Çevre Haftası kutlandı

        Dünya kamuoyu tarafından 1972 yılında yapılan Stockholm Konferansı’nda çevre ve insan konusu ilk defa ele alınmış ve bu konferans sonucu 5 Haz...

 

 

 

 

Dünya kamuoyu tarafından 1972 yılında yapılan Stockholm Konferansı’nda çevre ve insan konusu ilk defa ele alınmış ve bu konferans sonucu 5 Haziran’ın Dünya Çevre Günü olarak kutlanmasına karar verilmişti. Bu bağlamda dün Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü bir tören düzenledi. Sabah yapılan törenle Atatürk anıtına çelenk bırakıldı.

 

ÇELENK İLE BAŞLADI

Törene; Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Mehmet Ersan Aytaç, Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanı Necmi Kahraman ve şube müdürleri katıldı. Program İnterteks Fuar Alanı’nda devam etti. etkinliğe Vali Ercan Topaca, Vali Yardımcısı Şükrü Çakır, Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, ilçe belediye başkanları, Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Mehmet Ersan Aytaç, KSO Başkanı Ayhan Zeytinoğlu, sanayi kuruluşlarının temsilcileri, STK’lar, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.

 

STANTLAR AÇILDI

Sivil toplum kuruşlularının stantlar açtığı İnterteks Fuar alanında atık eşyalardan yapılan projeler sergilenirken çeşitli bilgilendirmelerde de bulunuldu. Çocuklar için de yeni oyun alanları kuruldu. Törende konuşan Mehmet Ersan Aytaç, Dünya Çevre Günü’nün öneminden söz ederek, daha temiz bir çevrede yaşamak için çalıştıklarını söyledi. İbrahim Karaosmanoğlu ise çocuklara çevreyi temiz tutmaları için nasihatte bulundu.

 

KİRLİLİĞE MAHKUM DEĞİLİZ

Son olarak konuşan Vali Ercan Topaca da “Çevre kirliliğine mahkum değiliz” diyerek, “Daha güzel kentlerde yaşamak bizim elimizde. Hep beraber çevre koruma konusunda hassasiyet göstereceğiz. Önce kendi üzerimize düşeni yapacağız. Hepinizin çevre müfettişi olmanızı bekliyoruz. Çocuklarımızı bilinçlendirme konusunda yetiştirmeliyiz” dedi. 

#

05 Haz 2014 - 17:19 Kocaeli- Gündem

Son bir ayda kocaeligazetesi.com.tr sitesinde 3.521.331 gösterim gerçekleşti.


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Kocaeli Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Kocaeli Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Kocaeli Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Kocaeli Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.