Çevre ödüllerine katılan firma sayısı artacak

Kocaeli Sanayi Odası (KSO) Başkanı Ayhan Zeytinoğlu, düzenlediği basın toplantısı ile, bu yıl 21’incisi düzenlenecek olan Şahabettin Bilgisu Çevre Öd...

Kocaeli Sanayi Odası (KSO) Başkanı Ayhan Zeytinoğlu, düzenlediği basın toplantısı ile, bu yıl 21’incisi düzenlenecek olan Şahabettin Bilgisu Çevre Ödülleri ile ilgili bilgiler verdi. Oda binasındaki açıklamada Zeytinoğlu, hedeflerinin geçen yıl katılım sağlayan 22 firma sayısının üzerine çıkmak olduğunu söyledi.

 

22 FİRMA BAŞVURDU

Çevre Ödülleri organizasyonunun Marmara Bölgesi’ndeki sanayi kuruluşlarını kapsadığını dile getiren Başkan Zeytinoğlu, “Geçen yıl ilk kez sektörel bazlı ayrım yapılmıştı. Büyük ölçekli firma ve KOBİ kategorisinden Çevre Ödülleri’nin yanı sıra alınan başvuruların yeterli olması durumunda otomotiv ve yan sanayi, kimya, gıda, metal, makine, enerji ve atık geri kazanım-bertaraf gibi ana sektörel başlık altında da ödüller dağıtılacak. Geçen yıl katılan 22 kuruluşun 5’i, Bursa, Bilecik, Balıkesir ve Çanakkale’den başvurmuştu” dedi.

 

BAKAN GÜLLÜCE GELECEK

Başvuruların başladığını dile getiren Zeytinoğlu şöyle konuştu: “Son başvuru tarihi son başvuru 1 Mayıs’tır. Ödül organizasyonunun marka değerini artırmayı hedefliyoruz. Törene Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce’de katılacak. Jüri heyetinde ise KSO, Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü, Büyükşehir Belediyesi, İZAYDAŞ, TÜBİTAK MAM, Kocaeli Üniversitesi, Uludağ Üniversitesi, Sakarya Üniversitesi, Gebze Teknik Üniversitesi, Okan Üniversitesi, GOSB, TOSB, TSE ve Tema Vakfı’ndan uzmanlar yer alacak.

 

DOLARIN 2.81 OLMASINI BEKLİYORDUK

Basın mensuplarının sorularını da cevaplandıran KSO Başkanı Ayhan Zeytinoğlu, doların son dönemdeki yükselişini değerlendirdi. Zeytinoğlu, “Döviz kuru ihracatta önemlidir. 2003'ten bu yana dolarda ciddi bir enflasyon var. Uzun ve orta vadede 2.81'i geçmiş olması sanayici ve üretici için daha kolay ihracat anlamına gelir. Dolayısıyla biz, değerli TL'den çok gerçek rakamı yansıtan döviz kurunu tercih ediyoruz. Doların geldiği nokta çok yüksek değil” dedi. Serkan BORLAK

 

2014’TE ÖDÜL ALANLAR

Taş-Toprak Sektörü

Eczacıbaşı Yapı-Vitra-Bozüyük

 

Enerji Sektörü

İÇDAŞ Elektrik Enerjisi Üretim-Çanakkale

 

Otomotiv ve Yan Sanayi Sektörü

Türk Pirelli

 

Karma Sektör

KORDSA Global Endüstriyel İplik ve Kord Bezi

 

Jüri Ödülleri

Nuh Çimento A.Ş.

 

KOBİ Çevre Ödülü

Çiftel Elektromekanik sanayi

#

16 Mar 2015 - 11:56 Kocaeli- Gündem

Son bir ayda kocaeligazetesi.com.tr sitesinde 3.457.725 gösterim gerçekleşti.


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Kocaeli Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Kocaeli Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Kocaeli Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Kocaeli Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.