Bunun adı nedir?

Şöyle bir dünyaya baktığımızda, dünya coğrafyasında yıllarca vahşetin yaşandığı bölgenin İran – Irak – Suriye – İsrail – Filistin – Libya gibi ülkelerin yer aldığı bölgedir.

Bu bölgenin özelliği ne? Bu bölge dünya petrol rezervinin çok önemli kısmının bulunduğu bir bölge. Bu ülke insanları kendi doğal kaynaklarını kendileri kullanma ve bu kaynaklar üzerinde kendi egemenlikleri konusunda hassasiyet gösterdikleri anda, başka birileri tarafından sürekli olarak hırpalanmakta ve akıl almaz vahşetlerin yaşanmasının nedeni olmaktadırlar

Suriye de yaşanan son insanlık dışı saldırının sorumlusu da bu güçler değil mi? BOB diye adlandırılan (Büyük Ortadoğu Projesi) projenin mimarları da bunlar değil mi? Bu kaynakları ele geçirmek adına böylesi projeler yaşama geçirilmese, bu vahşetler yaşanır mıydı?

Dünyada hayata daha yeni başlamış bu masum yavruların zalimce hayatını bitirmek hangi vicdanla örtüşebilir ki.

Bu zalimlerin yaşadığı dünyada yaşayan nüfusun oranlarını hiç değiştirmeden toplam nüfus 100 kişilik küçük bir köye dönüştürülebilse şöyle bir yapı ortaya çıktığına ilişkin bir araştırmayı sizlerle paylaşmak istiyorum.

Bu nüfusun;

57’ si Asyalı olurdu,

21’ i Avrupalı olurdu,

14’ ü Amerikalı olurdu,

8’ i Afrikalı olmak üzere toplam 100 kişi.

Bu 100 kişinin, 52’ si kadın, 48 Erkek, 30’ u beyaz renkli kalanı yani 70 kişi diğer renklerden olurdu. Dini olarak ise 30’ u Hıristiyan, 70’ i diğer dinlerden olurdu.

Yaşam standardı olarak ise, 80 kişi standartların altında evlerde yaşardı, 70 kişi okuma yazma bilmezdi, 50 kişi kötü beslenirdi, 1 kişi üniversite eğitimi alır, 1 kişinin de bilgisayarı olurdu.

Dünyanın 100 kişilik tablosunun da görüntüsü bu. O zaman insan düşünüyor. Dünyanın böyle olmasına kimin ve kimlerin neden olduğunun sorgulanması gerekmiyor m? Dünya kaynaklarının tüm uluslararasında adil dağılımdan sözde sorumlu olması gereken uluslararası kuruluşların bu tablonun yaratılmasında sorumlulukları yok mu?

Buna benzer sorulara doğru yanıtlar alınmadıkça ve vahşetlerin nedeninin buralarda aranması gerektiğini kavramadıkça, dünya insanlığı ne yazık ki bu manzaraları görmeye mahkum durumda kalmaktan kurtulamayacaktır.

# YAZARIN DİĞER YAZILARI

Yazar Fikret Gökmen - Mesaj Gönder

#

göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Kocaeli Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Kocaeli Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Kocaeli Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Kocaeli Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.



Anket Başiskele belediye seçimlerinde hangi adaya oy verirsiniz?
Tüm anketler