Çalıştayda kentlilik bilinci konuşuldu

İzmit Belediyesi, kentlilik bilincinin geliştirilmesi için ilimizde faaliyet gösteren STK’ların temsilcilerinin da katılımı ile bir toplantı düzenledi...

İzmit Belediyesi, kentlilik bilincinin geliştirilmesi için ilimizde faaliyet gösteren STK’ların temsilcilerinin da katılımı ile bir toplantı düzenledi. Ramada Plaza İzmit’te gerçekleşen çalıştaya AKP Kocaeli Milletvekili Zeki Aygün, İzmit Belediye Başkanı Nevzat Doğan, AKP Milletvekili adayı Cemil Yaman, AKP İl Kadın Kolları Başkanı Emine Zeybek ve AKP İzmit İlçe Başkanı Ali Korkmaz ile yaklaşık 150 STK’nın temsilcisi ve akademisyenler katıldı. Çalıştayda kentliliğe dair fikir alışverişinde bulunuldu. Toplantı sonucu rapor halinde devlet idaresindeki yetkili isimlere gönderileceği bildirildi.

 

SEVDA İÇİNDE ÇALIŞIYORUZ

Çalıştayda bir konuşma yapan İzmit Belediye Başkanı Nevzat Doğan, İzmit'e sevdalı olduklarını söyledi. Çalıştaya olan ilginin kendisini sevindirdiğini belirten Doğan, “Bu toplantımız Kocaeli için yapılacak hizmetlerde ışık olacak. Burada en iyi hemşeri nasıl olur, en iyi Kocaelili nasıl olunur, bunu konuşacağız. Şehrimize geniş çerçevede bakıyoruz. Başka ait olduğumuz bir şehrimiz yok. Bize katacağınız çok şey olduğunu düşünüyorum. Kentin dokusunu bozmadan çağdaş uygarlık seviyesine ulaşmak için kentsel dönüşümleri de, ranta sebep olmadan, haksızlığın önüne geçerek yapmak durumundayız” şeklinde konuştu.

 

BİLİMSEL DATA OLUŞTURALACAK

Çalıştayın organizatörlerinden KOÜ Öğretim Üyesi Prof. Dr. Seyfettin Erdoğan ise yaptığı konuşmada, “Bu çalıştayda görüşlere ve eleştirilere açığız. Konuşulan her şey bilimsel yöntemlerle çözülecek. Buradan çıkan sonucu karar verme merciinde olan büyüklerimize vereceğiz. Onlara bu anlamada yapacakları hizmetlerde bilimsel bir data oluşturacak. Bütün STK temsilcilerine sorular soracağız ve görüşleriniz kayıt altına alınacak sonunda 25 kişilik akademisyenler tarafından değerlendirilecek. Kocaeli'deki hayat kalitesinin artırılması için sizlerin görüşlerine yer verilecek” dedi. Muharrem İBRAHİMOĞLU

#

03 Eki 2015 - 16:46 Kocaeli- Gündem

Son bir ayda kocaeligazetesi.com.tr sitesinde 3.390.610 gösterim gerçekleşti.


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Kocaeli Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Kocaeli Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Kocaeli Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Kocaeli Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.