“Cezaevleri son savunma hattımızdır”

Ergenekon, Poyrazköy ve Balyoz Davası’nda 16-20 yıl hapis cezalarına çarpılan general, amiral ve yüksek rütbeli askerlerin yakınlarının oluşturduğu “V...

Ergenekon, Poyrazköy ve Balyoz Davası’nda 16-20 yıl hapis cezalarına çarpılan general, amiral ve yüksek rütbeli askerlerin yakınlarının oluşturduğu “Vardiya Bizde Platformu” üyeleri yine Değirmendere Çınarlık Meydanı’nda bir araya geldi. Bu haftaki “Sessiz Çığlık” eyleminde tutuklu asker yakınları gözyaşı döktü. CHP İlçe Kadın Kolları’nın yanı sıra Gölcük Belediye Başkan adayı eczacı Turan Dumlu da eyleme katılanlar arasında yer aldı.

“DÜRÜST İNSANLAR

HEDEF ALINMIŞTIR”

Hava Hakim Tuğgeneral Mustafa İlhan’ın Silivri’den yazdığı mektubu tutuklu Deniz Kurmay Albay Önder Çelebi’nin eşi Gonca Çelebi okudu. Mektupta, “Öncelikle bu haksızlıklara karşı yürüttüğünüz mücadelenin bizlere büyük bir moral ve güç verdiğinizi bilmenizi istedim. Sizlere müteşekkiriz. Son 10 yıldır sevdiklerimizle birlikte yaşamamaya mahkum edildiğimiz her türlü maddi ve manevi işkence, inanılması zor adaletsizlikler, iftiralar, sahtekarlıklar, yalanlar ve düşmanca saldırılarla dolu haince planlanmış bir operasyonun meşum neticesidir” ifadeler yer aldı.

“ARKADAŞLARIMIZIN

KANLARINI AKITTILAR”

“Hepimizi kadere boğan bu elim olaylarda arkadaşlarımızın kanlarını bu komploları planlayan ve icra edenler akıtmışlardır. Ancak bu sinsi ve kalleşçe saldırılara karşı türlü bahanelerin arkasına saklanıp ikiyüzlü sessizliklerini koruyan yetkili ve etkili herkesin eli de aynı masum kanına bulaşmıştır. Böylesine sakat ve yoz bir uygulamanın toplumsal barış ve refahımızı ne şekilde tehdit edebileceği de gün gibi ortadadır. Diğer taraftan yaşanan tüm bu adaletsizliklerin ve felaketlerin aynı zamanda bir tür teşhis aracı olduğunu düşünüyorum. Dostlar, sizlere Silivri siperlerinden yazıyorum. Silivri, Hasdal, Hadımköy, Maltepe, Mamak ve haksız yere zindanlara mahkum edilen tüm silah arkadaşlarımızın görev yapmakta olduğu tüm hapishaneler Cumhuriyet değerlerinin ve özgürlüğümüzün son savunma hattıdır. Buradan, hepsine selam ediyor, sizleri de sevgi, saygı ve hasretle kucaklıyorum” ifadeleri yer aldı.

#

28 Nis 2014 - 17:54 Kocaeli- Gündem

Son bir ayda kocaeligazetesi.com.tr sitesinde 3.390.610 gösterim gerçekleşti.


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Kocaeli Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Kocaeli Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Kocaeli Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Kocaeli Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.