Cezaevinden çıktı, yeniden hırsızlık yaptı, tutuklandı

KASİAD Başkanı Osman Yavuz’un Derince’deki Mars Kimya isimli iş yerinden arkadaşları ile birlikte hırsızlık yaptıktan sonra tutuklanan ve ardından ser...

KASİAD Başkanı Osman Yavuz’un Derince’deki Mars Kimya isimli iş yerinden arkadaşları ile birlikte hırsızlık yaptıktan sonra tutuklanan ve ardından serbest kalan Yasin K., yeniden hırsızlık yaptığı gerekçesiyle gözaltına alındı. Adliyeye sevk edilen Yasin K. tutuklandı.

Geçtiğimiz Mayıs ayında KASİAD Başkanı Osman Yavuz'un Derince'de bulunan Mars Kimya isimli firmasına girerek kasadan 15 adet bilezik, 75 bin TL değerinde ki altın ve bir miktar para çalan Yasin K. (23) isimli şahıs, yeniden hırsızlık yaptığı iddiasıyla gözaltına alındı. Alınan bilgiye göre KASİAD Başkanı Osman Yavuz'un Derince'de bulunan Mars Kimya firmasına geçtiğimiz Mayıs ayı girilmiş; kasadan 15 adet bilezik, 75 bin TL değerinde ki altın ve bir miktar para çalınmıştı.

Arkadaşını dağa kaldırdı
Bu olaydan sonra Uğur A., Yasin K., Sebahattin K, Ferdi A. tutuklanarak cezaevine gönderilmişti. Zanlıların devam eden mahkemelerinde Yasin K. ile Sebahattin K.’nin tutuksuz yargılanmalarına karar verilmişti. Cezaevinden çıkan Yasin K. iddialara göre hırsızlık olayını beraber gerçekleştirdikleri arkadaşı Sebahattin K.'yı sıkıştırarak çaldıkları paranın gerisinin nerede olduğunu sordu. Arkadaşından olumlu bir yanıt alamayan Yasin K., Sebahattin K.’yi dağa kaldırarak darp etti.

Hızını alamadı
Darp edilmesinin ardından İl Asayiş Şube Müdürlüğü'ne gelen Sebahattin K., Yasin K.'dan şikayetçi oldu. Polis ekipleri Yasin K.’yi arama çalışmalarını sürdürürken zanlı daha sonra Derince'de bulunan Gençlik İl Spor Müdürlüğü'ne girerek 20 adet saz ve içeride bulunan bilgisayarları çaldı. Olaydan birkaç gün sonra Yasin K., daha önce girdiği Mars Kimya isimli iş yerine bir daha girmeye kalksa da bunda başarı sağlayamadı ve oradan eli boş döndü. Hızını alamayan hızlı hırsız Yasin K., 8 Ekim tarihinde Gölcük'te bulunan Dedeoğlu Elektronik isimli iş yerine girmek istedi.

Yeniden tutuklandı
Bu işinde de başarılı olamayan Yasin K. aynı sokakta bulunan Niğdelioğlu Metal isimli hurdacıya girerek içerideki çelik kasayı çaldı. Çaldığı kasayı Derince'de boş bir araziye götüren şanssız hırsız, burada kasayı patlattı. Ancak içerisinden değerli bir şey çıkmayınca kasayı olduğu yerde bıraktı. Gelen ihbar ve şikayetleri değerlendiren Asayiş Şube Müdürlüğü Hırsızlık Büro Ekipleri yaptıkları çelışmalar neticesinde hırsızlık olaylarına karışan zanlının Yasin K. olduğunu belirledi. Yasin K. önceki gün sabah saatlerinde Gölcük İhsaniye Mahallesi Hastane Yolu sokak üzerinde gözaltına aldı. Zanlı Asayiş Müdürlüğü'nde alınan ifadesinin ardından sevk edildiği adli mercilerce tutuklanarak cezaevine gönderildi.

#

01 Kas 2011 - 09:16 Kocaeli- Asayiş

Son bir ayda kocaeligazetesi.com.tr sitesinde 3.390.610 gösterim gerçekleşti.


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Kocaeli Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Kocaeli Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Kocaeli Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Kocaeli Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.