Bulut: Yıldırım, anıt ile büst arasındaki ayrımı bilmiyor

İzmit Belediye Başkan Yardımcısı İbrahim Bulut, CHP İzmit İlçe Başkanı Selman Yıldırım’ın Yahya Kaptan Anıtı ile ilgili yaptığı açıklamalara yönelik b...

İzmit Belediye Başkan Yardımcısı İbrahim Bulut, CHP İzmit İlçe Başkanı Selman Yıldırım’ın Yahya Kaptan Anıtı ile ilgili yaptığı açıklamalara yönelik basın toplantısı düzenledi. Bulut, “Eğer Yıldırım anıt ile büst arasındaki ayrımı yapabilseydi, bu tür ucuz siyasi tavırlar içinde bulunmaz ve komik duruma düşmezdi” dedi

İzmit Belediyesi Makam Toplantı Salonu’nda gerçekleşen toplantıda Başkan Yardımcısı İbrahim Bulut şunları söyledi; “Sayın Yıldırım, açılışı yapılan Yahya Kaptan Anıtı hakkında “Yahya Kaptan anıtı 18 yıl önce yapıldı, ama haberleri yok” diyerek zaten var olan bir şeyin tekrar yapıldığı imasıyla, Süleyman Demirel Kültür Merkezinin yanında bulunan büstün önünde il ve ilçe yöneticileriyle birlikte fotoğraf çektirmiş ve “Belediye başkanından kente daha hakim olmasını beklerdik” diye de eklemiş.

“BÜST İLE ANIT ARASINDAKİ FARKI BİLMİYOR”
Daha büst ile anıt arasındaki farkı bilmeyen birisinin yaptığı eleştiri nasıl dikkate alınabilir? Otoparkın içinde gizlenmiş gibi duran ve varlığıyla yokluğu belli olmayan bir büstü, Yahya Kaptan’ın ana girişinde bulanan 2 bin 500 m2 meydan ve 4 metre yüksekliğindeki anıtla mukayese etmek bile en hafif ifadeyle körlüktür.

“UFKUMUZ ARASINDAKİ FARKI DA GÖSTERİYOR”
Bu durum CHP anlayışı ile bizim anlayışımız arasındaki farkı da ortaya koyuyor aslında. Öncelikle tarihine sahip çıkma anlayışımızdaki farkı ortaya koyuyor. Onlar bir büstü neredeyse gizlercesine bir köşeye koyarak tarihe sahip çıkma edebiyatı yapıyor. Biz ise bir milli mücadele kahramanını mahallenin merkezine koyarak tarihimizi gelecek nesillere taşıyoruz. Aradaki bu yaklaşım farkı ufkumuz arasındaki farkı da gösteriyor.

“KİMSE YAHYAKAPTAN’I DOĞRU TANIMIYOR”
Ortada bir gerçek var. Ben açıklama yapmadan önce yürüyüş yolunda yürürken 20 kişiye sordum, kimse Yahyakaptan’ı doğru tanımıyor. Demek ki bir eksiklik var. 18 yıl önce yapılmış büst demek ki amacına ulaşamamış veya yeterli olmamış. Bunu sorgulamak ve yapılan anıtın doğru olduğu ve başka kültürel öğelerle de desteklenmesini önermesi gerekenler kıskançlık ve çekememezlik yaklaşımları sergiliyor.

“RAHATSIZLIK DUYUYOR”
Zaten Sayın Yıldırım, Yahya Kaptan ismine sahip çıkıp çıkmamakla ilgili değil, Yahya Kaptan bölgesinde İzmit Belediyesi’nin yaptığı büyük ve önemli işlerden rahatsızlık duyuyor ve bu nedenle panik halde açıklamalar yapıyor. Sayın Yıldırım’ı yerli yersiz her konuyu siyaset malzemesi yapmamaya ve bilgi almadan, araştırma yapmadan alelacele yorum yaparak hem kendisini ve partisini küçük düşürmemeye hem de siyaset kurumunu halkımızın gözünde yıpratmamaya davet ediyorum.

#

17 Oca 2013 - 16:26 Kocaeli- Gündem

Son bir ayda kocaeligazetesi.com.tr sitesinde 3.390.610 gösterim gerçekleşti.


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Kocaeli Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Kocaeli Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Kocaeli Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Kocaeli Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.