• BIST 107.041
  • Altın 143,530
  • Dolar 3,5635
  • Euro 4,1526
  • Kocaeli : 17 °C
  • İstanbul : 24 °C
  • Sakarya : 17 °C

Cezmi Çiçek: Kurban Bayramı öncesi tüm imkanları seferber ettik

Cezmi Çiçek: Kurban Bayramı öncesi tüm imkanları seferber ettik
Gürpınar Su ve Vadi Besicilik ile ilgili sohbet ettiğimiz Cezmi Çiçek, “Gürpınar Türkiye’nin en büyük su fabrikalarından biri” derken Kurban Bayramı için de tüm imkânları seferber ettiklerini kaydetti.

Gürpınar Su’yun kurucu ve ortaklarından iş adamı Cezmi Çiçek ile Gürpınar Su ve sahibi olduğu Vadi Besicilik hakkında keyifli bir sohbet gerçekleştirdik. Çiçek, geçtiğimiz Kurban Bayramı’nı başarılı bir şekilde atlattıklarını belirterek, “Doğal, hijyenik, huzurlu bir bayram geçirmeniz için tüm imkanlarımızı seferber ederken sizlerin mutluluğunu görmek bize ayrı bir onur yaşatacaktır” dedi.

 

“İKİNCİ EN BÜYÜK KAPASİTEYE SAHİP”

Gürpınar hakkında bilgi verir misiniz?

1990 yılında kurulan Gürpınar Su, 2009 yılında ASAŞ Grup’a katıldı. Bu sayede Türkiye’de tek çatı altında ikinci en büyük kapasiteye sahiptir. ASAŞ Kaynak suları firmamız gerek doğal mineralli su özelliklerini, gerekse kaynak suyu özelliklerini bünyesinde bulunduran, farklı lezzetlere sahip su kaynağıdır. Kaynakları Gölcük’te bulunan Gürpınar Doğal Kaynak suyu, yerleşim alanlarına, tarım-hayvancılık bölgelerine uzak, kaynaktan dolum işlemine kadar tüm prosesini sahip olduğu bu suların doğal yapısını koruyacak şekilde yapılandırmıştır.

 

Gürpınar’ın en belirgin özelliği ve avantajı nedir?

Dolum alanlarında dışarıdan hava girişinin engellendiği, bu alandaki havanın sürekli olarak temizlendiği özel hijyenik koşullar sağlanmıştır. Gelişmiş teknolojilere sahip üretim alanı ve makine parkuru ile hijyenik şartları ön planda tutar. Gürpınar Doğal Kaynak Su, yüksek dağlardan el değmemiş çiçeklerin kokusunu ve çam ağaçlarının hayat veren enerjisini alarak suyu tüketicisine ulaştırır. İşletmemiz konum olarak, tüketimin en yüksek olduğu İstanbul’a 110 kilometre, ihracat noktasında limana 25 kilometrelik yakınlıktadır. Yurtiçi pazarda Marmara Bölgesi, Ege Bölgesi, İç Anadolu Bölgesi ve Batı Karadeniz bölgesine; ihracat pazarında ise Almanya, BAE, Kuveyt, Malta, Hollanda, İngiltere, İsrail, Katar ve Libya’ya hizmet vermektedir. Hedefimiz Avrupa’da, Balkanlar’da ve Ortadoğu pazarında büyümektir.

 

“UYGUNLUK SERTİFİKASINA SAHİP”

Kaynaktan dolum noktasına kadar olan süreci anlatır mısınız?

Kaynaktan dolum noktasına kadar internet ortamında ve gerekli tüm donanıma sahip tesis laboratuarında fiziksel, kimyasal ve mikrobiyolojik takip sistemleri oluşturulmuştur. T.C. Sağlık Bakanlığı “İnsani Tüketim Amaçlı Solar Hakkında Yönetmelik” ve “Doğal Mineralli Sular Hakkında Yönetmelik” şartlarına tabi olarak faaliyetini gösteren tesisimiz İSO 9001 ve ISO 22000 belgelerine sahip olup Gürpınar Doğal Kaynak Suyu TSE-216 Uygunluk Sertifikasına sahiptir. Ph 7.39 seviyesi ile vücudumuzun asit-baz dengesini sağlayarak günlük aktivitelerinizde size yardımcı olur. 2.08 mg/L miktarındaki düşük sodyum oranı ile sodyum diyeti ihtiyacı olan kişilerce güvenle tüketilir. Mineral değerleri ve kolay içimiyle her yudumda sağlık ve tazeliği vücudumuza taşıyan Gürpınar Su, doğanın tam kalbinden gelir.          

