Büyükşehir ve İSU İşçisine %12 zam!

Büyükşehir Belediyesi ve İSU’nun toplu iş sözleşmesi görüşmeleri ile ilgili Genel Sekreter Tahir Büyükakın, Hizmet-İş ve Yerel-Sen yetkilileri ile ma...

Büyükşehir Belediyesi ve İSU’nun toplu iş sözleşmesi görüşmeleri ile ilgili Genel Sekreter Tahir Büyükakın, Hizmet-İş ve Yerel-Sen yetkilileri ile makamında görüştü. Yapılan görüşmede sözleşmenin bittiği müjdesi verildi. Yapılan 2 yıllık sözleşme ile işçilerin ücretlerine ilk 6 ay yüzde 6, ikinci 6 ay yüzde 6, ikinci yıl ise enflasyon artı 1 puan oranında zam yapıldı. İşçilerin sosyal haklarına da aynı oranda zam yapıldı. İmzalanan sözleşmede Büyükşehir’in esnek çalışma ile ilgili talepleri de geri alındı.

 

BÜYÜKŞEHİR YÜZDE 7.24 VERDİ

İSU’da çalışan 840, Büyükşehir’de ise bin 260 işçiyi ilgilendiren sözleşme görüşmeleri 18 Şubat’ta başladı. Sendika işverene verdiği sözleşme taslağında işçilerin ücretlerine yüzde 20 zam isterken, işveren masaya yüzde 7,24 teklifi ile geldi. Ayrıca işverenin özellikle işçilerin hafta sonu çalışmalarında esneklik getirmesi talebi sözleşmenin tıkanmasına neden oldu.

 

2 YILLIK SÖZLEŞME

Yapılan görüşmelerin ardından Büyükşehir Genel Sekreteri Tahir Büyükakın, Yerel-Sen ve Hizmet-İş yöneticilerini makamına davet etti. Hizmet-İş Şube Başkanı İdris Ersoy ve Yerel-Sen Genel Sekreteri Mümtaz Uzun’un katıldığı görüşmede sözleşmenin son hali masaya yatırıldı. Görüşmede açıklama yapan Hizmet-İş Şube Başkanı İdris Ersoy, “Hakların geriye gidilmesi ile ilgili talepler bertaraf edildi. Ücret artışı olarak birinci yıl ilk 6 ay yüzde 6, ikinci 6 ay yüzde 6, ikinci yıl enflasyon+1 puan üzerinden mutabakata varıldı. Sosyal haklara da aynı oranda zam yapıldı. İşçilere yıllık olarak yüzde 12,36 oranında zam yapıldı” dedi.

 

2 BİN 500 TL MAAŞ

İlk tekliflerinin yıllık yüzde 7,24 oranında olduğunu söyleyen Büyükakın, “Geçtiğimiz sözleşme döneminde 4 puan refah artışı aldılar. Bununla birlikte 2 puan üzerinde bir refah payı verildi. İşçisini memnun etmeyen bir belediyenin aldığı hizmetten memnuniyet beklemesi doğru değil. Biz imkanlarımızı sonuna kadar zorluyoruz. Birinci yıl için 9 milyon lira ilave yük geldi. Önümüzdeki hafta sözleşmenin imza töreni yapılacak” dedi. Yapılacak olan zamla birlikte Büyükşehir’de ortalama maaş 2 bin 500 TL’ye yükseldi. Serkan BORLAK

#

22 May 2015 - 15:38 Kocaeli- Gündem

Son bir ayda kocaeligazetesi.com.tr sitesinde 3.390.610 gösterim gerçekleşti.


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Kocaeli Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Kocaeli Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Kocaeli Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Kocaeli Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.