Büyükşehirden hatırlatma!

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi tarafından verilen öğrenci seyahat kartlarının geçerliliğinin devam edilmesini kapsayan vize işlemleri 1 Ocak 2016 tarih...

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi tarafından verilen öğrenci seyahat kartlarının geçerliliğinin devam edilmesini kapsayan vize işlemleri 1 Ocak 2016 tarihi ile sona erecek. Öğrenci kart sahipleri YÖKSİS ve MEBSİS web servisi aracılığı ile Kentkart dolum noktalarından bakiye yüklemesi esnasında, öğrenci belgesi ibraz etmeden otomatik olarak vize işlemleri yapılabiliyor.

 

2016’YA GİRMEDEN YAPILMASI GEREKİYOR

Bugüne kadar 240 bin adet öğrenci indirimli seyahat kartından yaklaşık 120 bin adedinin vize işlemleri yapıldı. Öğrenci Seyahat Kartının vize işlemleri Kentkart dolum bayilerince bakiye dolumu esnasında otomatik olarak yapılmaya devam ediliyor. 01 Ocak 2016 tarihine kadar vize edilmeyen öğrenci kartları tam aboneliğe dönüştürülecek olup, öğrencilerin bu tarihe kadar öğrenci seyahat kartlarını Kentkart dolum noktalarından bakiye yüklemek kaydı ile gerçekleştirmeleri gerekiyor.

 

SEYAHAT KARTLARI BİRİMİ

Seyahat Kartları Yönetmeliği gereğince öğrenci hakkı bulunan fakat herhangi bir sebeple otomatik vize işlemi yapılamayan ve vizeye tabi olmayıp tam aboneliğe dönüşen kartların da, Büyükşehir Seyahat Kartları Birimleri tarafından vizesi yapılıyor. Öğrenciler, yeni tarihli öğrenci belgesi ve öğrenci seyahat kartları ile birlikte birimlere müracaat ederek seyahat kartlarını güncelleyebiliyor. İlk, orta ve lise öğrencilerinden ise öğrenci belgesi istenmiyor.

 

TAMAMEN ÜCRETSİZ

Öğrenci vize işlemleri ücretsiz olarak gerçekleştiriliyor. Öğrenci Seyahat kartı otomatik ödeme talimatına tabi ise, yukarıda belirtilen usullere uygun olarak bir kereye mahsus dolum noktalarından seyahat kartına bir miktar para yükleyerek veya öğrenci belgesini birimlere beyan ederek vize işlemlerini gerçekleştirebiliyor.

 

KİMLER ÖĞRENCİ KARTI ALABİLİYOR?

Kocaeli Büyükşehir Belediye Meclisi’nin 12.06.2014 tarih ve 331 sayılı kararı ile yürürlüğe giren Seyahat Kartları Yönetmeliği gereğince “Öğrenci” İndirimli Seyahat Kartından

Yüksek Öğretim Kurumu Kanunu kapsamında öğrenim gören öğrenciler. (Öğrencilik haklarından yararlanmayan ve Pedagojik Formasyon Sertifika Programında kurs görenler Öğrenci Seyahat Kartı indiriminden faydalanamazlar)

Temel Eğitim Kanunları ve diğer kanunlar kapsamında örgün olarak eğitim gören ilk, orta ve lise öğrencileri, 3308 sayılı Kanun’un 11. maddesi gereği Çıraklık Eğitim Kanunu kapsamında eğitim gören Öğrenciler ve 20 yaşından gün almamış Sosyal Güvenlik Kurumu çalışan kaydı olmayan açık lise öğrencileri faydalanabilirler. (Dershane Öğrencileri ve kurs öğrencileri Öğrenci indirimi hakkından faydalanamazlar)

#

02 Ara 2015 - 10:01 Kocaeli- Gündem

Son bir ayda kocaeligazetesi.com.tr sitesinde 3.390.610 gösterim gerçekleşti.


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Kocaeli Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Kocaeli Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Kocaeli Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Kocaeli Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.