 

Neden Gürpınar?

ASAŞ Grup Gürpınar Suyu hiçbir kimyasal işlemden geçirmeden, tüm doğallığıyla tüketicilere ulaştırır. Ülkemizdeki önemli zincir marketlerin raflarında kolaylıkla ulaşılabildiği gibi birçok ülkede de artık sıkça Gürpınar Su ürünlerine tüketicilerimiz ulaşabilmektedir. Gürpınar Su, tesislerinde son teknolojiyi kullanarak şişeleme işlemeni yaptığı gibi AR-GE çalışmalarına ayırdığı ciddi bütçesiyle de tüketicisine yeni ürünlerini sunmaya hazırlanmaktadır. Periyodik kontroller ile tüketicilerine her zaman sağlıklı suyu sunmayı amaçlar. Gelişmiş teknolojilerle yürütülen üretim aşamasında hijyenik kuralları her zaman en önde tutar. Ozonla zenginleştirilmiş hava yöntemi kullanılarak şişelenen Gürpınar Su, kaynağından çıkıp size ulaşana kadar onlarca testten geçer. Periyodik olarak yapılan analiz testleri sayesinde kaliteli suyun sahip olması gereken değerler size sunulur.

 

“İLK 5’TEN BİRİYİZ”

Türkiye’deki su fabrikaları arasında kaçıncı sıradasınız?

Burası Türkiye’nin en büyük su fabrikalarından biri. Makine parkuru olarak, kapasite olarak ilk beşten biriyiz. Özellikle 2009 yılında ASAŞ’la ortaklığımız bize çok sinerji kattı. ASAŞ, dünya markası olmuş bir kuruluş. Böylesine vizyonu geniş bir kuruluş olan fabrikaya ortak olunca kendi sinerjisine, kalitesine uygun hale getirmek istedik. Biz de ayak uydurduk ve harika bir fabrika yaptılar.

 

Sayın Cezmi Çiçek, Gürpınar Su’dan sonra hayvancılık sektörüne girdiniz. Hayvancılık sevdası nasıl başladı?

Bir gün burada bir arazi satılığa çıkmıştı. Oraya ufak bir ev yapmak niyetiyle araziyi aldım. Ardından yanındaki arazi de satılığa çıktı, orayı da aldım. Sonra o araziye ahır yaptım, iki inek aldım. Baktım ki iki inek kurtarmıyor beş inek daha aldım. Yetmedi on, yirmi derken orası çiftlik haline geldi. Şu anda Türkiye’deki en modern hayvan çiftliklerinden biri oldu. İçindeki mezbahasıyla, GDO’suz organik yem üretimiyle oldukça sağlıklı ve modern bir tesis. 2 bin 500 hayvan kapasitesi var ama bu rakam 4 bine çıkacak.

 

“İLK SINAVIMIZI BAŞARIYLA GEÇTİK”

Kurban Bayramı deneyimi yaşadınız. Tepkiler nasıldı sizce?

Kurban Bayramı çok güzel geçti. 500 tane kurban kestik. Kurban kesimi sonrasında bir çok insan hayatları boyunca böyle et yemediklerini dile getirdiler. Geçen sene ilk sınavımızı başarıyla verdik. En büyük sorun olan otopark sorununu 10 bin araç kapasiteli 3 tane büyük otopark yaparak çözdük. Güvenlik görevlilerinin de yer alacağı işletmede yollarda araç parkı yapılmayacak. Tribün yerini değiştirdik. Artık kurbanlığınızın kesim ve tüm evrelerini seyretme olanağı da bulacaksınız. Geçen yıl 10 olan parçalama tezgahları bu sene 30’a çıkarılmış durumda. Terazi ve kantar ise tüm masalarda hazırlandı. Sakatatlarınız da kargas etle tezgahlarınıza gelerek eşit bir şekilde bölünecektir. Poşetleme ve taşıma işlemi ise artık daha dayanıklı karton kutularla yapılacaktır.

 

Et fiyatları neden bu kadar yüksek?

Et fiyatlarının yükselmesinin iki nedeni vardır. Birincisi insanların sosyal yaşantısı yükselmektedir. İkinci durum ise yem fiyatlarıdır. Son yıllarda yem fiyatları artmaya devam etmektedir. Tarım alanları azalmaktadır. Şuanda Türkiye’de et fiyatları normal fiyatların 5 TL üzerindedir. Kasaplarda ise 10 TL üzerindedir.

 

İthal et olayını nasıl değerlendiriyorsunuz?

