Büyükşehir’den Kültür Yayınlarına iki yeni eser

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Kültür Yayınlarına iki yeni eser daha kazandırıyor.  Prof Dr. Nevnihal Erdoğan, Yrd. Doç. Dr. Mehtap Özbayraktar ile Yrd...

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Kültür Yayınlarına iki yeni eser daha kazandırıyor.  Prof Dr. Nevnihal Erdoğan, Yrd. Doç. Dr. Mehtap Özbayraktar ile Yrd. Doç. Dr. Sonay Ayyıldız’ın hazırladığı “Tarihi İzmit Kent Merkezi – Geleneksel Konutları” ve “Tarihi İzmit Kent Merkezi- Mahalleler-Sokaklar-Mimari Eserler” adlı eserler bugün (29 Eylül Perşembe) düzenlenecek törenle tanıtılacak. Gar Sanat Galerisi’ndeki tanıtım töreni 19.00’da başlayacak.
 
İZMİT’İN KÜLTÜREL KİMLİĞİNE ÖNEMLİ KATKI
“Tarihi İzmit Kent Merkezi Geleneksel Konutları” adlı eserde Türk  evinde önemli bir yeri olan İzmit’in geleneksel konutlarının daha derin anlaşılması ve geleceğe aktarılması amaçlanıyor. “Tarihi İzmit Kent Merkezi Mahalleler-Sokaklar-Mimari Eserler” adlı kitapta ise ise Arkaik, Helenistik, Roma ve Bizans döneminden günümüze kalan ketsel ve mimari eserler tespit edildi. Kitapta, özellikle büyük çoğunluğu ayakta olan Osmanlı dönemi eserlerinden külliyeler, camiler, hamamlar, çeşmeler, askeri yapılar, idari yapılar, tarihi mahalle ve evlerin mimari özelikleri incelenerek, İzmit’in kültürel kimliği ortaya konuldu.

#

28 Eyl 2011 - 16:39 Kocaeli- Gündem

Son bir ayda kocaeligazetesi.com.tr sitesinde 3.521.331 gösterim gerçekleşti.


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Kocaeli Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Kocaeli Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Kocaeli Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Kocaeli Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.