Bu antenleri gören kaçıyor!

Kış turizminin yanı sıra trekking, ATV, paintball, dağcılık ve kampçılık gibi birçok doğa sporlarının yapılabildiği Kartepe'de bulunan Çepni Mahallesi...

Kış turizminin yanı sıra trekking, ATV, paintball, dağcılık ve kampçılık gibi birçok doğa sporlarının yapılabildiği Kartepe'de bulunan Çepni Mahallesi'nde tam anlamı ile baz istasyonu çılgınlığı yaşanıyor. Birçoğu radyo ve televizyon anten vericisi olmak üzere baz istasyonunun bölgelerinde bulunması mahalle sakinlerini de adeta çileden çıkarıyor.

 

“HER ANLAMDA ZARARLI”

27 adet verici anten mahallenin dört bir tarafında bulunuyor. Çepni Mahallesi ve Kartepe Muhtarlar Derneği Başkanı Hüseyin Türker, “Muhtar olarak bize 2004 yılından bu yana hiçbir bilgi verilmedi. Bilgi vermeden meclis kararı alınmış ve bu baz istasyonları yapılmış. Şu an 27 tane televizyon ve radyo vericisi var. Bunların görsel kirliliğinin yanı sıra her anlamda ilçeye zararı dokunuyor” dedi.

 

“İLÇEYE GELEN KAÇIYOR”

Kartepe’de farklı kentlerden gelenlerin antenleri ve baz istasyonlarını gördükten sonra ilçeden adeta kaçtıklarını dile getiren Muhtar Türker, “Dışarıdan gelenler buralardaki vericileri, baz istasyonlarını gördükten sonra anında ilçeden gidiyorlar. Bu anlamda büyük sıkıntı çekiyoruz. Çepni Mahallesi denildiği zaman akıllara sadece ‘anten mahallesi’ adı gelmeye başladı. Bürokratlarımızla ve belediye başkanlarımızla görüşerek bu sorunu çözmek istiyoruz” dedi.

 

“İSTASYONLAR KALDIRILSIN”

Bu arada mahalle sakinlerinden Metin Doğan de verici antenlerinin kaldırılmasını istediklerini belirterek, “Burada maalesef 27 tane anten var. İzmit Körfezi’ni burada oturarak seyrediyoruz ama tepemizdeki antenler bizi etkiliyor. O yüzden bunların kaldırılmasını istiyoruz. Burası turizm bölgesi, yıllardır bu yıl, gelecek yıl bu derken millet hep bu şekilde oyalandı. Devlet büyüklerimizden bunların kaldırılmasını rica ediyoruz” diye konuştu.

#

27 Tem 2017 - 09:35 Kocaeli- Gündem

Son bir ayda kocaeligazetesi.com.tr sitesinde 3.521.331 gösterim gerçekleşti.


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Kocaeli Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Kocaeli Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Kocaeli Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Kocaeli Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.