Cengiz Kan ağır konuştu Denetleme komisyonu art niyetli davrandı

Hakkında birçok yolsuzluk iddiası ortaya atılan Kandıra Belediye Başkanı Cengiz Kan Kandıra Belediyesi Meclis Denetleme Komisyonu’nun hazırladığı 2010...

Hakkında birçok yolsuzluk iddiası ortaya atılan Kandıra Belediye Başkanı Cengiz Kan Kandıra Belediyesi Meclis Denetleme Komisyonu’nun hazırladığı 2010 yılı raporuyla ilgili sert açıklamalarda bulundu. Raporun taraflı hazırlandığını belirten Kan “Denetleme komisyonu art niyetli davrandı” dedi.

Kandıra Belediyesi nisan ayı meclis toplantısı geçtiğimiz pazartesi belediye meclis salonunda yapılmış, Kandıra Belediyesi Meclis Denetleme Komisyonu’nun hazırladığı 2010 yılı raporu da bu toplantıda sunulmuştu. Kandıra Belediye Başkanı Cengiz Kan ve kurmayları hakkında birçok iddia içeren ve kamuoyunda büyük yankı uyandıran rapor mecliste onaylanmış ve Cengiz Kan’a sunulmuştu. Kendisi hakkında hazırlanan raporla ilgili gazetemize çeşitli açıklamalar yapan Kan, denetleme komisyonunu taraf olmakla eleştirdi. Kendisini savunan ve alnının açık olduğunu ifade eden Kan şöyle konuştu

USULDE YANLIŞ YAPMIŞIZ
“Hazırlanan raporda kasıt olduğu belli. Üretime yönelik mal ve hizmet alımlarında artış olduğu yazıyor raporda, demek ki iş yapılmış. Tüketime yönetlik giderlerde de azalma var. Yolluklar yüzde 51 azalmış, görev giderleri yüzde 70 azalmış, hizmet alımları yüzde 51.42 artmış, demek ki çalışıyoruz. Temizlik hizmet alımını 3 yıllık yaptık. Burada usulde bir yanlışlık var. Arkadaşlarımız usulde bir hata yapmışlar. Bilgi eksikliğinden kaynaklanan bu yanlışta meclis kararıyla ihaleye çıkmamız gerekirken, yine meclisin içerisinden seçilen encümen heyeti kararıyla ihaleye çıkmamız.

ŞARTNAME DEĞİŞTİRİLMEDİ
Sonuçta encümen heyeti de meclisin içerisinden seçilmiş bir birim. 2007 yılında temizlik işleri ihale edilmeye başlanmış. Aylık bin 150 liraya bir tek kişinin hizmet alımı yapılmış. Biz 3 sene için 55 kişiyle 2.6 milyona anlaştık. Gazete ilamından sonra şartnamenin değiştirilmesi söz konusu olamaz. Kamu İhale Komisyonu’nun denetiminde yapılır ihaleler. Böyle bir şeye asla izin vermezler. Biz söz konusu bu iki belgeyi istedik çünkü istihdam edeceğimiz arkadaşlarımızın profesyonel olmasını ve birçok işe elverişli olmasını istiyoruz.

KOMİSYON ART NİYETLİ
İhaleye 3 sene üzerinden çıkmamızın amacı da bu arkadaşlarımızın tazminat hakkının doğması. Normalde 1 yıl çalışıp giden arkadaşlar ne şirketlerinde kalıcı olabiliyorlar ne de tazminat hak ediyorlar. Bizler için de iyi oluyor 3 sene olması. Böylelikle zamana yayıp daha ucuza mal edebiliyoruz. İhaleye giren ve şartlara uymadığı için ihaleden çekilen firmalar tek tek denetleme komisyonu tarafından aranmış, bu oldukça manidar. Denetleme komisyonu art niyetli davrandı.

ASILSIZ BİLGİLER
Kimi çay bahçeleriyle ilgili raporda da asılsız bilgiler yer alıyor. Biz 1 Nisan’da görevi devraldık. 31 Mart’ta eski belediye başkanı seçim kaybetmiş olmasına rağmen belediye önündeki alanı çay bahçesi olarak kiralamış. Ortada sözleşme var. Mecbur kaldık. 1 senelik sözleşme bitince buradan o arkadaşı çıkardık. Arkadaşın kira borcu vardı. İcraya verdik. Eski belediye başkanı buranın suyunu bile belediyeden ödüyormuş. Bununla ilgili de gerekli işlemleri başlattık.

