Çeker: Mahkemeler çalışanları haklı buldu

Türk Sağlık-Sen Kocaeli Şube Başkanı Ömer Çeker, Halk Sağlığı Müdürü Dr. Sinan Öztürk’ü makamında ziyaret etti. Çeker’e ziyaretinde, başkan yardımcıs...

Türk Sağlık-Sen Kocaeli Şube Başkanı Ömer Çeker, Halk Sağlığı Müdürü Dr. Sinan Öztürk’ü makamında ziyaret etti. Çeker’e ziyaretinde, başkan yardımcısı Zekai Dumlupınar, sendika avukatı Mehmet Gül, İş Yeri Temsilcisi Mevlüt Dincer, eski şube başkan yardımcısı Erol Kalemer eşlik etti. Aile Sağlığı Merkezlerinde görev yapan hekimler ve çalışanların yaşadığı sorunları ile cumartesi nöbetlerinin görüşüldüğü ziyaretten her iki taraf da memnun kaldı.

 

“DAVALAR LEHİMİZE”

Ziyaret sonrasında konu hakkında bir açıklama yapan şube başkanı Ömer Çeker, “Faydalı bir görüşme oldu. Cumartesi nöbetleri sorunlara sebep oluyor. Bu konuda sendika olarak 90 civarında dava açtık. 10’a yakın dava sonuçlandı ve netice çalışanların lehine. Birçok kentte nöbetlerle ilgili soruşturma açılmıyor. Soruşturma neticesinde alınan cezalar da itirazlar neticesinde iptal ediliyor. İlimizde ocak-mart döneminde cumartesi nöbetlerine gitmeyen hekim ve çalışanlardan savunma isteniyor. Zaman aşımına uğramış konu hakkında savunma istemek hoş değil” dedi.

 

“İNADINIZDAN VAZGEÇİN”

Cumartesi nöbetlerine gitmeyen hekim ve çalışanlar hakkında yaklaşık 6 bin dosyanın bulunduğunu kaydeden Çeker, şöyle konuştu: “Bu dosyaların 2 bini yargı aşamasına geldi. Davalar açılıyor. Sonuçlanan davalar ortada. Sağlık Bakanlığı çalışanlarla inatlaşmayı bırakmalı. Mahkemeler bizi haklı buldu. Bu inattan vazgeçin. İdareleri de çalışanları da angaryadan kurtarın. Mülki amirler de ileride zor durumda kalmamak için yargı kararlarını göz önünde bulundursun. İtirazları değerlendirmelerini tavsiye ederiz.”

#

13 Ara 2015 - 15:55 Kocaeli- Gündem

Son bir ayda kocaeligazetesi.com.tr sitesinde 3.390.610 gösterim gerçekleşti.


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Kocaeli Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Kocaeli Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Kocaeli Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Kocaeli Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.