Büyükşehir’e Sağlıklı Çevre ödülü

Sağlıklı Şehirler 2012 En İyi Uygulama Ödülleri’nde Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Ekolojik Enerji Biyogaz Projesi ile Sağlıklı Çevre ödülüne layık gör...

Sağlıklı Şehirler 2012 En İyi Uygulama Ödülleri’nde Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Ekolojik Enerji Biyogaz Projesi ile Sağlıklı Çevre ödülüne layık görüldü

Sağlıklı Kentler Birliği'nin 8'inci Yıl Konferansı Yalova’da gerçekleştirildi. Konferansta Sağlıklı Şehirler 2012 En İyi Uygulama Ödülleri sahiplerini bulurken Sağlıklı Çevre Kategorisinde; Ekolojik Enerji Biyogaz Projesi ile Kocaeli Büyükşehir Belediyesi birinciliğe layık görüldü. Birincilik ödülünü Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu adına Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanı Necmi Kahraman aldı.

KENTLER ARASI DİYALOG GELİŞMELİ
'Sağlıklı Kentsel Çevrelerde Yaşam' teması ile gerçekleşen konferansta Sağlıklı Şehirler 2012 En İyi Uygulama Ödülleri de sahiplerini buldu. Konferansta, Sağlıklı Kentler Birliği Başkanı ve Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, ülke nüfusunun yüzde 70'inin kent merkezlerinde yaşadığını söyledi. Yalova Valisi Esengül Civelek de toplantıda bir konuşma yaparak kentler arası diyalogun gelişimine vurgu yaptı.

ÜYELER BELEDİYELER KATILDI
Raif Dinçkök Kültür Merkezi'nde yapılan toplantıya Yalova Valisi Esengül Civelek, Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı ve Sağlıklı Kentler Birliği Başkanı Recep Altepe, Yalova Belediye Başkanı Yakup Koçal, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanı Necmi Kahraman ile birliğe üye belediyelerin başkan ve temsilcileri katıldı.

ÖDÜLLER VERİLDİ
Toplantıda Sağlıklı Şehirler 2012 En İyi Uygulama Ödülleri de sahiplerini buldu.

• Sağlıklı Çevre Kategorisinde; Ekolojik Enerji Biyogaz Projesi ile Kocaeli Büyükşehir Belediyesi birinciliğe layık görüldü.

• Sağlıklı Şehir Planlama Kategorisinde; Derin Nefes Projesi ile Derince Belediyesi

• Sağlıklı Yaşam Kategorisinde; Gölcük'te Sağlığın Geliştirilmesine Yönelik Halk Sağlığı Projesi ile Gölcük Belediyesi

• Sosyal Sorumluluk Projeleri Kategorisi'nde; Çankaya Ahşap Çocuk Oyuncakları Atölyesi Projesi ile Çankaya Belediyesi,

• Jüri Özel Ödülü; Tay Park Projesi ise Karşıyaka Belediyesi.

EKOLOJİK ENERJİ BİYOGAZ PROJESİ
Projenin 4 temel amacı bulunuyor:

1. Bitkisel ve hayvansal atıkların insan sağlığı ve çevreye olumsuz etkileri bulunan atıklardan oluşturduğu kirliliğinin elimine etmek
2. Söz konusu atıklardan biyogaz, enerji ve organik gübre üretmek
3. Sosyal, ekonomik ve çevresel katma değer yaratan sürdürülebilir bir atık sistemin kurulması
4. Kurulacak olan pilot tesisten edinilecek olan know-how’ın ülke genelinde yaygınlaştırılması

Ödül: Sağlıklı Şehirler 2012 En İyi Uygulama Ödülleri de sahiplerini buldu. Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Ekolojik Enerji Biyogaz Projesi ile Sağlıklı Çevre ödülüne layık görüldü.

#

26 Eki 2012 - 16:28 Kocaeli- Gündem

Son bir ayda kocaeligazetesi.com.tr sitesinde 3.390.610 gösterim gerçekleşti.


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Kocaeli Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Kocaeli Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Kocaeli Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Kocaeli Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.