“Bu seçim, AK Parti’nin zaferiyle sonuçlanacak”

Eski Bekirpaşa Belediliye Başkanı Abdullah Köktürk, aday adaylığını açıkladıktan sonra hummalı bir çalışma içine girdi. Seçim çalışması yaptığı bölgel...

Eski Bekirpaşa Belediliye Başkanı Abdullah Köktürk, aday adaylığını açıkladıktan sonra hummalı bir çalışma içine girdi. Seçim çalışması yaptığı bölgelerde olumlu izlenimler aldığını söyleyen Köktürk, “Halkın nabzına tuttum. Bu seçimin zaferi yine Ak Parti’nin olacaktır” dedi.

Neden milletvekili aday adayı oldunuz?
Çok uzun yıllar gerek Milli Eğitim Bakanlığı’nda ve yerel yönetimlerde üst derece idareci olarak çalıştım. Böyle farklı alanlarda başarılı hizmetlerimizin yanı sıra tecrübe ve birikimlerimiz sahibi olduk.
İşte bu bilgi, beceri yeteneklerimizi, tecrübelerimizi daha aktif ve verimli kullanabilme adına aday adaylığı sürecine girdim.
AK Parti olarak, bizim siyasi anlayış ve çizgimizde aday da olsak aday adayı da kalsak, daima çalışmak vardır. Siyasi iradeye saygı duyar, ülkemizin ve milletimizin hayırlı geleceğine katkı sunmak için mücadele veririz.
Halkla bütünleşebilen bir siyasi partimiz, hizmetleriyle takdir toplayan bir iktidarımız, bütün bunların yanında ülke içinde ve dışında saygıyla anılan ve sevilen bir başbakanımız var.

Peki ne zaman ve neden siyasete girdiniz?
1994 yılında, memurluktan yani Milli Eğitimdeki görevimden istifa ederek, milletvekili aday adayı oldum ve böylelikle siyasete bil fiil girmiş oldum.
Eğitim öğretimden doğru dürüst anlamayan siyasetçilerin milli eğitim mensuplarına lüzumsuz müdahalelerine bir tepki olarak siyasete girdim.
Ayırca yılların vermiş olduğu bilgi beceri ve tecrübelerini daha etkili şekilde kullanabilirim düşüncesiyle siyasete başladım.
2004 yılında seçildiğim Belediye başkanlığı döneminde bu hedeflerimin ve arzularımın bir kısmını gerçekleştirmiş oldum.

Milletvekili olursanız neler yapmayı planlıyorsunuz?
Ben geçmiş günlerde neysem, dünde öyle oldu, bu günde öyle olmaya devam ediyorum ve yarında öyle olacağım.
Yani halktan biri olmaya hep devam ettim, belediye başkanlığı döneminde bu süreci böyle yaşadım.
Halk önünde yürüyen temsilcilerini de kendinden biri olsun ister, sıkıntılarını ve dertlerini paylaşacak başkan ister, vekil ister, bunu başardığınız an zaten gerisi gelir.
Tabi ki Kocaeli’nin ve ülkenin birçok ve çeşitli problemleri var. Bunlar iyi niyet ve dayanışma içerisinde çözülüyor ve çözülmeye devam edecek. Yeter ki samimiyet ve iyi niyet olsun.

Son olarak kamuoyunu ne mesaj vermek istersiniz?
Şu anda Türkiye yönetim olarak, idari olarak bir fırsatı yakalamıştır.
Halkıyla bütünleşen bir parti, hizmetleriyle taktir toplayan ve üst üste 2 defa görev yapan bir iktidara sahibiz. Tüm bunların yanında ülke içinde ve dışında taktir toplayan, saygı duyulan bir Başbakanımız var.
Bunlar Türkiye’nin gelişiminde değişiminde ve kendine gelmesinde güzel bir fırsattır.
Bu hizmetler devam etmeli. Bunun için herkesin 12 Haziranda ülkemiz ve milletimiz adına bu güzelliklerin devam etmesine katkı sunmasını ve oyunu bu yönde vermesini istiyorum.

Temayül yoklaması sonrası Ankara’da bir mülakat geçirdiniz. Bu mülakatta genel merkezde neler yaşadınız. Nasıl bir ortam vardı.

Gencikten çok ciddi bir çalışma yapılmıştı saatlere çok dikkat edildi. Karşılama şekli insanlara çok değer verircesineydi. Tam saatinde yapılan bir mülakattı. Alfabetik olunca ilk ben girdim. Bana komisyon üyelerinin çok hazırlıklı olduğunu önlerinde çok bilgi ve belge olduğunu gördüm. Sıcak karşılamanın sonunda görev yaptığımız yerler ve işlerle ilgili sorular oldu. 7 dakika süren mülakat sonunda teşekkür ederek ayrıldık. Gebze’de milli eğitim müdür yardımcısı olarak görev yapmam, Çevre Orman Bakanlığında basın yayın daire başkanı olarak çalışmam, İzmit’in doğusunda Bekirpaşa’da Belediye başkanlığı yapmamın dikkate değer olduğunu bu mülakatta gördüm.

Abdullah Köktürk kimdir?
Abdullah Köktürk 1955 İzmit doğumlu. 1979 Balıkesir Necati Bey Eğitim Fakültesi Tarih Bölümü mezunu. Evli ve 4 çocuk babası olan Köktürk Gebze İlçe Milli Eğitim Şube Müdürlüğü, Derince Belediye Başkan Yardımcılığı, Çevre ve Orman Bakanlığı Basın Yayın Daire Başkanlığı ve Bekirpaşa Belediye Başkanlığı görevlerinde bulundu. Halen KOÜ Öğretim Görevlisi olarak çalışmakta.

#

29 Mar 2011 - 14:28 Kocaeli- Gündem

Son bir ayda kocaeligazetesi.com.tr sitesinde 3.521.331 gösterim gerçekleşti.


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Kocaeli Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Kocaeli Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Kocaeli Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Kocaeli Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.