Büyükşehir’in kültür gezilerine yoğun ilgi

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, kültürel mirasımızın tanıtılması ve aktarılması amacıyla “Kuruluştan Kurtuluşa” ismiyle bir kültür gezisi programı haya...

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, kültürel mirasımızın tanıtılması ve aktarılması amacıyla “Kuruluştan Kurtuluşa” ismiyle bir kültür gezisi programı hayata geçirdi. Osmanlı Devleti’nin kuruluşuna ve Kurtuluş Savaşı dönemine şahitlik eden tarihte bir yolculuk konseptiyle tarihi değere sahip Bilecik, Söğüt, Göynük bölgesine ücretsiz kültür gezileri düzenlenmeye başlandı. Kültür gezisine Kocaelililerin ilgisi oldukça fazla oldu. Hemen hemen her gün ilimizden bir grup; Bilecik, Söğüt, Göynük bölgesine kültür gezisine katılıyor.

 

TARİHİ BİR ROTA

2009 yılından bu yana düzenlediği Çanakkale Kültür turlarıyla 219 bin 690 kişiyi Çanakkale Savaşının yaşandığı yerlere rehberler eşliğiyle götüren Büyükşehir Belediyesi, bu kez de Osmanlı Devletinin kuruluşuna ve Kurtuluş Savaşı’na şahitlik eden tarihi bir rotada kültür gezisi düzenliyor. 15 Eylül tarihine kadar sürecek kültür turlarına Kocaelili vatandaşların ilgisi oldukça fazla oldu. İlimizin tüm ilçelerinden vatandaşlar oluşturdukları 45 kişilik gruplarla Osmanlı Devletinin kuruluşunda ve Kurtuluş Savaşında önemli bir yere sahip bölgeyi rehberler eşliğinde gezerek bir tarih bilinci kazanıyor.

 

NASIL BAŞVURURUM?

Kuruluştan Kurtuluşa Kültür Gezisi, haftanın 7 günü 45 kişilik grupla yapılabiliyor. Dernek, Vakıf veya Sivil Toplum Kuruluşu 45 kişilik bir grup oluşturarak Büyükşehir Belediyesi Çözüm Masasına geziye katılacakların T.C. kimlik numaralarının bulunduğu bir liste ile başvuru yapabiliyor. Mahalle muhtarları vasıtasıyla da 45 kişiden oluşan bir grup başvuru yaparak kültür gezisine katılabiliyor. Konuyla ilgili Büyükşehir Belediyesi Kültür, Sanat ve Konservatuvar Şube Müdürlüğünün 0262 322 18 74 dahili 2447 den ayrıntılı bilgi alınabilir.

#

04 Eyl 2017 - 14:37 Kocaeli- Kültür-Sanat

Son bir ayda kocaeligazetesi.com.tr sitesinde 3.521.331 gösterim gerçekleşti.


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Kocaeli Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Kocaeli Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Kocaeli Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Kocaeli Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.