Cezaevinde isyan çıktı

İzmit Kuruçeşme C Tipi Cezaevi’ndeki şartları beğenmeyen yaklaşık 15 mahkum, 5 nolu koğuşun avlusunda yangın çıkarttı. Haber verilen ve hemen olay ye...

İzmit Kuruçeşme C Tipi Cezaevi’ndeki şartları beğenmeyen yaklaşık 15 mahkum, 5 nolu koğuşun avlusunda yangın çıkarttı. Haber verilen ve hemen olay yerine gelen itfaiye ekipleri cezaevi avlusundaki yangına dışarıdan müdahale etmeye çalışırken mahkumlar çatıya çıkarak itfaiyenin ve jandarma ekiplerinin müdahalesini engellemeye çalıştı. Ellerindeki Türk bayrakları ile çatıya çıkan mahkumlar taş ve kiremitlerle ekiplere müdahalede bulundu.

 

UYARI ATEŞİ AÇILDI

İsyan sırasında zaman zaman askerlerin havaya uyarı ateşi açtığı görülürken mahkumlar koğuşlarda bulunan yatakları da ateşe verdi. Öte yandan askeri personele destek için bölgeye çevre ilçelerden çok sayıda polis ve çevik kuvvet ekibi sevk edildi. Polis ekipleri cezaevi çevresini abluka altına alırken isyan çıktığını öğrenen bazı mahkum yakınları da cezaevine gelerek yakınları hakkında bilgi almaya çalıştı. Bu sırada fenalaşan bazı mahkum yakınlarına ambulanslarda müdahale edildi.

 

TALEPLERİ DİNLEDİLER

Yaklaşık 3 saat süren ikna çabalarının ardından isyan bastırıldı. Konuyla ilgili açıklama yapan Kocaeli Cumhuriyet Başsavcısı Mustafa Küçük, “Bu bir isyan değil. Saat 22.30 sıralarında mahkumlar bazı taleplerde bulunmak için cezaevinin çatısına çıktılar. Yaklaşık 15 kişiydiler. Biz geldik taleplerini ve dinledik. Makul talepleri de var, farklı talepleri de var. Biz mevzuat çerçevesinde bu talepleri yerine getireceğimizin sözünü verdik” dedi.

 

“SORUN KALMADI”

Mahkumların herhangi bir problem olmadan aşağıya indiklerini söyleyen Küçük, “Mahkumlar şu anda koğuşlarındalar. Herhangi bir problem yok. Cezaevinde yakınları olan vatandaşlarımızın endişe etmesine gerek yoktur. Hepsiyle bizzat görüştüm. Emniyet müdürümüz, kaymakamımız, başsavcı vekilimiz ve ben burada çatıya çıkan mahkumlarımızla tek tek görüştük, taleplerini aldık. Mahkum yakınları rahat olsunlar” dedi.

 

“4 BİN MAHKUM VAR”

Çıkan olaylarda yaralanan olmadığını da belirten Başsavcı Küçük, “Herhangi bir yaralı yok, fakat çatıda bir tahribat yapmışlar. Ayrıca küçük bir yangın çıkarılmış. Talepleri, yemeklerinin iyileştirilmesi, ayrıca bir personelden kaynaklı sıkıntıları var. Biz onlarla ilgili gerekli yasal işlemi yapacağız. Kocaeli’de yaklaşık 4 bin mahkumumuz var. Haliyle sıkıntısı olan çıkacaktır. Sorunlarıyla bizzat biz ilgileniyoruz. Türkiye’nin en kalabalık cezaevlerinden birine sahibiz” diye konuştu.

 

“DÜZCE’YE NAKLEDİLECEKLER”

Basın mensuplarını, bakanlıktan izin alarak cezaevlerini gezdireceklerini belirten Küçük, şöyle konuştu: “Gerçekleri siz de göreceksiniz. Mahkumlarımızın sıkıntılarıyla ben, müdürlerimiz, personellerimiz yakından ilgileniyorlar. Burada yaklaşık 800 civarında tutuklu var. Buradaki cezaevi normalde kapatıldı. Bakanlıkla görüşüyoruz. Düzce Cezaevi açıldığı anda buradaki mahkumları oraya nakil yoluyla göndereceğiz.”

 

YAKINLARI BİLGİLENDİRDİ

Cumhuriyet Başsavcısı Mehmet Küçük, basın açıklamasının ardından mahkum yakınlarına da detaylı bilgi verdi. Bütün mahkumların sağlık durumunun iyi olduğunu belirten Küçük, yakınlarını görmek isteyenlerin adliyeden aldıkları izin kağıdı ile ziyarete gelebileceklerini söyledi. Rahat bir nefes alan mahkum yakınları ise yapılan açıklamaların ardından bölgeden ayrıldı.Nuri AKÇAHARMAN

#

24 Eki 2014 - 13:22 Kocaeli- Gündem

Son bir ayda kocaeligazetesi.com.tr sitesinde 3.390.610 gösterim gerçekleşti.


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Kocaeli Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Kocaeli Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Kocaeli Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Kocaeli Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.

01

Nedim Yükselen - Demek ki şartlar kötü başsavcı düzeltme sözü verdiğine göre. Mahkumlar pazarlık yapmaya hevesli. İmralıdakinden öğrendiler herhalde. Başsavcı beyde hemen pazarlığa oturmuş. Pes doğrusu

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 24 Ekim 13:22