Cengiz Topel'den 4 ile sefer!

Kocaeli Sanayi Odası (KSO) Ağustos ayı meclis toplantısı sonrası Başbakan Yardımcısı Fikri Işık toplantı salonuna gelerek değerlendirmelerde bulundu....

Kocaeli Sanayi Odası (KSO) Ağustos ayı meclis toplantısı sonrası Başbakan Yardımcısı Fikri Işık toplantı salonuna gelerek değerlendirmelerde bulundu. Diğer gelmesi beklenen konuklardan Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan ise katılmadı. Işık’ın iş adamları ile bir araya geldiği toplantıda Vali Hüseyin Aksoy, Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, Körfez Ticaret Odası (KTO) Başkanı Sibel Moralı, Kocaeli Üniversitesi Rektörü Sadettin Hülagü, Gebze Teknik Üniversitesi Rektörü Haluk Görgün, AKP İl Başkanı Şemsettin Ceyhan, AKP Milletvekili İlyas Şeker, AKP İl Gençlik Kolları Başkanı Emre kahraman ve çok sayıda iş adamı katılım gösterdi.

 

İLİMİZİN ALT YAPI İHTİYAÇLARI SIRALANDI

İlimizin alt yapı ihtiyaçlarını sıralayan KSO Başkanı Ayhan Zeytinoğlu, “Birçoğu ile ilgili, sizlerin de destekleri ile önemli mesafeler kat ettik. Ancak Kocaeli Türkiye imalat sanayinin merkezi bir il. Sanayi durağan değil, sürekli yeni yatırımlarla gelişiyor” dedi. İlimizin alt yapı ihtiyaçları hakkında taleplerini belirten Zeytinoğlu, “Kuzey Marmara Otoyolu projesinin bizi ilgilendiren Kurtköy-Akyazı kesiminin ihalesi yapıldı. İnşaatı başladı. 7 Ekim 2016 tarihli ihale kararında; GOSB, Güzeller OSB, Plastikçiler OSB ve TOSB’dan otoyola bağlantı bulunmamaktadır. Biz ek projelendirme yapılarak, ihalenin revize edilmek suretiyle, söz konusu OSB’lere bağlantı yolunun dahil edilmesini talep ediyoruz. Bu bağlantı yolları bölgemiz sanayicilerin ulaşım, lojistik, hammadde temini sorunlarını çözecektir” şeklinde konuştu.

 

KÖSEKÖY- GÖLCÜK İSTİKAMETİNE DEMİR YOLU HATTI

Ayrıca, Körfez İlçemizin de 3. Köprü Otoyoluna bağlanmasını istediklerini belirten Zeytinoğlu, “Hükümet programında yer alan Yalova-İzmit Otoyolu Projesi, 2023 yılına kadar gerçekleştirilmesi planlanıyor. Kocaeli Büyükşehir Belediyemizin itirazları kapsamında, yeniden planlanan Güney Otoyolu projesi güzergahının bir an evvel netleşmesini ve 2018 yılının ilk yarısında ihale edilmesini talep ediyoruz. Çünkü, İzmit-Osman Gazi Köprüsü arası 46 km ve 26 trafik ışığı vardır. Şehirlerarası yol şehir içi minibüs yoluna dönmüştür. D130 karayolu mevcut trafiği taşıyamamaktadır. Ayrıca Köseköy-Gölcük-Gemlik istikametinde, bir demiryolu hattının planlanması gerektiğini düşünüyoruz. TEM yan yolunu İstanbul istikametine bağlayan Gebze OSB otoyol bağlantı gişeleri Ocak ayında faaliyete geçti. Yapım bedelinin 4 OSB’miz ve Büyükşehir Belediyemiz tarafından karşılanan proje ile o bölgedeki sıkışıklığı biraz önledik. Fakat sorunu tamamen çözebilmek için aynı girişimin, Kocaeli istikameti için de yapılmasını talep ediyoruz” ifadelerini kullandı.

