Bitmeyen proje yapmışlar!

CHP Kocaeli Milletvekili Haydar Akar’ın 4 yıl içinde tamamlanması planlanan Fırsatları Artırma Teknolojiyi İyileştirme Hareketi (FATİH) projesi ile il...

CHP Kocaeli Milletvekili Haydar Akar’ın 4 yıl içinde tamamlanması planlanan Fırsatları Artırma Teknolojiyi İyileştirme Hareketi (FATİH) projesi ile ilgili verdiği soru önergesini Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz yanıtladı.

 

2 MİLYARLIK BÜTÇE DE 58 İHALE YAPILDI

CHP Kocaeli Milletvekili Haydar Akar’ın FATİH Projesi hakkında sormuş olduğu sorular, bir türlü bitirilemeyen projeye 2 milyarlık  kaynak aktarıldığını ortaya çıkardı. Akar’ın ihale ve doğrudan alımların kim veya hangi firmalardan yapıldığı sorularına yanıt vermeyen bakanlık 58 ihale ve 110 doğrudan alımların yapıldığını belirterek yapılan ihale ve doğrudan alım işlemlerinde hangi firmalara kaynak aktarıldığını da gizlemiş oldu. Projenin başlangıcında Meclisde AKP’yi uyardıklarını belirten Akar, bu ihale ve doğrudan alımların büyük kısmının Fetö’ye yakın şirketlere verildiğini bunun da şimdi açıklanamadığını söyledi.

 

TABLETLERİN 150 BİNİ BOZUK ÇIKTI

Alt yapı, donanım ve yazılım da birçok eksikliğin olduğunu belirten Akar, 1 yıl önce Meclis de Bakan Yılmaz’a çağrı yaptığının altını çizerek,kendisine birlikte bir okula gitme teklifime tamam olur dediler ancak gelmediler. Neden çünkü evet  etkileşimli tahta var, etkileşimli tahtanın yüzde 60'lık kısmı tamamlanmış vaziyette. "Yerli teknoloji kullanacağız." dediler, aslında bunun yerlisi falan yok, yüzde 70'ine yakını da yabancı menşeli bunların. Bu tahtalar çalışıyor mu okullarda? Gidip bakalım tahtaların çalışmadığını göreceğiz, tabletlerin çalışmadığını göreceğiz.’’dedi.

 

HAYALDİ ÇÖP OLDU

Projenin heba edildiğini ifade eden Akar, 2 milyar TL parayı harcamış bulunuyorlar. Ancak vermiş oldukları cevapta da ortada bir şey olmadığını görüyoruz. Tabletlerin bir çoğu bozuk ve kullanılmıyor. 2013 yılında dağıtımına başlanması  gereken ve 10 milyon 600 bin adet tabletin ise bugüne kadar 1 milyon 437 bini dağıtılırken bunların yaklaşık 150 bini de arızalı çıkarken, bugün dağıtılan tablet, akıllı tahta  bir çok materyalin  okullarda yeterli donanıma sahip olmadığı ve gelişen teknolojiye ayak uyduramadığını da görüyoruz dedi. 

#

23 May 2017 - 13:11 Kocaeli- Siyaset

Son bir ayda kocaeligazetesi.com.tr sitesinde 3.521.331 gösterim gerçekleşti.


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Kocaeli Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Kocaeli Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Kocaeli Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Kocaeli Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.