BTK, öğrencilere bilimi sevdirmeye devam ediyor

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Kültür Sosyal İşler Daire Başkanlığı tarafından gençlere bilimi sevdirmek amacıyla kurulan Bilim Teknoloji Kulübü (BTK)y...

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Kültür Sosyal İşler Daire Başkanlığı tarafından gençlere bilimi sevdirmek amacıyla kurulan Bilim Teknoloji Kulübü (BTK)yeni eğitim dönemi ile birlikte çalışmalarını hızlandırdı.  İlçe Milli Eğitim Müdürlükleri ile yapılan ortak çalışmayla ilköğretim okullarına yönelik kulüpte verilen uygulamalı bilim eğitimi programına bu yıl da devam ediliyor.
 
ARAŞTIRMA FAALİYETLERİ
Bilim Eğitimine Kocaeli’ndeki tüm İlköğretim okul öğrencileri katılabiliyor. Öğrencilere Astronomi, Mekatronik ve Robotik, Elektronik, Roket ve Havacılık, Matematik ve Zeka  Oyunları, Biyoloji, Kimya, Fizik ve Bilim Sanat Grubu olmak üzere 9 farklı alanda araştırma faaliyetleri sunuluyor.
 
PROJE REHBERLİĞİ
Uygulamalı bilim programı çerçevesinde ayrıca öğrencilere okuldan arta kalan zamanlarında araştırma ve proje rehberliği konusunda destek veriliyor. Bu programdan yararlanmak isteyenlerin başvurularını Bilim ve Teknoloji Kulübüne bireysel olarak yapması gerekiyor.
 
ÖĞRENCİLER BTK’YI SEVDİ
Öte yandan Uygulamalı Bilim Eğitimi’nin bu yılki ilk konukları Zübeyde Hanım İlköğretim Okulu öğrencileri oldu. BTK atölyelerinde çeşitli deneylere katılan öğrenciler, her zaman sıkıcı olmakla bilinen bilimin keyifli yüzüyle tanıştı.
 
KEŞFEDEREK ÖĞRENDİLER
Öğrencilere ilk olarak Bilim Teknoloji Kulübü gezdirilerek, yapılan çalışmalar hakkında bilgi verildi.  Atölye ve kütüphaneyi gezen öğrenciler kimya ve biyoloji laboratuarlarında çeşitli deneyler gerçekleştirdi. Deneylerin zevkli sunumu öğrencileri eğlendirirken, keşfederek öğrenmenin mutluluğunu yaşadı.

#

17 Eki 2011 - 09:04 Kocaeli- Gündem

Son bir ayda kocaeligazetesi.com.tr sitesinde 3.390.610 gösterim gerçekleşti.


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Kocaeli Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Kocaeli Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Kocaeli Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Kocaeli Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.