Cani baba hakim karşısına çıktı

Kuruçeşme’de 3 çocuğu ile eşini öldürdüğü iddiasıyla tutuklu bulunan cani baba Ramazan geniş dün geniş güvenlik önlemleri altında Kocaeli 1. Ağır Ceza...

Kuruçeşme’de 3 çocuğu ile eşini öldürdüğü iddiasıyla tutuklu bulunan cani baba Ramazan geniş dün geniş güvenlik önlemleri altında Kocaeli 1. Ağır Ceza Mahkemesinde davası görülmeye başlandı.

Hazırlanan iddianamede, eşi ve 3 çocuğunu öldürdüğü iddiasıyla tutuklanan baba Ramazan Geniş'in son zamanlarda maddi sıkıntı yaşadığı belirtiliyor. Bu konuda şu ifadelere yer veriliyor: "Sabit bir işi olmadığı, son zamanlarda maddi durumu iyice bozulan şüpheli Ramazan'ın 1-2 ay evin kirasını ödeyemeyecek duruma geldiği, kızı Aysima'nın doğum masrafları için babasından 1500 lira borç para aldığı, bir bankadan 6 bin lira tüketici kredisi kullandığı, kredi borcunu ödeyemediği için takibe alındığı, gecikme faizleri hariç 4 bin 726 lira kredi borucunun bulunduğu, ekonomik sıkıntılar nedeniyle ailesini geçindirmekte zorluk yaşayan şüphelinin, bu durumu ailesine yansıtmadığı, eşi ve çocukları ile mutlu bir hayat sürdüğü, aile fertleriyle yakından ilgilendiği, Kocatepe İlköğretim Okulu 1. sınıfta okuyan maktül oğlu Gökdeniz'i okula götürüp getirdiği, oğlunun durumuyla ilgilendiği ve öğretmenleriyle bir takım görüşmeler yaptığı, çevresinde sessiz, uysal ve kendi halinde biri olarak tanındığı, ailesine bağlı mazbut aile yaşantısı sürdürdüğü, şüpheli ile maktül eşi arasında adliyeye yansıyan herhangi bir kavga bulunmadığı…"

ÇOK PİŞMANIM
Dün Kocaeli 1. Ağır Ceza Mahkemesinde ilk davası görülen Ramazan Geniş “kendi halimde sessiz sakin insandım. Ne olduysa maddi sıkıntılardan dolayı oldu. Yaptıklarımdan çok pişmanım, affınıza sığınıyorum. Ailemden borç para istedim ancak durumları iyi olmadığı için yardım edemediler” diye kendini savunan Geniş’in babası salona girdiğinde gözyaşlarına hakim olamadı.

HATIRLAMIYORUM
Sabah uyandığında mutfağa giderek sigara içtiğini ve içeri geldiğinde eşinin boğazını sıkarak boğduğunu, ardına tekrardan mutfağa giderek ekmek bıçağı aldığını hatırlamayan Ramazan Geniş ilk olarak eşini boğduktan sonra Görkem ile Gökdeniz’i öldürdüğünü hatırlamadığını söyledi. bir buçuk aylık bebek Aysima’nın da ağlıyor gibi geldiğini ama neden öldürdüğünü bilmediğini söyledi.

KIZIM İLE TORUNLARIMIN CANINI NASIL ALDI
Damadı tarafından kızı ve torunları öldürülen baba Salih Aksu mahkeme salonunda metanetli gözükse de ayakta durmakta zorlanıyordu. Mahkeme başkanının sorularını güçlükle yanıtlayan baba Aksu “canı veren Allah, alanda Allah, benim kızımın ve torunlarımın canını nasıl aldı” diye sitemde bulundu. Daha sonra damadının “borcu olduğunu bilseydim verirdim. Daha öncede kendisine borç para verdim” demesi üzerine Ramazan Geniş “rahmetli eşim istemiyordu, çok borç aldık” diye cevap verdi.

LAFIN BİTTİĞİ YER
Olayın tanıkları mahkeme salonuna teker teker alınarak ifadeleri alındı. Bütün tanıklar Ramazan Geniş’in iyi bir aile babası olduğu, çevresinde sevilen biri olduğu yönünde ifade verdi. Son olarak Ramazan Geniş’in babası Halil Geniş tanık kürsüsüne çıktı. Mahkeme başkanının sorusuna “lafın bittiği yer” diyerek tanıklık etmek istemediğini söyledi.

10 EYLÜL’E ERTELENDİ
Cani baba Ramazan Geniş’in, 4 kez ayrı ayrı ağırlaştırılmış müebbet suçlamasıyla tutuklu bulunduğu olayda, Kocaeli 1. Ağır Ceza Mahkemesinde görülmeye başlanan davasında verilen kararda akıl sağlığının yerinde olup olmadığına dair adli tıp kurumuna gönderilmesine, olay anındaki akıl sağlığının tespiti gereği davayı 10 Eylül 2013 tarihine erteledi.

#

24 Tem 2013 - 15:38 Kocaeli- Asayiş

Son bir ayda kocaeligazetesi.com.tr sitesinde 3.390.610 gösterim gerçekleşti.


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Kocaeli Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Kocaeli Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Kocaeli Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Kocaeli Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.