Bu virüse sakın kanmayın!

İl Emniyet Müdürlüğü KOM Şube Siber Suçlarla Mücadele Amirliği ekipleri siber suçlarla mücadele kapsamında yurt dışı kaynaklı bir çetenin dolandırıcıl...

İl Emniyet Müdürlüğü KOM Şube Siber Suçlarla Mücadele Amirliği ekipleri siber suçlarla mücadele kapsamında yurt dışı kaynaklı bir çetenin dolandırıcılık yaptığını tespit etti. Konuyla ilgili geniş çaplı soruşturma başlatıldı

İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Siber Suçlarla Mücadele Amirliği ekiplerinin bilgisayar üzerinden dolandırıcılık yapıldığı şikayetleri üzerine yoğun bir çalışma başlattı. Yurtdışı kaynaklı olduğu tespit edilen sistemde bilgisayarlara virüs gönderiliyor. Özellikle pornografik içerikli sitelere girildiğinde gelen virüs bilgisayarı kilitliyor ve ekrana “Türk Polisi Siber Suç Mücadele Bölümü” logolu ekran geliyor. Kilitlenen bilgisayarda kamera aktif hale gelerek kimlik tespiti oluşturulmaya çalışıldığı tespit edildi.

050420131823141855942_4.jpg

İTİMAT ETMEYİN
"Yasa dışı indirme işlemi yaptınız" diyerek bilgisayarınızı kullanım dışı bırakan hackerlar, yasal sürecin başlaması durumunda 250 TL ceza alacağınızı ancak 72 saat içinde 100 Avro yatırılması durumunda kurtulabileceğinizi belirtiyor. Metnin en sonunda ise 72 saat içerisinde dolandırıcıların hazırladığı ödeme sistemi aracılığı ile 100 avro yatırılması talep ediliyor. Bu paranın yatırılması ile bilgisayarın düzeleceği ve davanın açılmayacağı aktarılıyor. Vatandaşların bu tür yöntem ve usullerle kendilerinden para talebinde bulunan kişilere itimat etmemeleri ve böyle bir olayla karşılaştıklarında konuyu derhal en yakın polis birimlerine müracaat ederek bildirmeleri gerekmekte olduğu söylendi.

#

05 Nis 2013 - 18:23 Kocaeli- Gündem

Son bir ayda kocaeligazetesi.com.tr sitesinde 3.390.610 gösterim gerçekleşti.


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Kocaeli Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Kocaeli Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Kocaeli Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Kocaeli Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.