 

HATLAR ÇİFT HATTA DÖNÜŞTÜRÜLSÜN

Zeytinoğlu, “Öncelikle 2010 yılından bu yana sık sık dile getirdiğimiz, bölgemizden geçen (İstanbul-Ankara) yüksek hızlı tren hattına paralel yük ve banliyö taşımacılığı için 3’üncü hat talebimiz kabul edilmişti.  Son edindiğimiz bilgilere göre, proje kapsamında; güzergâh tespiti ve jeolojik etütler tamamlanmış olup üstyapı projeleri hazırlanma aşamasında olduğunu, bunun da önümüzdeki aylarda tamamlanacağını biliyoruz. Artık ihale safhasına bir an önce geçilmesini talep ediyoruz. Ancak bu yeni hattın kapasitesi, ilimiz limanlarından elleçlenen yıllık 65 milyon tonu karşılayacak düzeyde değildir. Bu bakımdan, biz Gebze-Köseköy arasında, üçüncü hatta ilave yeni bir dördüncü hattın planlanmasını, kısaca hattın çift hatta dönüştürülmesini istiyoruz” açıklamalarında bulundu.

 

CENGİZ TOPEL’DEN 3-4 İL İÇİN SEFER OLSUN

Kısa vadede; Darıca ve Köseköy arasında, kesintisiz olması mümkün gözükmeyen dördüncü demiryolu hattının, sanayi kümeleri ve limanlarla kılçık hatla bağlanmasını bekliyoruz diyen Zeytinoğlu, “Dördüncü hatta bağlantının yapılmasını önerdiğimiz bölgeler ve limanlarımız; Dilovası Liman Kümesi ve Dilovası OSB, Hereke, Eğim sorunu nedeniyle 4’üncü hattan bağlantı yapılamaması durumunda ise orta vadede; Dilovası ve Gebze’nin kuzeyindeki 9 OSB’ye, Köseköy-Yavuz Sultan Selim Köprüsü Yeni Demiryolu hattına bağlantı yapılmasını talep ediyoruz. Bu kapsamda; söz konusu kuzeyde planlanan yeni demiryolu hattı için, Gebze bölgesinin kuzeyinde yeni bir yük terminalinin yapılması uygun olacaktır. Personel taşımacılığında ise Marmaray hattının Gebze ve İzmit’e getirilmesini istiyoruz. Son olarak, biliyorsunuz Cengiz Topel Havaalanımız 2011 yılında sivil havacılığa açıldı. Cengiz Topel havaalanımızdan 3-4 İlimize günlük düzenli seferlerin yapılmasını istiyoruz” diye konuştu.

 

KOCAELİ’DE GÜZEL UYUM VAR

aksoy-(1).jpg

Vali Hüseyin Aksoy, “Kocaeli Türkiye’nin önemli bir şehri. Dış ticaretinin önemli bir kısmını Kocaeli tek başına ortaya koymaktadır. Birçok alt yapı çalışmaları ve sanayicilerimizin desteklenmesi anlamında yapılan çalışmalar belirli bir noktaya gelmiştir. Sanayicilerimizin daha rahat çalışması ülke ekonomisi açısından çok önemlidir. Valilik olarak sanayicilerimizin daha iyi çalışmaları için elimizden geleni yapıyoruz ve yapmaya devam edeceğiz. Kocaeli’de çok güzel bir uyum var. İlçe belediyeleri ve siyasi partiler arasında güzel bir uyum bulunuyor” dedi.

 

KOCAELİ’NİN SORUNU TÜRKİYE’NİN SORUNU

Aksoy’un ardından konuşan Başbakan Yardımcısı Fikri Işık ise, “ Şehrimde ve sizin aranızda bulunmaktan mutluluk duyuyorum. Kocaeli’ de sanayi sorunlarını dinlemek demek Türkiye’deki sanayi sorunlarını dinlemek anlamına geliyor. KSO bizim için bu yüzden önemli. Ulaştırma Bakanımızın da çok selamları var Eylül gibi toplantıya katılacağını söyledi. Coğrafya olarak Dünyanın tam merkezinde yaşıyoruz. Bunun getirdiği birçok fırsatlar olurken getirdiği büyük riskler de var. Biz bu tehditleri fırsata dönüştürecek ve fırsatları da ülkemiz için nasıl değerlendirmemiz gerektiğini düşünmeliyiz. Fırsatlar hazırlıklı beyinler içindir. Genç bir nüfusumuzun olması Türkiye için büyük bir fırsattır. Eğer genç nüfus iyi istihdam edilmezse birçok problemlerle karşı karşıya kalırız” açıklamalarında bulundu.

