Bütün denetçiler AKP’li olunca, CHP yargıya gidiyor

Dün yapılan İl Genel Meclisi Toplantısında encümen seçimleri yapıldı. CHP’li Nurhan Atalay, “Komisyonlarda CHP üyeleri yer alırken, denetim noktasında...

Dün yapılan İl Genel Meclisi Toplantısında encümen seçimleri yapıldı. CHP’li Nurhan Atalay, “Komisyonlarda CHP üyeleri yer alırken, denetim noktasında yer alamamaktadırlar. Bu hukuka aykırıdır” seçimi yargıya taşıyacaklarını söyledi.

İl Genel Meclis Toplantısı dün Valilik 100.Yıl Toplantı Salonunda yapıldı. Meclis başkanlığına seçilen Fahim Kılıç ilk kez meclisi yönetti. Meclis oturumuna başlanması sonrasında bir yıl görev yapacak olan Encümen üyeliklerinin seçimi yapıldı. Encümen üyeliğine AKP grubundan Vehbi Aydıner, Süleyman Mirik, Haluk Sekman, Recep Uzunoğlu, Servet Günay aday olurken, CHP grubundan Adnan Tok ve Nurhan Atalay aday oldu. Gizli oylama ile yapılan seçimler sonrasında Vehbi Aydıner (40), Süleyman Mirik (37), Haluk Sekman (38), Recep Uzunoğlu (42), Servet Günay (37) oy alarak Encümen üyeliklerine seçilirken, Adnan Tok 17 ve Nurhan Atalay da 18 oy aldı.

EN AZ BİR ÜYE OLMALIYDI
Encümen seçimi sonrasında CHP’li Nurhan Atalay, “Encümen üyelerine çalışmalarında başarılar diliyorum. Bu dönem ve geçen dönem bilerek aday oldum. Yapılan uygulamanın görülmesi noktasında aday oldum. Komisyonlarda CHP üyeleri yer alırken, denetim noktasında yer alamamaktadırlar. Bu yaşanan durum anayasaya aykırıdır. Geçmiş dönemde bunun için yargıya gitmiştik. Ancak bu talebimiz reddedildi. Anayasa da yapılan değişiklik sonrasında yeninden yargıya gitme yolu açılmıştır. Bunun için yeninden yargıya gideceğiz. Demokrasinin gereği Encümen üyeliğine diğer partilerden en az bir üyenin alınmasını beklerdik. Bütün siyasi görüşlerin her yerde olması önemlidir” dedi.

DENETİM ÖNEMLİ
AKP Grup Başkan Vekili Celal Özkaraaslan da yaptığı konuşmada, “Nurhan Hanım kendisine göre yorum yapmıştır. Yürürlükte olan 5302 sayılı kanuna göre seçimler yapılmıştır. Uygulamada herhangi bir sakınca yoktur” karşılığını verdi. CHP’li Mehmet Kaçar ise, “Ülkemizde referandum yapılmıştır. Başbakanımız referandumda özgürlüklerden söz etmiştir. 130 Milyar TL’lik bir bütçenin denetimi önemlidir. İktidar kendi kendisini denetlemesi ne kadar demokratiktir. Danıştay’a birey olarak başvurmanın yolu açılmıştır. Bunun için gereken başvuru yapılacaktır” açıklamasında bulundu.

BİLGİ VERİLECEK
İl Genel Meclis Başkanı Fahim Kılıç ise, “Yeni dönemde Encümen üyelerimizin sadece meclisi bilgilendirmek üzere geleceklerdir. Alınan kararlar tartışmaya açık değildir. Sadece bilgi verilecektir. Çünkü yasada bilgi verme durumu dahi yoktur. Eleştiri yapılamaz. Yoksa tadı kaçar” dedi.


KAPISI HERKESE AÇIKTI
AKP Grup Başkan Vekili Celal Özkaraaslan, emekliye ayrılan İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Metin Yahşi’yi överek, kendisiyle görev yapmaktan dolayı oldukça mutlu olduğunu söyledi. Özkaraaslan, “Sayın Yahşi’nin kapısı her zaman herkese açık olmuştur. Bugüne kadar birlik de güzel eserler yaptık. Kenarda duramayacaktır, yine çalışmaya devam edecektir. Kendisine yeni yaşamında mutluluklar diliyorum” dedi.

ŞOK OLDUM
İl Genel Meclisi eski Başkanı Ali Ayaz ise “Emeklilik isteğini öğrendiğimde şok oldum. 7 yıldır birlikte çalıştık. Her zaman örnek devlet adamı olmuştur. Kendisinin daha yüksek makamlarda olmasını her zaman istedim. Dilekçesini vermemiş olsaydı vazgeçirme noktasında çalışırdım. Kendisini unutmayacağız. Yeni hayatında mutluluklar diliyorum” dedi. CHP Grup Başkan Vekili Ahmet Elmas ise, “7 sene birlikte görev yaptık. Kendisi ailesiyle birlikte dostumuz olmuştur. Kentimize iz bırakmıştır. Karar kendisinindir. Yeni hayatında mutluluklar diliyorum” dedi.

#

05 Nis 2011 - 15:09 Kocaeli- Siyaset

Son bir ayda kocaeligazetesi.com.tr sitesinde 3.390.610 gösterim gerçekleşti.


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Kocaeli Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Kocaeli Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Kocaeli Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Kocaeli Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.