrencilerin büyük coşku ve sevgisiyle karşılanan Başkan Doğan “çocuklarımızın bu içtenliği ve samimiyetleri en büyük gücümüz, değerimiz ve kaynağımızdır. Başta anne babalar olmak üzere bizler çocuklarımızın gözünün içine bakıyoruz. Yavrularımızın gözlerinin içinin gülmesi bizim de en büyük mutluluğumuzdur. Bir çocuk doktoru olarak ben onların bu sevinçlerini hissedebiliyorum” dedi.

 

BENİM HİÇ BİSİKLETİM OLMADI

Dağıtım töreni esnasında çocukların okudukları şiirde geçen “benim hiç bisikletim olmadı” cümlelerinden etkilenen Doğan “Çocukken benim de hiç bisikletim olmamıştı. Mahallemizde bisikleti olan bir çocuk vardı,  ona binmek isterdik.

 

MİLLET OLARAK ÇOK YOKLUKLAR ÇEKTİK

12 yıl önce devletimizin çocuklarımıza menenjit, zatürre aşısı yapacak parası yoktu. Ben çocuk doktoruyken annelerden aşı istediğimde, anneler paramız yok nasıl alacağız diye boynunu büküyordu. Bugün bırakın o talihsiz günleri, artık çocuklarımızı daha nasıl mutlu ederizin çabası içerisindeyiz. Allah’ın izniyle çocuklarımız için daha güzel işler yapacağız. Eskiden hayal bile edemediğimiz hizmetleri şimdi ülkemizde görebiliyoruz” şeklinde konuştu.

 

DÜNYADA BENZERİ YOK

İzmit’te 6 yıl önce bisikletle ilgili çalışmalara başlandığında tepkilerle karşılaştıklarına da değinen Başkan Doğan “tepkilere rağmen inandık, inandığımızın arkasında durduk. Şehrimizi bisiklet şehri yapmaya karar verdik. Bisiklet yolları, bisiklet eğitim pistleri, duraklar derken, şimdi de bisikletlerimizi çocuklarımızla buluşturuyoruz. Şimdiye kadar 15 bin öğrenciye bedava bisiklet verdik. Bu sene de 5 bin öğrencimize daha bisiklet veriyoruz. Böyle bir proje dünyada yok. Biz,  devlet, özel ayrımı yapmadan bütün öğrencilerimize bisiklet veriyoruz.

 

KASKSIZ KULLANMAYIN

Hedefimiz, İzmit’te bisikletin girmediği tek bir ev bırakmamaktır. Çocuklarımızdan tek isteğim bisiklet kullanırken mutlak kasklarını taksınlar. Bisikletler bizden, güzel karneleri de öğrencilerimizden bekliyoruz” dedi. Bisiklet dağıtımında öğrencilerin sevinci görülmeye değerdi.  Özel Cebir Koleji Okul  Aile Birliği Başkanı Elif Atalar ve Fatma Seher İlköğretim Okulu Aile Birliği Başkanı Elif Taşer Başkan Doğan’a çiçek vererek teşekkür ettiler.

#

09 Nis 2015 - 09:07 Kocaeli- Gündem

Son bir ayda kocaeligazetesi.com.tr sitesinde 3.390.610 gösterim gerçekleşti.


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Kocaeli Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Kocaeli Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Kocaeli Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Kocaeli Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.