 

SANAYİCİMİZİN ÖNÜNÜ AÇTIK

Ar-Ge reform paketini hayata geçirdik diyen Işık, “İstihdam odaklı büyüme konusunda yoğun çaba sarf ediyoruz. Her yıl 1 milyon insanın çalışma çağına geldiği bir ülkeyiz. Türkiye her yıl yaklaşık 700-800 bin kişiye iş bulmak zorunda. Bunun için birçok programı harekete geçirttik. 160 olan Ar-Ge sayısı 600’e çıktı. 69 taneside ilimizde. Kocaeli’nin potansiyelini düşündüğümüzde yüzde 20 olması lazım. Türkiye’de 80 tane tasarım merkezi kuruldu. 3 tanesi Kocaeli’nde ama tasarım merkezlerinin sayısını arttırmamız gerekiyor. Bilişim Vadisi’de hayata geçiriliyor. Bunun da Kocaeli için çok büyük katma değer sağlayacağının farkındayız. Sanayicimizin önünü açtık. Üretimin önünde bir sorun kalmasını istemiyoruz. Patent yasası en çok şikayet edilen konulardan biriydi. Patent yasası şimdi yürürlükte. Üretimle ilgili önemli sorunları çözdük. Geleceğe güvenle bakacak çok sebebimiz var” diye konuştu.

genel-(1).jpg

BU ŞEHRİN İNSANIYIM

Işık, “Bakanlık ve milletvekilliğim ayrı ben bu şehrin insanıyım. Görevim bittiği zaman yine burada yaşayacağım. Bu şehrin her sorunun takip etmek milletvekili görevinden çok öte bir görevdir. Bu şehir kolay bir şehir değil. Her yıl nüfusu 40 bin artan bir şehir. Dışardan ahkam kesmek kolay olabilir ama bu şehre tempo uydurmanın zor olduğu biliyoruz. Büyükşehir Belediyesi’nde 2014’te tarihi karar verilmemiş olsaydı bu sorunların daha fazlasını yaşayacaktık” açıklamalarında bulundu.

tablo-004.jpg

İZMİT-KANDIRA YOLU 2019’DA BİTECEK

Güney Marmara Otoyolu konusunda güzergah belirlendi. Şehri çok bölen bir güzergah vardı ona müdahale ettik. Sayın Muhalefet Milletvekili İzmit-Kandıra yolu ne oldu diyor. Yahu yol çalışması başladı inşaat devam ediyor. İnşallah 2019’a kadar yolun yapımı bitmiş olacak. Kandıra’dan Kefken’e kadar olan yolun da çalışmalarını yapıyoruz. Duble yol olacak. Türkiye ekonomisini sırtlayan ikinci iliz. Bizler hükümet olarak elimizden gelen her türlü gayreti göstereceğiz.THY, Cengiz Topel konusunda en son seferlerin yüzde 50’sini garanti edin biz sefer koyacağız dediler. Sizden ricam bir araya gelin ve bu sorunu çözün. Şehrimizde bir uyum var. Bu da şehrin daha süratli hizmet almasına neden olur” diyerek sözlerini noktaladı. Selin BECER

#

16 Ağu 2017 - 12:46 Kocaeli- Siyaset

Son bir ayda kocaeligazetesi.com.tr sitesinde 3.521.331 gösterim gerçekleşti.


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Kocaeli Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Kocaeli Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Kocaeli Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Kocaeli Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.

05

Hopterelelli - % 50 ne ki? Hemen dolar,70 kişi.......A-319 gelsin.

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 16 Ağustos 12:46
04

MURAT - Bu defa da yoğurt maya tutmaz ise ya süt bozuk ya maya....Ya da mayalamayı bilmiyorsunuz demektir....Besmele ile çıkın yola......Bu son şansınız & şansımız....

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 16 Ağustos 12:46
03

kandıralı - adana

antalya

erzurum

izmir

+ ankara aktarmalı

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 16 Ağustos 12:46
02

vatandaş - yeni seçim kapıda, doğal olrak yalan vaadlerin sonu gelmez, sen yalancısın demedikçe.

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 16 Ağustos 12:46
01

İZMİTLİ - yeni yalan vaadler için zaman geldi demek ki. İNANMIYORUZ. YETER ARTIK. CENGİZ TOPEL İ KAPATIN DERDİ DE BİTSİN. SİZ BECEREMEDİNİZ. BU İŞİ BECERECEK ÖZ İZMİT EVLADI ÇIKACAKTIR BİR GÜN.

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 16 Ağustos 12:46