Büyükşehir, Marmara’nın temizliğine model oldu

‘Derdimiz, Değerimiz, Denizimiz: Marmara’ konulu çevre sempozyumunda Büyükşehir’in Körfez’i temizlemek için yaptığı çalışmalar anlatıldıMarmara Beledi...

‘Derdimiz, Değerimiz, Denizimiz: Marmara’ konulu çevre sempozyumunda Büyükşehir’in Körfez’i temizlemek için yaptığı çalışmalar anlatıldı

Marmara Belediyeler Birliği tarafından düzenlenen ve Marmara Denizi’nin kirlilikten arındırılması yönünde yapılması gerekenlerin ele alındığı “Derdimiz, Değerimiz, Denizimiz: Marmara” konulu çevre sempozyumu İstanbul’da gerçekleştirildi. Kadir Has Üniversitesi Haliç Kampüsü’nde yapılan ve TÜBİTAK-MAM tarafından desteklenen etkinliğe Çevre ve Şehircilik Bakan Yardımcısı Muhammet Balta da katıldı.

HAVADAN, KARADAN VE DENİZDEN KONTROL
Sempozyumda Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanı Necmi Kahraman, ‘Marmara Denizi’nin Mevcut Durumu; İzmit Körfezi Örneği’ konulu sunum gerçekleştirerek, Büyükşehir Belediyesi tarafından İzmit Körfezi’nde gerçekleştirilen faaliyetleri anlattı. İzmit Körfezi’nde sürekli olarak havadan, karadan ve denizden olmak üzere gemi ve deniz araçlarına yönelik yoğun kontrol ve denetim çalışmaları gerçekleştirildiğinden bahseden Kahraman, ayrıca kıyı tesisleri, limanlar ve her türlü karasal kaynaktan oluşabilecek çevre kirliliklerinin de tespitinin yapıldığını aktardı.

KOCAELİ DİĞER BELEDİYELERE ÖRNEK
Gerçekleştirmiş oldukları çalışmaların Marmara Bölgesindeki diğer Belediyelere örnek teşkil ettiğini söyleyen Kahraman, yapılan kontrol ve denetim faaliyetleri dışında; deniz yüzeyi temizlik çalışmaları, kirlilik önleme ve önlem aldırma faaliyetleri, gemi atıklarının toplanması, taşınması ve bertarafı faaliyetleri, arıtma tesisleri ve dere ıslah çalışmaları, Körfez su kalitesi izleme çalışmaları, deniz çevresinde acil durumlara yönelik çalışmalar ile sahil düzenleme ve yüzme alanı oluşturma çalışmalarına da değindi.

HAVADAN DENETİMLER SIKLAŞMASI
Marmara Denizi’ne kıyısı olan ve yeni Büyükşehir olan belediyelerine yetki devrinin bir an önce gerçekleşmesi gerektiğini belirten Kahraman, mevcut koruma çalışmalarının yanında havadan yapılan denetimlerin sıklaştırılması gerektiğini kaydetti. Kahraman, Marmara Denizi’nin kirlilikten korunması amacı ile bölgesel düzeyde etkinlikler gerçekleştirmek ve bu konuda kamuoyunun dikkatini çekerek çevre bilinci oluşturulması gerektiğini sözlerine ekledi.

#

24 Ara 2012 - 11:30 Kocaeli- Gündem

Son bir ayda kocaeligazetesi.com.tr sitesinde 3.457.725 gösterim gerçekleşti.


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Kocaeli Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Kocaeli Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Kocaeli Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Kocaeli Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.