Bu kentte sorun var beyler!

Kocaeli, ülkemizin en önemli Büyükşehirlerinden birisi… 2016 yılı için beklenen 1.700.000,00 TL tahmini Büyükşehir belediyesi geliri fazlası ile 1.792.000,oo TL olarak gerçekleşmiş. Bu gelirlere 6/7 tane büyük belediye şirketlerinin gelirleri, İSU’ nun gelirleri dahil değil. Bunları da eklerseniz dev bir kuruluş ile karşılaşırsınız. Yani yıllık birkaç milyar dolardan, 2004’ten bu yana bunu  13 sene  ile çarpın korkunç bir paradan  bahsediyoruz.

1.900.000,oo TL beklenen tahmini giderler de1.454.439 ,oo TL şeklinde azalarak  gerçekleşmiş.Bunları  basından öğreniyoruz.

Büyükşehir’in gelirleri artarken giderleri azaldığına göre, belediye kentteki işlerini bitirmiş, fazla iş yapacak alan bulamamış demektir. Demek ki ; yönetenlerin de yönetilenlerin de keyfi yerinde .

Ama yine de insan merak etmeden yapamıyor. 2016 da harcamalar az yapıldığına göre kentin sorunlara çözüldü mü, o yüzden mi az harcama yapıldı, acaba ? Demek ki Büyükşehir’in iş yapacak parası var ama iş yapmamış, neden?

Mesela bu kentin hala bir kent meydanı yok. Törenler saat kulesinin orada yapılıyor. Neden kent meydanı yıllardır hala yapılmıyor ?

Perşembe pazarı alanı mezbelelik gibi duruyor, yıllardan beri çözülemedi. Buraya kent meydanı yapılacaktı, ne oldu ?Nasıl bir Kent Meydanı yapılacak, ne zaman soran, bilen var mı?

Kocaelispor parasızlıktan kıvranıyor, KEV ile sorun çözülecekti, belediyeden çıt yok.Kenti umutlandırdınız yine çözemediniz.Kocaelispor’a gönül verenlere ve  orada görev yapanlara yazık değil mi ?

Bu kentte ulusal düzeyde kongre merkezleri yapılacaktı, nikah salonu şehrin içinden taşınacaktı, teleferikler yapılacaktı, ray büsler vs ile ulaşım çözülecekti. Ulaşımı galiba Ulaşım A Ş’ yi usulsüz kurarak çözdük zannediyorlar. Kent ulaşımda felç olmuş durumda. Ulaşım AŞ’ nin parası pulu nereden gelir, maliyetler nedir, yönetim ve denetim kurullarında kim var. Ne oluyor, ne bitiyor bilgi veren yada soran soruşturan var mı ?

Mesela, tramvay kentin trafik sorununu çözecek mi, yoksa daha mı derinleştirecek, inşaatı kaç paraya patlıyor bilen var mı?

Bu kent göç alıyor, İzmitlilik, hemşerilik bilinci yok oluyor, kentin sosyal ve ekonomik dokusu değişiyor soran var mı?

Kadıköy Bağdat Caddesi’ne sözüm ona kapalı pazar yeri yapıldı, giden var mı ? Bu ciddi ve anlamsız harcamanın hesabını sonran var mı?

MİA yapıldı, sanayi sitesi yerinde duruyor. MİA sadece 41 BURDA’ ya ruhsat verdi, başka bir işe yaramıyor.41 Burda trafiği felç etti, insanlar isyan ediyor ,soran var mı?

Büyükşehir reklama ne harcıyor, eğitime, kültüre ne harcıyor, hangi yandaş derneklerle iş yapıyor, büyük haleleri kimlere veriyor, bilen, soran  var mı ?

Kent konutun mali durumu nedir, sosyal konut mu yapar, yoksa kar amaçlı mı çalışır, bu konuda trilyonluk kamu zararı belirtilen Sayıştay raporu rafa mı kalktı ? Soran ilgilenen yok mu?

Bu kenti tanıtın deseler nasıl tanıtırsınız, bu kentin kimliği nedir deseler nasıl anlatırsınız, burası büyük paraların harcandığı kimliksiz kent mi diyeceksiniz, bilen var mı?

Geçen hafta Büyükşehir Meclisinde kesin hesap görüşmesi yapıldı. Muhalefet meclis üyeleri kendilerince tüm güçleri ile mücadele ediyorlar ama ne muhalefet parti yetkililerinden bir ses var, ne de basından. Gelirler, giderler, şirketler, yapılan, yapılamayan işler muhalefet meclis üyelerinin dışında kimsenin umurunda değil galiba.

Yani muhalefet meclis üyeleri ellerinden geleni yapmaya çalışırken ,onlara destek olacak alt yapı yok. Kent konseyi sorgulamak yerine tabii olmayı tercih ediyor. Basın büyük ölçüde susturulmuş, MHP’ desen AKP ile kol kola, elde var CHP.

Bu kent isimsiz, bu kent sahipsiz, bu kent denetimsiz. Kentte iktidar sorunu mu, yoksa muhalefet sorunu mu, yoksa her ikisi birden mi var, ne dersiniz?

# YAZARIN DİĞER YAZILARI

Yazar Fahri Örengül - Mesaj Gönder

#

göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Kocaeli Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Kocaeli Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Kocaeli Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Kocaeli Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.

01

Erol Ayyıldız - Altına imzamı atacağım nitelikte bir yazı. Bu kentin potansiyeli karşısında yapılan işler sorgulanmalıdır.

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 29 Mayıs 17:15


Anket Başiskele belediye seçimlerinde hangi adaya oy verirsiniz?
Tüm anketler