Çeker’den sözlü sınav tepkisi

Konuyu değerlendiren Türk Sağlık-Sen Şube Başkanı Ömer Çeker, düzenlediği basın toplantısı ile karara büyük tepki gösterdi.   “HAKLILAR MAĞDUR” Çeke...

Konuyu değerlendiren Türk Sağlık-Sen Şube Başkanı Ömer Çeker, düzenlediği basın toplantısı ile karara büyük tepki gösterdi.

 

“HAKLILAR MAĞDUR”

Çeker’e açıklamasında mevcut yöneticiler Zekai Dumlupınar ve Şengül Çakmak ile eski başkan yardımcısı Erol Kalamer de eşlik etti. Kamudaki adalet ve liyakat ilkelerinin derinden sarsıldığını dile getiren Çeker, “Milli birlikten söz edenler hakkı olmayanı yükseltiyorlar. Haklılar ise mağdur ediliyor. Bunun en son örneği de yönetmelik değişikliği ile tüm kadrolar için yapılacak sınavlarda sözlü mülakat şartının getirilmesi olmuştur” dedi.

 

“KUL HAKKI YENECEK”

Başarı puanının 60’a düşürüldüğünü ve sözlü sınav şartının da getirildiğini dile getiren Çeker, şöyle konuştu: “Artık yazılı ve sözlü sınavın aritmetik ortalaması alınarak başarı belirlenecek. 12 Şubat 2017’de Sağlık Bakanlığı’nın yapacağı sınavlarda da bu değişiklikler uygulanacak. Kamuda sözlü sınavın torpil, adam kayırma ve kendi istediğini kadrolara yerleştirmenin yöntemi olduğu açıktır. Kul hakkı yemenin resmi mevzuatta yer alan yöntemidir.”

 

“ÇALIŞMA BARIŞI YOK OLACAK”

“Daha önce şube müdürlüğü kadrosu ile ilgili sınavda sözlü sınav sonucunda Türkiye birincisi başarısız sayılarak elendi. Bu kadrolar için bekleyen insanların umutlarını sözlü sınavlarla birkaç kişinin iki dudağı arasına bırakmak devlete ve kamuya olan inancı sarsacak, çalışma barışını yok edecektir. Değişikliğin iptali için hukuki süreci başlatacağız. Bu karar 15 Temmuz ruhuna yapılacak en büyük ihanetlerden birisidir.” Serkan BORLAK

#

25 Eki 2016 - 15:22 Kocaeli- Gündem

Son bir ayda kocaeligazetesi.com.tr sitesinde 3.521.331 gösterim gerçekleşti.


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Kocaeli Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Kocaeli Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Kocaeli Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Kocaeli Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.