Canan Dağdeviren, birikimini öğrencilere aktardı

Sabancı Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilen seminer programına yaklaşık 500 kadar Kocaeli Fen Lisesi öğrencisinin yanı sıra, okul yöneticileri, öğretm...

Sabancı Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilen seminer programına yaklaşık 500 kadar Kocaeli Fen Lisesi öğrencisinin yanı sıra, okul yöneticileri, öğretmenler ve veliler katılım gösterdi. Fizik mühendisi Dr. Canan Dağdeviren Harvard Üniversitesi’nin Genç Akademi üyeliğine seçilen ilk Türk olarak ülkemizi gururlandırmıştı. İlk ve orta eğitimini Kocaeli'nde yaptı. 2007’de Hacettepe Üniversitesi Fizik Mühendisliği bölümünden mezun oldu. Dağdeviren esnek ve katlanabilir, deri üstüne yapıştırılabilir veya giyilebilir elektronik aletler üzerine çalışmalar yapıyor. Dr. Dağdeviren ayrıca medikal teknoloji alanında çalışarak pilsiz çalışan giyilebilir bir kalp çipi (PZT MEH) ve cilt kanserini teşhis eden bir cihaz geliştirdi.

 

'ONUR DUYUYORUZ'

Kocaeli Fen Lisesi Müdürü Mesut Tekin etkinlikte gerçekleştirdiği açılış konuşmasında,” Özel günlerden bir tanesini yaşıyoruz. Bölgemizin değerli okullarından Kocaeli Fen Lisesi’nin kariyer günlerinin konuğu icatlarıyla en çok söz ettiren bilim insanlarımızdan Dr. Canan Dağdeviren’i ağırlamaktan onur duyuyoruz. Bu özel gün değerli okulumuza değer katacaktır. Geleceğin yeni Aziz Sancarları, Canan Dağdevirenleri sizlerden çıkacak. Bizim böyle bilim insanlarına ihtiyacımız var. Kocaeli Fen Lisesi olarak öğrencilerimize yeni ufuklar açmak üzere böyle bir etkinlik gerçekleştiriyoruz. Bu organizasyona emek veren tüm arkadaşlarımıza teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.

 

'YAŞAMAYI CİDDİYE ALDIM'

Kocaeli Fen Lisesi Müdürü Mesut Tekin’in ardından seminere başlayan Dr. Canan Dağdeviren,” Şu an Harvard Genç Akademisi’nde çalışmalarımı sürdürüyorum. 9 Aralıkta İsveç’te gençlerin nobeli denilen bir ödül aldım. Benim için çok gurur verici bir ödüldü. Umuyorum yıllar sonra sizlerden bazı arkadaşlar da bu ödülü alacaktır. İnandığınızda mutlaka başaracağınızı düşünüyorum. Benim yaptığım aletler vücut üzerinde kullanılabiliyor. İnce ve kıvrımlı aletler yapıyorum. Bu aletler sayesinde doktorlarla hastalar arasında bir ara yüz görevi görüyoruz. Biyolojik dili elektronik dile çeviren küçük aletler yaparak vücuda yapıştırıyoruz. Benim başarımın sırrı hayatı ve yaşamayı ciddiye almaktır. Az zamanda çok iş yapmaya çalışırım” şeklinde konuştu.

 

“FARKLI OLMAK İYİ BİR ŞEY”

Dağdeviren birçok alanı birleştirerek farklı konseptler oluşturmak istediğini ifade ederek,” Farklı olmak iyi bir şey. Çünkü farklı olmak demek inovasyon demek. Bu da sizi daha iyi bir noktaya götürecektir. Yapılamayan denilen bir şey yaptım. 3 makale yayınladım, gece gündüz laboratuarda çalıştım. Normalde bilim insanları doğadan esinlenirler. Fakat ben ailemin hastalıkları üzerine yoğunlaştım. Kalp pilini dedeme ithaf ettim. Ben insan kalmaya çalışan bir bilim emekçisiyim. Ben de yapabilirim fikrini genç arkadaşlarımıza aşılamak benim için çok önemli” ifadelerini kullandı. Serkan BORLAK

#

15 Ara 2016 - 13:50 Kocaeli- Eğitim

Son bir ayda kocaeligazetesi.com.tr sitesinde 3.390.610 gösterim gerçekleşti.


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Kocaeli Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Kocaeli Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Kocaeli Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Kocaeli Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.