Ceyhan: Oylardaki düşüş mağlubiyet değildir

AKP İl Başkanı Şemsettin Ceyhan, seçim sonrasında düzenlediği ilk basın toplantısı ile gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu. Yeni seçilen milletveki...

AKP İl Başkanı Şemsettin Ceyhan, seçim sonrasında düzenlediği ilk basın toplantısı ile gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu. Yeni seçilen milletvekilleri ve seçilemeyen adayları ile makamında bir araya gelen Ceyhan, daha sonra yaptığı açıklamasında genel merkez ve teşkilat nezdinde seçim sonuçlarının detaylı şekilde ele alındığını dile getirdi.

 

“OYLARDA DÜŞÜŞ VAR”

Seçim sonuçlarının hayırlı olmasını dileyen il başkanı Ceyhan, “Kocaeli teşkilatı olarak başarılı çalışmalar yaptık. İlimizde yüzde 46.4 oy aldık. 2011 genel seçimlerine göre 6, yerel seçimlere göre de 3.5 puan düşüş var. Halkımızın kararı başımızın üzerindedir. Değerlendirmelerimizi yapıyoruz. Eksikler, sorunlar masaya yatırılıyor. Çalışmalarımıza yarın seçim olacakmış gibi start verdik” açıklamasında bulundu.

 

PERŞEMBE GÜNÜ GİDECEK

AKP’den mecliste 258 milletvekilinin yer alacağını kaydeden Ceyhan, şöyle konuştu: “Perşembe günü yapılacak olan il başkanları toplantısına katılacağız. Orada da fikrilerimizi beyan edeceğiz. 6 puan kaybettik diye millet eksik yapmıştır demiyoruz. Sorun varsa bizdedir. Ancak yüzde 46.5 da önemli bir oydur. MHP ve HDP’de yükseliş var. Siyasi partilerin yanı sıra medya ile de uğraşmak durumunda kaldıkAncak biz çuvaldızı kendimize batıyoruz.”

 

HDP’NİN ALDIĞI OYLAR

HDP’nin Kocaeli’de 77 bin 500 oy aldığını dile getiren Ceyhan, “Yurtdışı oyları ile HDP bir vekil çıkardı. Siyasette rakibiniz bile olsa bir başarı varsa tebrik etmek gerekiyor. Cumhurbaşkanlığı seçimindeki oyun da üzerine çıkıldı. Alınan oyları mağlubiyet veya hezimet olarak görmüyoruz. Seçmenin bir mesajı var ve biz bu mesajı aldık. Genel anlamda 9 puan kaybımız var, ancak yine de birinci partiyiz. Yarın seçim olacak gibi teşkilatlarımız hazırdır. Teşkilatlarımız daha motive oldu. Millet tarafından verilen karara göre hareket edeceğiz” ifadelerini kullandı. Serkan BORLAK

#

09 Haz 2015 - 14:42 Kocaeli- Siyaset

Son bir ayda kocaeligazetesi.com.tr sitesinde 3.390.610 gösterim gerçekleşti.


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Kocaeli Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Kocaeli Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Kocaeli Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Kocaeli Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.

04

Levent Gündoğdu - Şu aldığınızı söylediğiniz mesajı bir an evvel açıklasanız da,biz sade vatandaşlar da bilsek.Aksi takdirde işin sonu hüsranla sonuçlanmasın!

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 09 Haziran 14:42
02

şaban - Şemseddin , boş konuşuyorsun.nerede bir hata yaptık de geç....uzatma.

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 09 Haziran 14:42
01

İZMİTLİ - GÜLDÜRME KENDİNİ BAŞKAN MİLLETTEN NE MESAJI ALDIN UNUTTUĞUNUZ ASGARİ ÜCRETLİLER EMEKLİ YETİM AHI ÇARPMIŞ OLMASIN PARTİ İÇİ ADAM KAYIRMA VE ADAM HARCAMA ŞIKLAR ARASINDA ALMA MAZLUMUN AHINI

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 09 Haziran 14:42