Büyükşehir’den “Bismillah” yasağı

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Daire Başkanlığı (UKOME), halk otobüslerinde “Bismillahirrahmanirrahim ve Allah Korusun” yazılarının silinmesi yö...

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Daire Başkanlığı (UKOME), halk otobüslerinde “Bismillahirrahmanirrahim ve Allah Korusun” yazılarının silinmesi yönünde karar alması kooperatif başkanlarının tepkisine neden oldu.


Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Daire Başkanlığı (UKOME), halk otobüslerinde yazıların silinmesi ve Türk bayraklarının kaldırılması yönünde karar aldı. UKOME görevlileri bütün otobüsleri tek tek denetleyerek araçlarına yazı yazan ve fotoğraf asanlar hakkında rapor tutuyor. Denetçiler araçların giriş yapısında yazan “Bismillahirrahmanirrahim, Allah Korusun” yazılarının sildirilmesi ve Türk bayraklarının ve hilal fotoğraflarının” kaldırılmalarının kooperatif başkanlarının büyük tepkisine neden oldu.

BÜYÜK SORUNLAR VAR
Dün gazetemizi ziyaret eden İhsaniye Minibüs Kooperatif Başkanı Özcan Karakoç, Derince Hal Otobüsleri İşletmecileri Esnaf Odası Başkanı Tevfik Özkaraaslan ve Yuvacık Minibüs Kooperatifi 2.Başkanı Halil Koral, Büyükşehir Belediyesi’nin bu uygulamasına büyük tepki gösterdi. Konuyla ilgili açıklamada bulunan Özcan Karakoç, “Kent Kart konusunda bunca sıkıntı yaşanırken, otobüs sahipleri ve şoförler bunca sorun yaşarken, araçlarda yazılan yazıların kaldırılmasına bir anlam veremiyoruz” dedi.

MUHALEFET YAPSA İDİ!

Karakoç, “Elhamdüllah Müslümanız. Araçlarımızın giriş kapısında Bismillahirrahmanirrahim yazmasında veya Allah Korusun yazmasının ne zararı var. Bu kararı alanlara sormak lazım sizin nüfus cüzdanınızda T.C. vatandaşımı, Yunan vatandaşı mı, yoksa İslam mı, Hıristiyan mı yazıyor. Biz böyle bir şeyi kabul etmiyoruz. Muhalefet partileri böyle bir karar alsa, yer yerinden oynar. O kararı alanlar için dinsiz, imansız derler. Yasadışı yazılar, yasa dışı bayraklar, ya da hoş almayan yazılar ve fotoğrafların asılmasına biz de karşıyız. Ama Bismillahirrahmanirrahim ve Allah Korusun yazılarının sildirilmesine anlam veremiyoruz, kabul de etmiyoruz” dedi.

PARALAR ZAMANINDA ÖDEMNİYOR

Kent Kart sisteminden şikayetçi olduğunu söyleyen Karakoç, “Benim kooperatif başkanlığı yaptığım İhsaniye’de araçlara kent kart takıldı, ama henüz faaliyete geçmedi. Benim Karamürsel hattında bir otobüsüm var. Kent Kart sistemi bizi zor durumda bırakıyor. Kent Kart sitemi Ocak 2012’de hizmete girdi. Bize, aynı günün akşamı paraların hesabımıza yatırılacağı söylendi. Ama Cuma, Cumartesi ve Pazar gününün paralarını Pazartesi günü öğleden sonra hesaplarımıza yatırıyorlar. Mazeret olarak da Cumartesi, Pazar günü bankalar kapalı diyorlar. İletişim çağındayız, online sistemiyle pekala parayı hesabımıza yatırabilirler. Parayı repoya mı atıyorlar, niye ödemiyorlar anlamış değilim” diyerek tepkisini dile getirdi.

ANKARA’YA GİTTİK
Derince Halk Otobüsleri İşletmecileri Esnaf Odası Başkanı Tevfik Özkaraaslan da yaptığı açıklamada, “Ankara’da İçişleri Bakanlığı nezdinde yaptığımız temaslarda araçlarda yazılan Bismillahirrahmanirrahim ve Allah Korusun yazılarının kaldırıldığını yetkililere söyledik. Yetkili kişi konuyla ilgili Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Ersin Yazıcı’yı aradı ve bilgi aldı. Bu kararın gözden geçirilmesini istedi. Biz Müslüman bir ülkede yaşıyoruz. İnançlı insanlarız” dedi.


KENT KARTI BİZE DEVRETSİNLER

Kent Kart mağduru olduklarının altını da çizen Özkaraaslan, “Kent Kart sistemi, anlaşır bir sistem değil. Benim 13 bin lira alacağım olması lazım, ama hesabıma 11 bin lira yatırdılar. Kent Kart Marmara Elektronik Turizm Sanayi ve Ticaret A.Ş.’ye başvurdum, biz karışmıyoruz deyip bizi Büyükşehir Belediyesi’ne yönlendirdiler. Kent Kart siteminde birçok çelişkinin olduğunu, bazı şaibelerin döndüğünü düşünüyorum. Yetkililere sesleniyorum, Kent Kart sistemini bize devretsinler. Birilerine peşkeş çekmesinler. Birileri bizim sırtımızdan para kazanmasın. Biz bu sistemi çok güzel bir şekilde işletir ve kimseyi mağdur etmeyiz” diyerek yetkilerini göreve çağırdı.


BÖYLE ŞEY OLMAZ

Yuvacık Minibüs Kooperatifi 2.Başkanı Halil Koral da, “Aracımızın girişinde Bismillahirrahmanirrahim yazısı var diye rapor yazdılar. Denetçiler, bu yazıyı silin, fotoğrafını çekip savunmanızla birlikte bize iletin diyorlar. Biz de yazıyı sildik ve çektiğimiz fotoğraflarla birlikte Ulaştırma Dairesi Başkanlığı’na başvurduk. Böyle bir şey olmaz. Bismillahirrahmanirrahim yazısının kime ne zararı var, anlamış değilim” diyerek tepkisini dile getirdi.

BAŞKAN BİZE ZARAR VERİYOR
Koral ayrıca, “Yuvacık’ta otobüslerde Kent Kart yok diyorlar. Evet, Kent Kart’ı taktırmıyoruz. Çünkü bu sisteme güvenmiyoruz. İnanmıyoruz. Yuvacık için Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu’ndan torpilli diyorlar. Hiç alakası yok. Başkan Karaosmanoğlu’nun bize zararı bile var. Çok büyük sorunlar var, Başkanımız Yuvacıklı olduğu için bazı şeyleri yüksek sesle dile getiremiyoruz. Her şeyi her yerde konuşamıyoruz” dedi.

#

27 Nis 2012 - 09:08 Kocaeli- Gündem

Son bir ayda kocaeligazetesi.com.tr sitesinde 3.390.610 gösterim gerçekleşti.


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Kocaeli Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Kocaeli Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Kocaeli Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Kocaeli Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.