Can, Milli Ekonomi Modeli’ni anlattı

BTP Gölcük ilçe teşkilatıyla esnaf ziyareti yapan Can: “Biz baştan beri diyoruz ki; Sevr'i yaşamıyoruz, Lozan Anlaşması devletin kuruluş kapısıdır. Ş...

BTP Gölcük ilçe teşkilatıyla esnaf ziyareti yapan Can: “Biz baştan beri diyoruz ki; Sevr'i yaşamıyoruz, Lozan Anlaşması devletin kuruluş kapısıdır. Şimdi buradan hareketle vatandaşlar sosyal haklara sahiptir. Kaynaklarımızı çıkaramıyoruz demek çok büyük bir yalan” dedi.

 

Açıklamasına devam eden Can: “Başbakan diyor ki; Asgari ücret 5 bin TL olursa şirketler batarmış. Bunlar diplomayı nerden aldı bilmiyorum. Evet, bunların mantığına göre bu denilenler doğru. Bir gün evvel de Sayın Cumhurbaşkanı aynı taşı attı. Gelelim işin çözümüne. Prof. Dr. Haydar Baş, asgari ücret 5 bin TL derken, bu yoğurdun bolluğu nereden gelmektedir. Müsaadenizle bunun yolunu anlatayım. Bizim modelimiz Milli Ekonomi Modeli'dir. Bu model dünyada uygulanan, uygulandığı ülkelerde süper neticeler alan bir modeldir. Modelin kodlarını öğrenmek isteyenin mutlaka bize müracaat etmesi lazım. Sayın Kılıçdaroğlu diyor ki; 1500 TL asgari ücret vereceğim. Elinden gelirse, 5 bin TL versin ancak veremez. Sistem farkımız var. Kılıçdaroğlu'nun sisteminde dış dünyadan alacağın sendikasyon kredilerini Hazine'ye koyacaksın, Hazine'de buna mukabil ne varsa TL'ye çevireceksin. Bu senin paran değil.  Kılıçdaroğlu'nun kendi milli parası yok. Hazine'de kimin parası varsa, ona aittir. Neden böyle? Çünkü global sermaye sahipleri Türk milletinin elinden senyoraj hakkını aldı. Biz bunu 2005 yılından bu yana seslendiriyoruz ve buna da son verecek olan biziz. Bizim modelimizde ise milli kaynakların karşılığı olan para devreye girecektir. Biz Gayri Safi Milli  Hasıla'mız (GSMH) karşılığında piyasaya bir tek kuruş süremiyoruz. Türkiye'nin GSMH'sı 2 trilyon TL'dir. Bu maldır, para değil. Bunun karşılığında biz piyasaya para sürmüyoruz. Global sermaye sahiplerine söz verildi. Erkeksen, piyasaya para sür, ayağın kayar” dedi.

 

MADEN KAYNAKLARI YABANCILARA DEVREDİLDİ

Türkiye'nin yeraltı kaynaklarının 3 Katrilyon Dolar tutarında olduğunu ifade eden Can, şu çarpıcı bilgileri verdi; “Bunun karşılığında da biz bir tek kuruşu devreye koyamıyoruz. Peki, biz bu kaynakları kime devrettik? Yabancılara... Rio Tinto, 30 tane maden arama ruhsatı var. Cominco, 190 maden arama ruhsatı var. Madenleri çıkarıp Türkiye'de de işlemiyorlar. Türk işçisi bir kuruş kazanamıyor. Tomas'ın 233 tane ruhsatı var. Tüprag 63 adet, Normandy 149 adet, Cumhurbaşkanı'nın yakınları Çalık Grubu Grubu 1 tane ruhsatı var.

El Dorado Gold, Anatolia Minerals ve benzeri şirketler arama çalışmaları yapıyor. Bu şirketler şu madenleri işletiyor: Altın, gümüş, bakır, bor, boksit, boraksa, çinko, fosfat, pirit, kurşun, nikel, demir, toryum, manganez, taş kömürü, linyit, feldispat, kuvars, ponza, trona, dolomit, mermer... Sen kaynak bırakmadın ki, hepsini verdin yabancılara? Senin 5 bin TL asgari ücret vermen mümkün değil ama BTP bunu vallahi de verir, billahi de çünkü bu kaynaklar Türk milletinin Bu şirketler bu madenleri elimizden aldı, milyar dolar kazanıyorlar, birkaç milyon dolar vergi veriyorlar. Şimdi bu madenler milletin.Yabancı şirket ne verdi? 100 TL, al 200 TL geriye dön, marş marş. Sen benim dağıma gireceksin, yeraltındaki madenleri çıkaracaksın, yabancıya vereceksin, benim hakkım zayi olacak, senin delikanlıyım diye ortalıkta dolaşacaksın. Vallahi de kaynak var, billahi de kaynak var. Vatandaşlar kimseye kanmasın”

#

04 May 2015 - 12:09 Kocaeli- Siyaset

Son bir ayda kocaeligazetesi.com.tr sitesinde 3.521.331 gösterim gerçekleşti.


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Kocaeli Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Kocaeli Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Kocaeli Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Kocaeli Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.