Ceyhan: Topluma korku pompalanıyor

AKP İl Başkanı Şemsettin Ceyhan, Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi ile ilgili açıklamalarda bulundu. Ceyhan 16 Nisan’da yapılacak olan halkoylaması ile...

AKP İl Başkanı Şemsettin Ceyhan, Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi ile ilgili açıklamalarda bulundu. Ceyhan 16 Nisan’da yapılacak olan halkoylaması ile ilgili olarak, “Şimdi bu Anayasa değişikliği esasında Cumhuriyet’in literatürdeki tam tanımına uygun bir biçimde Türkiye’yi yönetecek, yürütme yetkisini kullanacak hükümetin doğrudan halk iradesiyle sandıkta belirlenmesi, iktidarın halk tarafından seçilmesini ortaya koyuyor. Referandumun özü de bu. Halka sorulacak ana soru: ‘Siz Türkiye’yi yöneten, yönetecek olan hükümeti doğrudan seçmek istiyor musunuz? İstemiyor musunuz?’ Eğer ‘Hükümeti doğrudan seçmek istiyorum’ diyorsa evet oyu verecek” dedi

 

“HÜKÜMETİ SANDIKTA SEÇECEK”

Şemsettin Ceyhan, Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi ile ilgili topluma yalan yanlış bilgiler aktarıldığını söyleyerek, “Topluma bir korku pompalanıyor. Muhalefet ve ‘Hayır’a çalışan çevreler korkular üzerinden “hayır” devşirmeye çalışıyor. “Aman bu gelirse şu olacak, böyle olacak, şöyle olacak” diye aslı astarı olmadık şeyler söylüyorlar. Bu millet bugüne kadar korkularla, korkutmalarla oy vermedi, bundan sonra da vermeyecektir. Bu düzenlemeler Cumhuriyet’i, lafzı ve ruhuna uygun bir şekilde tam anlamıyla hayata geçiren, yaşatan ve güçlendiren bir anlayışla hazırlanmıştır. Bu açıdan da tarihi önemi haizdir. İlk defa Türk halkı bundan sonra hükümetlerini doğrudan sandıkta seçecektir” şeklinde konuştu. 

#

25 Mar 2017 - 13:24 Kocaeli- Siyaset

Son bir ayda kocaeligazetesi.com.tr sitesinde 3.521.331 gösterim gerçekleşti.


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Kocaeli Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Kocaeli Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Kocaeli Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Kocaeli Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.