CHP İl Başkanı Kuşkan’dan AKP’li Fikri Işık’a cevap; “Zırva, tevil götürmez”

AKP Kocaeli Milletvekili Fikri Işık’ın bir röportajında , “Aslında CHP’lilerde bile dindarlık vardır” demesi ve CHP’nin 4+4+4’a karşı gelmesini eleşti...

AKP Kocaeli Milletvekili Fikri Işık’ın bir röportajında , “Aslında CHP’lilerde bile dindarlık vardır” demesi ve CHP’nin 4+4+4’a karşı gelmesini eleştirmesi CHP İl Başkanı Yalçın Kuşkan’ın tepkisi gösterdi

CHP İl Başkanı Yalçın Kuşkan, AKP Kocaeli Milletvekili Fikri Işık’ın bir gazeteye verdiği demeçte 4+4+4 eğitim sitemiyle ilgili CHP’yi eleştirmesine tepki gösterdi. Kuşkan şu açıklamada bulundu; TBMM Milli Eğitim Alt Komisyonu Başkanı ve AKP Kocaeli Milletvekili Sayın Fikri Işık, bir basın kuruluşumuza vermiş olduğu röportajda, kamuoyunca 4+4+4 olarak bilinen eğitim yasa tasarısını savunmak adına ne dediğini bilemez duruma düşmüştür.
YALANLARLA SAVUNULMAZ
Sayın Işık’a öncelikle anımsatmak isteriz ki bir yasa tasarısı sizin yaptığınız gibi siyasi rakiplerinize saldırarak, kamuoyunu yanıltmaya yönelik yalanlarla savunulmaz. Uzun röportajda o kadar çok eleştirilecek yan var ki; insan bu yasa tasarısı için AKP’nin neden bu kadar ısrarcı olduğunu daha iyi anlamaktadır.
HALKIMIZI KANDIRMAYIN
Sayın Işık’ın bilimsellikten ve pedagojinin gerçeklerinden uzak gerekçeleri, aslında yasa tasarısının taşıdığı tehlikeleri açıklamaya yetmektedir. Çocuklarımızın geleceği, ülkemizin geleceğidir. Tercih, aydınlık bir geleceği karanlığa yeğlemek ise bu yasa tasarısı o amaca hizmet etmektedir. Tasarı ile şu anda 8 yıl olan zorunlu eğitim 12 yıla çıkmamaktadır. Halkımızı kandırmayınız!.. Zorunlu süre 8 yıl kalmakla birlikte 3 kademeye bölünerek ilk 4 yıllık dilimden sonra devreye girecek uygulamalarla sistem tamamen “ideolojik” amaçlara hizmet eder hale gelecektir.
EĞİTİM CİNAYETİ
Eğitim biliminin ilköğretime başlama yaşı konusundaki süreleri bilimsel olarak net iken, bu yaşı 60 aya kadar çekmek kelimenin tam anlamıyla bir eğitim cinayetidir. Sayın Işık “gelişmiş ülkelerin de uyguladığı sistem” diyerek dünyadan ne kadar habersiz olduğunu kanıtlamaktadır. Soruyoruz: Bu sistemi uygulayan ülkeler hangileridir?
NEYİ KASTETİNİZ?
“İsteyen dindar çocuk, isteyen daha az dindar çocuk yetiştirsin” demekle neyi kastettiniz Sayın Işık? “Daha az dindarlığın” ölçüsü nedir? Bunu siz mi belirleyeceksiniz?
İDDİANIZ GÜLÜNÇ
CHP olarak tasarıya neden karşı çıktığımızı çok iyi biliyoruz Sayın Işık? Bu tasarıyla “eğitimin demokratikleştirileceği” iddianız gülünç olmaktan öteye, kendinizi çok kurnaz sandığınızı göstermektedir. Yine soruyoruz: Hangi meslek lisesi mezunu, eğitim aldığı alanla ilgili bir yüksek öğrenim programına girişte kısıtlamaya maruz kalmaktadır?
DİNDAR NESİL
Amaç “çağdaş dindar bir nesil istiyoruz” derken acaba ülkemizde “çağdışı dindar nesil” isteyenler de mi var? Bu kadar saçmalamak zorunda değilsiniz Sayın Işık? Aslında “CHP’lilerde bile dindarlık vardır” diyen birisine cevap vermek bile gerekmez ama taşıdığı sıfatlar bunu zorunlu kılmakta. Son olarak anne-babalara sesleniyoruz: Böylesine sakat zihniyet sahiplerinden ve bu sakat zihniyeti, bulunduğu makamı kullanarak çocuklarımıza dayatan Milli Eğitim Bakanı’ndan çocuklarınızı koruyunuz!...”

#

27 Mar 2012 - 14:42 Kocaeli- Siyaset

Son bir ayda kocaeligazetesi.com.tr sitesinde 3.390.610 gösterim gerçekleşti.


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Kocaeli Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Kocaeli Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Kocaeli Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Kocaeli Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.