RUHSATA TABİ DEĞİL
Daha sonra belediyenin önündeki bu alanı kiraya verdik. Burada inşa edilen yapı bahsi geçtiği gibi kaçak değil. 25 metrekarelik ruhsata tabi olmayan bir yapı. Etrafı cam, yanları açılıyor. Biz Kandıra’ya hizmet için varız. Mevcut yapıları koruyarak Kandıra’nın gelişmesi için çabalıyoruz. Eski belediye başkanı mevcut dükkanları satarak, işçilerin alacaklarını ödemiş. Biz satılan dükkanları geri almak ve daha fazla mülk sahibi olmak için çabalıyoruz.

HER YER İŞGALİYE İDİ
Denetleme kurulu art niyetli diyorum. Gerçekten öyle. Burada eski kiracı da bir yapı yapmış pimapenden. Bu yapı neden denetlenmemiş? O da 2010 yıllı içerisinde faaliyetteydi. Biz göreve geldiğimizde dükkanların tamamı işgaliye üzerinden kiralanmıştı. Hatta kimi yerler muayyen bedelin yarısına kiralanmıştı. Biz bunları alıp ihaleye çevirmek ve hak ettiği değerden kiralamak için çabalarken, denetleme komisyonunun böylesi yanlı bir rapor hazırlaması üzücü.

ALNIM AÇIK
Benim alnım açık. Kandıra hiç olmadığı kadar dürüst bir yönetimle yönetiliyor. Allah’ın adaleti elbet bir gün tecelli edecektir. Ve iftira atanlar cezalarını bulacaktır.” Son olarak hazırlanan raporun kendisine sunulduğunu belirten Cengiz Kan “Rapor bana sunuldu. Fakat şuanda ne olacak biz de bilmiyoruz. Yönetmelikte rapor hazırlanır ve belediye başkanına sunulur deniyor. Bizimde kafamız karıştı. Rapor önümde, bekliyorum” dedi.

Kandıra Belediyesi Meclis Denetleme Komisyonu’nun hazırladığı 2010 yılı raporuyla ilgili Kandıra’nın önde gelen isimlerinin tepkileri şöyle

Kandıra eski Belediye Başkanı Mustafa Öğren
Ezbere bir şey söylemek istemiyorum. Ancak raporun altında 3 AKP’li meclis üyesinin de imzası var. Onlar da gördüyse doğrudur.

Kandıra eski Belediye Başkanı Ercüment Şahin
Hiçbir bilgim yok. Konuşmam doğru olmaz.

Kandıra eski Belediye Başkanı Kenan Evin
Raporun altında meclis üyelerinn imzaları var. Üstelik bunların 3 tanesi de AKP’li. Güzel, hoş şeyler değil. Bunlar zaten Kandıra’da daha önceden de konuşuluyordu. Demek ki doğruymuş. Yapılan şeyler maalesef doğru şeyler değil.

CHP Kandıra İlçe Başkanı Muzaffer Yağız
Biz bu konuları uzun zamandır takip ediyoruz. Defalarca Cengiz Kan’ın yanlışlığını, iş bilmezliğini ve beceriksizce iş yaptığını belirttik. Şu anda rapor belediye başkanının önünde, kendisi gereğini yapmazsa biz yapacağız.

MHP Kandıra İlçe Başkanı Zekeriya Bayraktar
Hiçbir icraatları doğru değil. Adam kayırma haksızlık var. Gazeteler ne yazdıysa doğrudur. Burada çok despot bir yönetim var. Kimseye sormadan her şeyi kendi bildikleri gibi yapıyorlar.

AKP Kandıra İlçe Başkanı Erdinç Şentürk
Her hangi bir yolsuzluk olmadığı kanaatindeyiz. Bu tip konuların yüzyüze konuşulması lazım. Telefonda yanlış anlaşılma olabilir.

#

06 Nis 2011 - 17:51 Kocaeli- Gündem

Son bir ayda kocaeligazetesi.com.tr sitesinde 3.390.610 gösterim gerçekleşti.


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Kocaeli Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Kocaeli Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Kocaeli Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Kocaeli Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.