Halen daha ithal et ülkemize girmektedir. Bakıyorsunuz Avrupa’da et pahalıdır. Avrupa’dan gelen etin canlı olarak 18 TL Türkiye’ye maliyeti vardır. Ben de bu sene canlı etin kilosunu 18 TL’den satacağım. Geçen sene canlı etkin kilosunu 15 TL’den satmıştım. Bu sene canlı hayvanları çok ucuza aldım. Ondan dolayı et de sadece yüzde 20 farkla satışa sunulacaktır. Geçen sene ile bu sene arasında yüzde 50 fark vardır. Geçen sene kasaba verdiğimiz et fiyatı 17-18 TL’ydi. Bu sene 27 TL’yi buldu.

 

“FİYATLARI DÜŞÜK TUTMAYA ÇALIŞACAĞIZ”

Bizim düvede canlı et kilosu 17 TL’dir. Tosunda canlı etin kilosu 18 TL’dir. Bizim hayvanlarımız yüzde 60 randımanlıdır. Bu sene hisse fiyatları 900 TL’den başlayacak. Bizde bu sene düve hisse fiyatları 950 – 1100 TL, tosun fiyatları ise 1100 – 1250 TL arasında olacaktır. Elimizden geldiğince fiyatları düşük tutmaya çalışacağız.

 

Kesimhaneden bahseder misiniz?

Kaliteli ırklardan, GDO’lu maddelerden arındırılmış, özel olarak yetiştirilen genç kurbanlık hayvanlarımız Tükiye'de bulunan ilk ve tek organik kurban kesimi yapılan kesimhanemizde hijyenik ortamlarda kesilmektedir. Hijyene verdiğimiz önem nedeniyle kesimhanemize girişleri yasakladık. Ancak, sizler için özel olarak tasarlanan gözetleme tribünü sayesinde kesim anını izleyebileceksiniz. Kesimhanemizde kurbanlarınız kesilip hazırlanırken sizler için hazırlanmış doğal köy kahvaltınızın yanı sıra kavurmanız da daha kurbanımız kesilmeden sofranızda olacak. Doğal, hijyenik, huzurlu bir bayram geçirmeniz için tüm imkanlarımızı seferber ederken sizlerin mutluluğunu görmek bize ayrı bir onur yaşatacaktır.

 

“BENZERSİZ BİR BESİCİLİK ANLAYIŞI”

Vadi Besicilik’te hayvanların özellikleri nedir?

Üretim stratejimizi ve ilkemizi yem ve diğer hazır hayvan besinlerini incelediğimizde tüm maliyetine rağmen organik yetiştiricilikten yana kurduk. Yaptığımız özel yatırımlar ve tesis sitemimizin GDO'lu tüm gıdalardan arındırılması ile başardığımız sağlıklı ve organik kurbanlık yetiştiriciliği, Türkiye'de benzersiz bir besicilik anlayışını başardık. Hayvanlarda kullanılan yem türü besin etiketlerini incelediğimizde gördük ki, GDO'suz bir besin ile karşılaşmak imkansız hale gelmiş. Bu yoldan çıkarak kendi yem tesisimizi kurmak suretiyle özel seçilmiş mısır, buğday, arpa gibi ürünlerle kendi yemimizi kendi değirmenimizde ürettik.

 

Organik kurbanlık için neler yaptınız?

Organik yetiştiricilikte iki temel unsuru gözden kaçırmamak gerekir. Öncelikle hayvanlar stresten uzak olmalıdırlar. Bunun için bulunduğumuz bölgeyi şehir hayatından uzak doğanın ortasında seçtik. Besihanemizi hayvanların yaşam kalitesi yüksek olacak şekilde insan etkeninden uzaklaştırarak dizayn ettik. Tedavi değil hayvanlarımızın hastalanmamasını dikkate aldık ve bunun için doğal yem ürettik, doğal ilk kaynaktan su ile besledik. Artık kurbanlıklarınızı gönül rahatlığıyla seçebileceğiniz, gönül rahatlığıyla kesebileceğiniz huzurlu bir bayram sevinci yaşayabileceğiniz yeri Vadi Besiciliği hizmetinize sunduk. Röportaj: Serkan BORLAK

Okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan gazetemiz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumlar
kazım
31 Ağustos 2015 Pazartesi 13:58
13:58
bu adam tam bir yalancı
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2013 Kocaeli Gazetesi | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0 262) 323 39 17-18-19 | Faks : (0 262) 322 75 55 | Haber Yazılımı: CM Bilişim