“Çevreye olan hassasiyet arttı”

Mimarlar Odası ve Kent Kültür Kolektifi Derneği ‘Ekolojiyi savunalım-1” adlı bir panel gerçekleştirdi. Panelde konuşan Marmara Üniversitesi Öğretim Gö...

Mimarlar Odası ve Kent Kültür Kolektifi Derneği ‘Ekolojiyi savunalım-1” adlı bir panel gerçekleştirdi. Panelde konuşan Marmara Üniversitesi Öğretim Görevlisi Fuat Ercan, çevre katliamlarına karşı toplumsal hassasiyetin arttığını belirtti

TMMOB Mimarlar Odası Kocaeli Şubesi ve Kocaeli Kent Kültür Kolektifi Derneği işbirliğiyle düzenlenen ve her ay düzenli olarak yapılması planlanan “Mimarlar ve Mühendisler Yaşamı Savunuyor” temalı etkinliklerin ilki önceki akşam Mimarlar Odası Tarihi Binası’nda gerçekleştirildi. Panele konuşmacı olarak Yıldız Teknik Üniversitesi’nden çevre mühendisi Beyza Üstün ve Marmara Üniversitesi’nden öğretim üyesi Fuat Ercan katıldı.

“DUYARLILIK OLUŞTU”
Su, hava ve toprağın yaşamları planladığını söyleyen Fuat Ercan, “Ekolojik ortamın kirleticisi insanlardır. 200 yıldır, kendi yaşam alanımızı tahrip ettiğimiz bir süreçten geçiyoruz” dedi. Doğayı doğrudan ilgilendiren yasalar, yönetmelikler ve kurumların hızla ortaya çıktığına vurgu yapan Ercan, toplumda doğa katliamlarına karşı büyük bir duyarlılık oluştuğunu ifade etti.

#

20 Mar 2013 - 17:15 Kocaeli- Gündem

Son bir ayda kocaeligazetesi.com.tr sitesinde 3.390.610 gösterim gerçekleşti.


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Kocaeli Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Kocaeli Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Kocaeli Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Kocaeli Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.