Borca sokup fuhuşa zorladılar!

Gelir seviyesi düşük olan ülkelerden temizlik işlerinde çalıştırılmak vaadi ile Türkiye'ye getirilen kadınların Kocaeli'de fuhuş yaptırıldığı bilgisin...

Gelir seviyesi düşük olan ülkelerden temizlik işlerinde çalıştırılmak vaadi ile Türkiye'ye getirilen kadınların Kocaeli'de fuhuş yaptırıldığı bilgisine ulaşan İl Emniyet Asayiş Şube Müdürlüğü Ahlak Büro Amirliği ekipleri, çalışma başlattı. Yapılan çalışma ile temizlik işlerinde çalıştırma vaadiyle kandırıp Türkiye'ye getirilen yabancı kadınların pasaportlarına el koyan şüphelilerin, kadınları 4 bin dolar dolar borçlandırdıkları ve borcu ödemeleri için fuhşa zorladıkları ortaya çıktı. Şüphelilerin Çayırova ve Darıca’da kiraladıkları evlerde barındırdıkları kadınları, bulundukları evlerde, Kandıra, Kayseri ve Nevşehir’e götürerek fuhuş yaptırdıkları tespit edildi.

 

9 ADRESE BASKIN

Yaklaşık 2 ay sürdürülen teknik ve fiziki takip çalışmaları sonrasında Kocaeli’nin Çayırova, Darıca ve Kandıra ilçeleri ile İstanbul, Kayseri ve Nevşehir illerinde toplam 9 adreste yapılan eş zamanlı operasyonda, aralarında "İnsan Ticareti ve Fuhuş, Belgede Sahtecilik" suçlarından 7 ayrı aranma kaydı bulunan E.S., C.Z., S.Ç., M.M., A.B., M.E.Y. ve O.B. isimli 7 şüpheli yakalanarak gözaltına alındı. Şüphelilerin ikametlerinde barındırılan Özbekistan, Tacikistan ve Türkmenistan uyruklu toplam 5 yabancı uyruklu kadın ise emniyet ekipleri tarafından yakalanarak sınır dışı işlemleri için İl Göç İdaresi Müdürlüklerine teslim edildi. 

untitled-2-120.jpg

TÜFEK... TABANCA... 

Operasyon kapsamında şüphelilerin ev, işyeri ve araçlarında yapılan aramalarda; 1 adet ruhsatsız tüfek, 1 adet kurusıkı tabanca, şüphelilere ait cep telefonu ve sim kartlar, fuhuş çetelelerinin tutulduğu çok sayıda defter ve ajanda ile yurt dışına yapılmış para havalesi dekontları ele geçirildi. Gözaltına alınan 7 kişi, emniyette işlemleri tamamlanmasının ardından Gebze Adliyesi’ne sevk edildi.

#

18 Ağu 2017 - 10:15 Kocaeli- Asayiş

Son bir ayda kocaeligazetesi.com.tr sitesinde 3.521.331 gösterim gerçekleşti.


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Kocaeli Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Kocaeli Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Kocaeli Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Kocaeli Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.