CHP Kartepe’den 3000 kişiye aşure

Köseköy Merkez Mahallesi’nde kurulan standa CHP PM Üyesi, Kocaeli Milletvekili Haydar Akar, CHP Kocaeli İl Başkanı Cengiz Sarıbay, CHP Katepe İlçe Baş...

Köseköy Merkez Mahallesi’nde kurulan standa CHP PM Üyesi, Kocaeli Milletvekili Haydar Akar, CHP Kocaeli İl Başkanı Cengiz Sarıbay, CHP Katepe İlçe Başkanı Cumhur Karakadılar, CHP İzmit İlçe Başkanı Mehmet Ümit Küçükkaya, CHP Kartepe Kadın Kolları Başkanı Nilgün Arkın, CHP Kartepe Gençlik Kolları Başkanı Cihan Çakır, eski CHP İl Kadın Kolları Başkanı Hülya Yolcubal, il ve ilçe yönetimi, meclis üyeleri ve çok sayıda partili ile vatandaş katıldı. Kartepe CHP İlçe Başkanlığı 3 bin kişiye aşure dağıttı.

 

“BARIŞ VE SEVGİ AYIDIR”

“Muharrem Ayı matem olduğu kadar, barış ve sevginin de ayıdır” diyen CHP Kocaeli Milletvekili Haydar Akar; Muharrem ayı, Ehl-i Beyt sevgisiyle dolu her Müslüman için bir matemin ifadesidir. Bu günler Kerbela’da dökülen o kanın ve kanı dökülen o güzel insanların acılarının yüreğimizden taştığı günlerdir. Bu matem, zalime karşı çıkıp mazlumdan yana olan bütün canlar için kıyamete dek sürecek, kim olursak olalım hepimizi birleştiren, bizi bize bağlayan matemdir. Bu yüzden onurlu ve hakça bir yaşamı savunmanın, aynı zamanda yasını tuttuğumuz o güzel insanların mirasına sahip çıkmak anlamına gelmektedir” dedi.

 

HUZUR VE MUTLULUK

Ardından bir konuşma yapan CHP Kocaeli İl Başkanı M. Cengiz Sarıbay;  " Muharrem Ayı'nın ülkemize birlik beraberlik, huzur, kardeşlik getirmesini temenni ediyoruz. Bir arada yaşayabileceğimiz demokratik ve özgür bir Türkiye hayal ediyoruz. Sorunları çözülmüş, problemleri olmayan, bir arada durabilen bir Türkiye'ye ihtiyacımız var” dedi

 

“AŞURE PAYLAŞMAKTIR”

Aşure dağıtımı sırasında bir konuşma yapan CHP Kartepe İlçe Başkanı Cumhur Karakaldılar, CHP Kartepe olarak her yıl olduğu gibi bu yıl da Muharrem ayı vesilesiyle aşure ikramında bulunduklarını belirtti.  Yaşlı ve engelli partililere masalarına servis yapılarak etkinlik devam etti.Aşure ikramından sonra esnaf ve halkın da sorunları dinlendi. 

#

16 Eki 2017 - 15:25 Kocaeli- Siyaset

Son bir ayda kocaeligazetesi.com.tr sitesinde 3.521.331 gösterim gerçekleşti.


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Kocaeli Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Kocaeli Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Kocaeli Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Kocaeli Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.