Canlar, Mevlana ve Hacı Bektaş-ı ziyaret ediyor

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi ve Kocaeli’deki Cemevlerinin 2005 yılından bu yana her yıl ortaklaşa düzenlediği, Hacı Bektaş Veli’yi anma ziyaretleri b...

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi ve Kocaeli’deki Cemevlerinin 2005 yılından bu yana her yıl ortaklaşa düzenlediği, Hacı Bektaş Veli’yi anma ziyaretleri bu yıl da gerçekleştiriliyor. 1 Haziran tarihinde başlayan anma ziyaretlerine her yıl olduğu gibi bu yıl da katılım yüksek düzeyde. 18 Ağustos tarihine kadar devam edecek ziyaretlerde Alevi canlar, Nevşehir’in Hacı Bektaş ilçesinde yer alan Hacı Bektaş Veli Türbesi’ni ziyaret ederek kurbanlarını kesiyor. Bu yıl canlar Hacı Bektaş ziyareti öncesi Konya’daki Mevlana ve Şems-i Tebriz’i de ziyaret ederek, dualar etti.

 

2500 KİŞİ ZİYARET EDECEK

Hacı Bektaş Veli’yi anma etkinliğine, bu yıl 55 otobüsle 2 bin 500 kişinin katılması bekleniyor. Ağustos ayına kadar sürecek etkinlikler kapsamında Alevi vatandaşlar, türbe ziyaretlerini gerçekleştirecek. Körfez Hacı Bektaş-ı Veli Derneği’nden 5 otobüsle Nevşehir'in Hacı Bektaş İlçesi'ne giden canlar, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nin yaptırdığı tesislerde iki gece konakladı. Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Cemevleri Koordinatörü Mutlu Beyazgül’ün koordinesinde gerçekleşen anma etkinliğinde canlar kurbanlar keserek, dualar etti.

 

CANLAR DUALAR ETTİ

Körfez Hacı Bektaş-ı Veli kafilesi ilk olarak Konya’da bulunan Mevlana Celalettin Rumi’nin huzurunda dualar etti. Yine aynı bölgede bulunan dönemin ünlü alimlerinden hak aşığı Şems-i Tebriz’i ziyaret edildi. Canlar daha sonra Hacı Bektaş-ı Veli Türbesine geçti. Türbede yer alan müzeyi ziyaret eden canlar, Balım Sultan Türbesi ve çevresinde bulunan yatırlardaki Horasan erenlerine de dualar etti. Aynı bölgede bulunan Çilehaneyi de ziyaret eden canlar burada çeşitli söylentilerle dilden dile gelen delikli taştan geçmeye çalıştı.

 

BAŞKAN KARAOSMANOĞLU’NA TEŞEKKÜR

Alevi vatandaşlar ziyaretlerin ardından dualar eşliğinde kurbanlar kesti. Kurban kesiminin ardından akşam saatlerinde okunan dualarla lokmaları yiyerek cem evinde cem gerçekleştirdi. Hacı Bektaş'tan ayrılmadan önce Körfez Hacı Bektaş-ı Veli dedesi Erkan Karsak, vatandaşların kurbanlarının kabul olması ve katkılarından dolayı Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu ve ekibi için dua etti. Canlar daha sonra dönüş yolunda Kırıkkale’de bulunan Hasan Dede’nin türbesini ziyaret ederek dualar etti.

#

19 Haz 2017 - 13:31 Kocaeli- Kültür-Sanat

Son bir ayda kocaeligazetesi.com.tr sitesinde 3.521.331 gösterim gerçekleşti.


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Kocaeli Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Kocaeli Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Kocaeli Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Kocaeli Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.