CHP İzmit’ten gövde gösterisi

Haberin fotoğrafları için tıklayın   CHP İzmit İlçe Örgütü ve İzmit İlçe Seçim Koordinasyon Kurulu’nun birlikte düzenlediği ‘Önce İzmit Önce Türkiye...

Haberin fotoğrafları için tıklayın

 

CHP İzmit İlçe Örgütü ve İzmit İlçe Seçim Koordinasyon Kurulu’nun birlikte düzenlediği ‘Önce İzmit Önce Türkiye’ adlı etkinlik Mevlana Kültür Merkezi’nde gerçekleşti. Geniş katılımın olduğu etkinliğe Programda her görevliye kendi sandığında oy kullananların listeleri, bilgilendirme broşürleri ve sandık görevlilerinin ne yapmaları gerektiğini anlatan kitapçıklar dağıtıldı.

 

KONULAR DA BELİRLENDİ

Etkinlikte milletvekili projeleri partililere anlattı. Öte yandan toplantıya milletvekili adaylarından sadece Tahsin Tarhan, Cuma Karavar, Asude Fırat Özkan ve Av. Tamer Solakoğlu mazeretleri nedeniyle katılamadı. Gecenin açılışında konuşan İlçe SKK Başkanı Selman Yıldırım, “102 mahallemizde 724 sandık görevlimiz var. Son günlerimizi halka daha yakın geçirmek zorundayız. 1 Kasım akşamına kadar günde en az 3 saat CHP’ye çalışın” dedi.

 

HEDEF; TEK BAŞINA İKTİDAR

CHP İzmit İlçe Başkanı Mehmet Ümit Küçükkaya ise konuşmasında Türkiye’nin nefes alamaz durumda olduğunu söyledi. Ülkedeki tüm partilerin CHP’nin koalisyonda olması gerektiğini söylediğine dikkati çeken Küçükkaya, “Fakat bana göre koalisyon değil, Türkiye’nin CHP’nin tek başına iktidarına ihtiyacı var” ifadelerini kullandı.

 

ÜLKEYİ GENÇLER YÖNETECEK

Milletvekili adaylarından Yakup Törk, partisinin Gençlik Politikaları hakkında bilgiler verdi. Törk, “Gençlerin her alanda söz sahibi olmalarını sağlayacağız. Ulusal gençlik konseyi ve gençlik evlerini kuracağız. Gençlerimize iş ve güvence vereceğiz. Gençlik ve Spor Bakanlığı adına yakışır şekilde 40 yaşın altında gençlerden oluşacak. Üniversite harçları kalkacak. Yurtsuz gencimiz kalmayacak. YÖK’ü kaldıracağız. Ülkeyi gençler değiştirecek”  dedi.

 

EĞİTİMDE DEVRİM YAPILACAK

Adaylardan Utkan Güneş de, partisinin eğitim politikaları ile ilgili açıklamalarda bulundu ve ezberci eğitim sistemi yerine kalıcı bir sistem getireceklerini, 1+8+4 yıl gibi eğitim modeli ile okulları yeniden yapılandıracaklarını dile getirdi. Tarım politikaları hakkında konuşan Kemal Nişancı ise, çiftçiye mazotu 1,80 TL’ye vereceklerini dile getirdi ve koruyucu hekimlik anlayışının öne çıkarılacağını ifade etti.

 

DUMLU; SAĞLIK, ÜCRETSİZ OLACAK

Turan Dumlu’nun gündeminde ise sağlık politikaları vardı. Kocaeli’nin sağlık konusundaki temsilcisinin kendisi olacağını söyleyen Dumlu, “İnsanlara hastalıktan nasıl korunacağını öğretmek lazım. Kanser taramaları yapılacak. Organ bağışını özendireceğiz. Prim ödemeyi ön koşul olmaktan çıkaracağız. GSS primini durumu iyi olmayanlar için devlet tarafından karşılayacağız. Hastane katılım paylarının kaldıracağız. Aşılar ücretsiz olacak” dedi.

 

AKAR, MUHALEFETE SESLENDİ

Ülkenin dış politikası hakkında bilgiler veren CHP Milletvekili Haydar Akar, şöyle konuştu: “7 Haziran’daki projelerimiz çok iyiydi. MHP ve HDP projelerimizi kopyaladı. Bugün aynı şeyi AKP de yapmaya başladı. Milletin iradesini tanımayan diktatör tarafından ülke yeniden seçime götürüldü. Buna MHP de destek oldu. MHP ve HDP’li kardeşlerimize sesleniyorum, demokratik bir Türkiye’de yaşamak istiyorsanız CHP’ye destek olun. Artık birbirimize sokaklarda eleştiri yapmaktan vazgeçelim. CHP’ye üye olan her fert çalışmalı. Güç verin iktidara gelelim.”

 

ASGARİ ÜCRET 1.500 TL

CHP Milletvekili Fatma Kaplan Hürriyet’in gündeminde ise asgari ücret vardı. AKP’nin milletin iradesinin karşısında durduğunu dile getiren Hürriyet, “Millet, 7 Haziran’da başkanlık sistemine hayır dedi. Bir kişinin ailesini korumak adına aldığı kararla yeniden seçime gidiyoruz. 13 yıldır herkes AKP’yi kandırdı. Evsiz yurttaşımız kalmayacak. Çocuklar çalışmayacak. Kadınlar iş gücüne katılacak. Asgari ücret bin 500 lira olacak. Esnafın yüzü gülecek. Ekonomimizi büyüteceğiz” dedi.

 

“CHP İKTİDARI YAKIN”

Toplantının sonunda konuşan il başkanı Cengiz Sarıbay ise konuşmasında şu sözlere yer verdi: “Gördüğümüz ilgi karşısında CHP iktidarının yaklaştığını görüyorum. Ama daha çok çalışmalıyız. Bu iktidarı alaşağı edeceğiz. Azim ve çalışma olduğu sürece bizi hiçbir şey korkutamaz. AKP inişe geçti. 21’inde herkes evini arabasını parti bayrakları ile donatsın. 2 Kasım sabahının şölenini şimdiden yaşayalım.” Hilal GÜDÜCÜ

#

20 Eki 2015 - 09:18 Kocaeli- Siyaset

Son bir ayda kocaeligazetesi.com.tr sitesinde 3.457.725 gösterim gerçekleşti.


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Kocaeli Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Kocaeli Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Kocaeli Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Kocaeli Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.