Cam filmi yeniden yasaklandı!

Yönetmelikle, araçlarda cam filmi ve renkli cam kullanımına ilişkin hükümde değişiklik yapıldı. Buna göre, cam filmi ve renkli cam kullanımında Karayo...

Yönetmelikle, araçlarda cam filmi ve renkli cam kullanımına ilişkin hükümde değişiklik yapıldı. Buna göre, cam filmi ve renkli cam kullanımında Karayolları Trafik Yönetmeliği'nin 63. maddesi esas alınacak. Karayolları Trafik Yönetmeliği'nin ilgili maddesi ise "Taşıtların camlarının görüntüyü değiştirecek seviyede renkli kullanımı veya camların üzerine renkli film tabakaları yapıştırılması yasaktır" hükmünü içeriyor.

 

Yürürlüğe girmeden yasaklandı

Bakanlık yetkilileri de ulusal güvenliğe ilişkin çekinceler nedeniyle söz konusu düzenlemenin yapıldığı bilgisini paylaştı. Bakanlık, 26 Ekim 2016'da yayımladığı yönetmelikle, bir yıl sonra yürürlüğe girecek şekilde sürücülerin araçlarına onaylı cam filmi takmasını, ön cam hariç serbest bırakmıştı. Yönetmelikle, cam filmlerinin ışık yansıtma oranı için de çeşitli sınırlamalar getirilmişti. Böylece, 26 Ekim 2017 olan yürürlük tarihi gelmeden yeniden düzenleme yapılmış oldu. 

#

21 Eki 2017 - 12:59 Kocaeli- Gündem

Son bir ayda kocaeligazetesi.com.tr sitesinde 3.521.331 gösterim gerçekleşti.


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Kocaeli Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Kocaeli Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Kocaeli Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Kocaeli Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.

06

İhsan - Devlet, Yönetmelik'le serbest bıraktı. Ben de Yönetmelik'e güvenip 200 TL verip film taktırdım. Şimdi aynı Devlet yasak diyor. Hem filmi taktırırken ödediğim 200 TL'yi, hem de söktürmek için vereceğim parayı Devletten almam gerekmez mi?

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 21 Ekim 12:59
04

erol demirbek - son zamanlarda trafikte plakasız dolaşan araçlarda çoğaldı ayrıca bazılarıda plakasını okunmayacak şekle sokmuş bunlarda önemli ben görüyorsam herkes bu kanunsuzluğu görmeli

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 21 Ekim 12:59
03

erol demirbek - adam arabasının camlarını kendisi hiç görülemeyecek şekilde karatmış, esrarangiz havaya bürünmüş demek istiyorki sen bana dikkat et , bu olmaz göz teması şart yasayı destekliyorum umarım ilgililer uygulamayı takip eder

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 21 Ekim 12:59
02

erol demirbek - trafikte sürücüler özellikle şehir içlerinde mutlaka göz teması yapacak şekilde olmalıdır. sürücü diğerinin kendini görüp görmediğini izleyebilmeli ona göre davranmalıdır. bu pek çok hasarlı kazanın önlenmesini sağlar.

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 21 Ekim 12:59
01

erol demirbek - bir yanlıştan nihayet dönüşmüştür ancak yasağında uygulanmasının denetimi şarttır. ön cam ce ön yan camlar yasak iken pek çok araç ön yan camlar filmli dolaşabiliyordu.

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 21 Ekim 12:59